Zmena dispozičného riešenia 2-izbového bytu

Zdravím, chcel by som vás poprosiť o návrh na nejakú zmenu alebo iné dispozičné riešenie bytu, ako tak pozerám veľa možnosti tam nevidím, blok je panelový a bol postavený v r. 1965.. vďaka za všetky odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
@patliceq jadro je panelove, alebo je to umakart?
Odpovedať
@kaktusik007 je to umakart
Odpovedať
@patliceq ma to ostat 2 izbove?
Odpovedať
Profilova fotka
@patliceq v tom pripade by som to dala vsetko prec a poriesila byt ako jeden centralny priestor... aj ked vzhladom na umiestnenie wc to moc ideal nie je, ale dalo by sa -- ale chce to poriadno premysliet, ze kde kupelnu a kde kuchynu, aj vzhladom na odpad.... to kde wc je viac menej iste, tym moc hybat nemozes...
Odpovedať
@snowy66 urcite by som chcel mat oddelenu spalnu cize ano 2 izbovy
Odpovedať
@patliceq Predstavim moje riesenie z mojho pohladu ako by to vyhovovalo mne. Kedze vsetky vertikalne steny su nosne - nieje mozne v nich vela vymyslat. z jadrom sa daju spravit zmeny. Samotna predsien je pekna - velka - daju sa tu odlozit veci - daju sa tu umiestnit na najdlhsou stranu (po vstupe na pravo) vstavane skrine -alebo dat tam komodu - botnik a 2 male fotelky+ malicky stolik (navsteva ktoru nechcem pozvat do obyvacky ostane v tejto stupnej "hale". Kedze ide o panelak - bytove jadro nieje mozne presunut a preto ostane na mieste. Zrusil by som chodbu veducu do kuchyne - je to nevyuzity priestor. Rozsiril by som WC o cca 30-40 cm na ukor kupelne a doplnil by som ho malickym umyvadielkom. Samotna kupelna by bola povodna cast + byvala chodba do kuchyne - dvere do kupelne by som posunul do prava aby sa za dvere zmestili 2 umyvadla - riesil by som to vymurovanim alebo drevenou polickou po celej sirke kupelne v ktorych by boli umiestnene umyvadla - v spodnej casti by vznikol ulozny priestor na somariny (pracie prasky, uteraky a ine) - na lavu stranu kupelne by som do rohu umiestnil velky sprchovy kut vedla ktoreho poze byt pracka /susicka. Do samotnej kuchyne by sa vchadzalo cez obyvacku - v kuchyni je aj teraz malo miesta na umiestnenie plnohodnotneho jedalenskeho stola a preto by som to riesil ako kuchynsky kut - rozsiril by som kuchynu do L a bolo by tu vela ulozneho priestoru - miesto pre chladnicku aj umyvacku riadu - pripadne na potravinovu skrinu. Jedalenska cast by bola v obyvacke (dvere z kuchyne do obyvacky by som zrusil) - rohovu sedacku by som umiestnil podla nakresu - oproti sedacke by bola lahka obyvackova stena + TV na stene - zo samostatnou izbou by som nerobil nic. Niekomu moze vadit otvoreny priestor do kuchyne a to ze sa do kuchyne chodi cez obyvacku - vela novodobych navrhov sa riesi podobne.
