Zmena dispozície jednoizbového bytu

Ahojte, kupila som si jednoizbovy byt - 35,35 m2 Chcela by som premiestnit kupelnu a kuchynu, aby som priestor co najlepsie vyuzila, byt je tehlovy a vramci neho nie je ani jedna stena nosna. Sachta na nachadza za WC (pripajam podorys) Prosim, ak niekto ma dobry napad, poradte. Dakujem.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@kacena_z_komarna ja by som z toho spravila pidi dvojizbak... z predsiene by som ukrojila, spravila tam kuchynsky kut, a z kuchyne by vznikla mala pidi spalna, co by bytu pridalo dost co sa tyka funkcnosti.... ja vychadzam z mojho bytu, ma 56 m2 a de facto tri miesnosti :)))) takze na 35 sa da spravit kuchynoobyvacka a spalna podla mna uplne v pohode a lavou zadnou :)
Odpovedať
Ahoj kaktusik007, takzeby si premenila predizbu na kuchynu? Ja som rozmyslala, ze umiestnim kupelnu za WC a zvysok bude otvoreny ...
Odpovedať
Profilova fotka
@kacena_z_komarna hej, zrusila by som priecku co mas z predsiene do izby tej velikej, kuchynsku linku by som dala oproti dveram -- hned za otvaranie dveri do kupelne, aj stenu si tam vies vymurovat aby si mohla v nej tahat odpad do drezu, na druhu stranu by som dala tiez linku -- proste paralelnu, s tym, ze cez kuchynu by sa chodilo do spalne -- inak to vyreisit nemas ako prave kvoli odpadu a stupackam... dvere do spalne by som dala aby sa otvarali do tej chodbicky co tam je, aby ti v kuchynskej casti linky nezavadzali... takze by si mala jeden velky otvoreny priestor s linkou a plus samostatnu izbu... nemam ti to ako nakreslit, mozno neskor na papier anaskenujem... .ale nemam na to teraz fakt cas
Odpovedať
@kaktusik007 neviem , ci som to pochopila presne, hlavne to umiestnenie kuchynskej linky, tak som spravila rychly nacrt , takto si to myslela?
Odpovedať
Profilova fotka
ja som za ine riesenie., neukajovat z predsiene, len presunu kuchynsky kut do obyvacky , lebo je to menej narocne ako presuvat celu kopelnu, tolko vela odpadov a tak... kuchynsky kut by bol hned pri dverach do izby, napravo.. z tohoto pohladu
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 prepac, nerealizovatelne riesenie -- vedenie odpadu z drezu musi ist po stene... a ja nehovorim o vymene kupelne, ta ostane tak ako je a aj wc... @kacena_z_komarna nie --- dvere do kupelne tam kde su - kolmo (rovnobezne s tou chodbickou) linka s drezom, na druhej strane dalsia cast linky (kludne len 40 cm pripadne hlboka) dvere do spalne tam kde su, akurat ich len otocit - myslim otvaranie proste vojdes do bytu a budes sa pozerat na vymurovany barovy pult, za ktorym bude drez -- a v tom mure barovom pojde prave odpad z drezu a umyvacky riadu, da sa to v pohode vyspadovat do stupaciek.... akurat do spalne budes chodit cez tu kuchynu -- proste poza bar..... ale inak toto fakt nemas ako vyriesit.
Odpovedať
Profilova fotka
TAKTO-.. V novej spalni pri vstupe uzka komoda.... potom skrina. postel , nocne stoliky... V ybyvacke za dverami chladnicka, ked sa dvere otvoria dokoran, bude skryta... zamerne sedacku na tej istejk strane, ked clovek sedi, aby na nu nekukal.. Vedla nej bud satnikova skrina, alebo policovo skrinkova zostava od spodu hore (/ miestotreba)
Odpovedať
Profilova fotka
@kaktusik007 vsetko sa da, bola som v 1izb byte , kde uuuplne do inej miestnosti dali kuchynu ( do povodne spacieho vyklenku) a vodu tam tahali teda riadnu dialku.... sa sa to... aj v stene a podlahe kombinovane . isto to ide :)ked a chce.. menej narocne, ako presuvať celu kupelnu :-p jaaj, ty si to nakreslila opacne, uz vidim..
