Zmena dispozície pri prerábke jednoizbového bytu

Dobrý deň, som na tomto fóre nováčik. Kúpil som svoj prvý byt, jedná sa o jednoibový, v pôvodnom stave a chcem realizovať kompletnú rekonštrukciu a chcel som sa spýtať na vaše skúsenosti so ZMENOU DISPOZÍCIE BYTU, prípadné nejaké rady tipy a triky :) Namiesto pôvodnej kuchyne by som chcel spraviť malú spálňu a kuchyňu presunúť do obývačky. Aké máte skúsenosti s odpadom a vodou? Plyn riešiť nebudem, dám ho odstrániť. Niektoré veci nechám na profesionálov ale väčšinu zvládnem svojpomocne. ĎAKUJEM za rady :) určite poradím aj já a budem pridávať skúsenosti :)
Odpovedať
@peterbncrk Ahoj, ako sa ti podarila rekonštrukcia? :-) mna teraz čaká niečo velmi podobné, kúpila som 1 izbák a tiež rozmýšlam, že šupnem kuchynu do velkej izby a z povodnej kuchyne spravim asi nie plnohodnotnu spálnu ale spaci kut. Stalo ta to vela nervov a peniaskov? :-)
Odpovedať
@zuzulik_ba Ahoj, nakoniec som musel nechať kuchyňu na pôvodnom mieste, pretože by tam bol problém s odpadom z umývadla. Musel by tam vzniknúť schod cca 20 cm aby bol vytvorený spád a to by nebolo dobré nakoľko mám štandartný strom 3,5m - sadrokartóny atď. Dal som to nezáväzne na posúdenie 3 majstrom. Na tvojom mieste ak by si takéto niečo chcela riešiť ťahal by som vodu a odpad po jednej stene na ktorej by som mal umývadlo a na druhej stene by mohla pokračovať kuchynská linka. Ja som to chcel tiež tak spraviť ale nakoľko tá stena bola nosná nedala sa posunúť tak aby sa tam vošla. Prerábal som takpovediac od podlahy, kompletne všetko od panela a vyšlo to cca 8000 € bez nábytku. Držím palce :)
Odpovedať
Ja by som to chcela riešiř asi nasledovne: umývadlo v kúpelni chcem zrušit z povodneho miesta (krížik) a dat ho na stenu susediacu s izbou, a vlasten oproti do izby dat kuchynskú linku. Len naozaj nemám ani najmenšiu predstavu kolko by to zhtlo a či by sa to vobec dalo. A inak tiež bytík potrebuje celkovú rekonštrukciu takže sa budem odrážat hlavne od rozpoctu, ci sa zmestim do variantu A alebo B :-)
Odpovedať
@zuzulik_ba pokial zrusis dvere veduce do kupelne s kuchyne tak sa to da bez vecsich problemov realizovat - na tej stene kde su teraz tie dvere z kuchyne do kupelne sa da viest privod vody a aj odpad na planovane umyvadlo v kupelke a aj do planovaneho drezu v novej kuch.linke.
Odpovedať
@ultra presne tak som to myslela! :-) dvere medzi kuchynou a kupelnou urcite zrusim, tie su uplne zbytocne a teda som rada ze hovoris ze by to islo :-) :-)
Odpovedať
Ahojte, ja som nedavno riesil podobnu temu .... skuste pozriet pre inspiraciu :) http://www.modrastrecha.sk/forum/reko...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?