Odpovedať
@ultra no tak som si to nejako predstavoval ja a myslim ze to bude asi najlepsia volba, dakujem za napady ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ultra @patliceq len takto ma z toho stale jednu izbu a jeden obyvacko priestor..... 53m2 je uz dostatocne velky byt, a daju sa z toho spravit samostatne 2 izby plus obyvackokuchyna.... co samozrejme rapidne zvysi komfort byvania najma v buducnosti, ked bude dieta. Ja sama mam byt s rozlohou 56m2 a z toho cez 18m2 je detska - povodne to bol 2 izbovy, samostatna kuchyna, jej zrusenim som ziskala spalnu. Sice je byt mensi, ale postacujuci aj s dvomi detmi. A odkedy mame nabytok na mieru - rapidne doslo k zvyseniu komfortu byvania. Osobne, potrapit si hlavu s tym, ako vytvorit ten obyvackopriestor, by stalo za tu namahu :) Je to vyzva, ktora ale ked sa zvladne, moze doniest brutalne velke a super vysledky :)
Odpovedať
@kaktusik007 Myslim ze velkost izieb 16,3 ako aj umiestnenie dvernych otvorov + rozlozenie nosnych stien uz nieje na rozdelenie izieb na mensie. Rozvody a odpady neumoznuju presun kupelne a WC do inych pozicii (v rozumenej cene) a z 53 m2 spravit 3 izbacik s hluchym priestorom chodbiciek a mikro izbami nieje riesenim. Ale proti gustu - žiaden dišputát...... hod nakres s mierke aka je tvoja predstava.
Odpovedať
@patliceq záleží koľko máš rokov a aké máš plány do budúcna so sebou a s bytom (že či rodina v blízkej dobe, či plánuješ neskôr predať a ísť do väčšieho....) mne tiež napadla verzia akú ponúkol @ultra ale keďže som praktická žena rodinne založená ako @kaktusik007 tak ponúkam ešte inú verziu... možno nie pre slobodného 25r. muža alebo pre ľudí, ktorí nemajú záväzky a majú radi otvorený priestor, ale pre slobodnú mamu s dieťaťom (ako bola moja mama a ja) bol cenovo dostupný iba 2i. byt takže som sa naučila dispozične čarovať 8-) kuchyňu môžeš dať do L, z nej urobiť barové sedenie alebo tak, ako som zakreslila ja, že dáš stôl do rohu... dá sa vymyslieť hocičo. no ja by som sa určite nevzdala toho okna - veď aj v novostavbách bytov majú kuchyňa a obývačka iba jedno okno a potom každá izba svoje.
Odpovedať
Profilova fotka
@ultra izby by ostali, s tym by sa nehybalo... WC logicky ostat musi,ale da sa otocit.. odpad co sa tyka kupelne a kuchyne sa da posunut..... ale suhlasim, ze ten podorys je dost nestastny a a chcelo by to dost velku davku kreslenia... bez konkretnych kot sa clovek nepohne - pretoze treba nejake priestory okolo linky, kupelna tiez musi mat nejaky priestor... a ano, mozno to tak nepojde a dve samostatne izby sa zachovat nepodari.... Ale za pokus sa nad tym zamysliet to podla mna stoji :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanka.zuzu len ta izba ma iba 16m2... ale ano, s troskou skromnosti sa da :) a este jedna vyhrada --- z pidi izby by som spravila spalnu a detsku nechala velku :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@patliceq daj aj vchod do izby z obyvacky vyuzijes vacsiu cast predsiene
Odpovedať
@kaktusik007 jasne, iba 16m2, ale niektoré garzonky majú iba 20m2 a musí tam vojsť všetko - aj hygiena, aj posteľ, aj kuchyňa.... dnes sú tie minikuchyne naozaj chutné a zase - čo dáš do obývačky? my máme relatívne veľkú aj teraz v byte a aj v dome čo staviame, ale máme a plánujeme iba gauč a TV na stenu a pod to stolček, kde budú manželove technické vychytávky 8-) aj ja by som spálňu dala do menšej a detskú do väčšej ale všimla som si, že tu na MS to nie je populárne, tak som ponúkla pôdorys pre "väčšinu" @montreal super nápad :-)
Odpovedať
@zuzanka.zuzu viem :o)) diky vyzera ze ten panel nebude nosny....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ako dispozicne riesit tento bytik? 52stvorakov ma.mne sa paci navrh obyvackokuchyne s dvoma samostanymi izbami.prosim poradte
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?