Odpovedať
Profilova fotka
osobne by som nechcela mat otvoreny spoloc. priestor až na chodbu. jednak ide z chodby chlad, jednak vsetko na chodbu pocut.... nespajala by som to kvoli tomu ..... ale je to jedno z riesení, ak by to teda im nevadilo.. mne by to vadilo asi velmi...
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 ja nehovorim o presune kupelne, ad jeden. a ad dva -- na to, aby sa to dalo, treba to vidiet -- verim tomu, ze ak by tento byt bol na prizemi, dat by sa dalo cokolvek -- viditelne stupacky v pivnici by nikomu asi nevadili, ale ak je pod tym byt -- tak to uz nejde. Je to proste o tom, v akej konkretnej vyske je umiestneny odpad - pretoze odpad z kuchyne treba aj vyspadovat, aby sa tam nezachytavali mastnoty z drezu... napriklad.... takze to, ze v tom byte to slo, neznamena, ze to pojde aj v standardnom starom tehlovom byte --- u mna uz bol problem spravit to co som spravila, je to dost natesno -- co sa tyka prave spadovania odpadu. nie je to len tak -- presunut linku --- ako ano, vodu vies tahat aj v podlahe -- ale ODPAD z drezu NIE !!!
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 pri dome si mozes klast tieto podmienky toto je byt s 35 stvorcami -- ide o to, ci z neho chce priestorovo vytazit maximum, a mat de facto dvojizbak, alebo nie - a nechat dispozicii povodnu to nech si kazdy zvazi sam.
Odpovedať
Profilova fotka
takto to bolo spravene a ide o PANELAL, 1izb bauring, ak poznas.... je to super zmena... isla by som do toho. a ten byt ma 29m2 tu som to nakreslila.. kukni, kam sa presunula kuchyna ( dole vpravo)... a voda v kupelnu je na stene od byvalej kuchyne, cize tahalo sa kadejako a je to super, videla som to nazivo, bola som v tom byte. ved ja hovorim tiez o prerabke na dvojizbak, ale so zachovanim chodby a sukromia :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@katrin21 ale toto je NOVOSTAVBA pri rekonstrukcii musis vychadzat z toho co mas a ak ma odpad na jednej strane dveri, na druhu stranu dveri linku proste NEDOSTANE -- technicky to nie je mozne napojit na existujuce stupacky chapes???? takto je to proste NEREALIZOVATELNE !!!!
Odpovedať
Profilova fotka
a bolo to asi na 5 poschodi :) ale ved v cinzaku su tiez len existujuce stupacky ( tam, kde bola povodna kuchyna) ... a je jedno, ci zemnis dispoziciu stareho, alebo noveho... :-p ja len hovorim, ze sa to DA a za tym si stojim, chce to len sikovneho vodara, ktorý si vie poradit . nejdem sa hadat , chcela som len pomoct napadom, ktory realne poznam.... Iní znami presuvali dokonca celu kupelnu a uuuuuplne mimo stupaciek, tiez v cinzaku asi 2 poschodie.. vsetko sa da... ked sa chce, ale nehovorim, ze je to jednoduche..
Odpovedať
@kaktusik007 znie to naozaj dobre. Pri tvojom navrhu ma napadlo, ze by som si mohla spravit aj priechodnu kupelnu a linku umiestnit na stenu , sice by hned pri vstupe bolo vidiet linku, ale ja zas tak velmi nevarim :). co si myslis o tej priechodnej kupelni ?
Odpovedať
@kaktusik007 a zabudla som napisat, ze ten byt je na prizemi, ci by sa ten odpad dal poriesit, to sa opytam vodara
Odpovedať
Profilova fotka
@kacena_z_komarna kupelna je malicka.... si uvedom, ze ak si das linku takto, tak - do izby sa inak ako cez kupelnu nedostanes -- mne by to vadilo :) a dalsia vec -- kazdy, kto ti pride do bytu, uvidi praimo kuchynsku linku !!! to by mi tiez vadilo :))) preto aj ja mam tam ten murik, a drez mam schovany tym murikom... je z toho daleko lepsi pocit :))) ved kuk moj album tu, tam vidis ako som to spravila u nas - tiez presne oproti vchodu je murik, a za nim drez..... a potom obyvackokuchyna :)
Odpovedať
Profilova fotka
mne by tam vadila absencia chodby, kam s topankami, bundami v zime... ked si prakticky hned v kuchyni :-p nehygienicke....
Odpovedať
@kacena_z_komarna mne sa paci navrh @katrin21 bola som v podobne prerobenom byte. povodne to bol jednoizbak, z kuchyne tahali vodu a odpad do obyvacky a tam kde bola kuchyna urobili spalen. neviem co, ale niektore potrubie tahali na stene a zakryli to nikou. na nej boli male kvetinace a ramiky s fotkami. :-)
Odpovedať
taketo nieco
Odpovedať
Profilova fotka
našla som na nete,dúfam,že ma za to neukameňujú, ale super nápad ...spojiť wc s kúpelňou ( tam kde je wc dať sprcháč, pred stupačku umiestniť wc, umyvadlo, práčka ) a rozšíriť chodbičku medzi kuchyňou a kúpelňou( tam umiestniť kuchynskú linku, chladničku, sporák , ale by ste museli by ste trošku predĺžiť stenu smerom, lebo ju máte krátku ) miesto kuchyne malá spálnička(postel, nočný stolík)
Odpovedať
Ahojte, premyslela som si este raz vsetky vase navrhy, toto je posledne riesenie. Kedze som na prizemi , presunula som kupelnu a odpad pojde do pivnice. Co vravite? :) @maciky @kaktusik007 @katrin21 @adulik23
Odpovedať
Profilova fotka
@kacena_z_komarna ze taku velku spalnu nepotrebujes :)
Odpovedať
@kacena_z_komarna suhlasim s @kaktusik007 spalna je zbytocne obrovska.. na tak maly byt. jediny argument pre velku spalnu by bol, ze tam umiestnis VSETKY ulozne priestory. ale aj na to je podla privelka - vzhladom k ploche bytu ;-) posunula by som stenu spalne o 1m k oknu (staci 3x3,5m - tam vopchas paradne aj skrinu po celej dlzke jednej steny.
Odpovedať
co ma napada... treba s planmi na prerabku opatrne - co sa tyka vysky nakladov. aby si sa nedostala do takych sum, ze mohla si radsej kupit o 10-15m2 vacsi byt. cize moja otazka znie, planujes to vykuchat uplne a nasledne cele nanovo murovat? ak ano, tak potom je jedno ako to popresuvas. ak nie, tak treba najst optimalne riesenie z hladiska financii.
Odpovedať
no ja planujem v spalni manzelsku postel a stroj na cvicenie, takze mi ten rozmer akurat vyhovuje G
Odpovedať
@katrin21 @kaktusik007 baby vsak vy ste v podstate navrhovali to iste, nie? az na par detailov. ked vychadzam o obrazku, ktory pridala katrin21 8. nov o 10:17 - tak tak sa mi to paci, akurat ten KK by sa dal nie na pravu stranu, ale na lavu, a odpad je tym padom popri stene vedeny :-) a dvere na pravo, oproti dveram do spalne... pripadne by mohli byt zasuvacie 2 kridlove, aby setrili miesto. jednoznacne dobre riesenie spalnu presunut do sucasnej kuchyne, dokonca ja by som postel supla rovno pod okno a nocny stolik len z jednej strany (chlap ho vacsinou nepotrebuje, a aj chlapi maju radi chladnejsie, tak toho by som supla spat pod okno :-) ) tym padom kupelna aj WC mozu zostat na sucasnom mieste.
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda no boli tam dost podstatne rozdiely prave co sa praktickosti tyka a aj tvoje riesenie ma jeden maly zadrhel - odpad cez prechod --- cize nerealizovatelne :)
Odpovedať
@kacena_z_komarna mne sa osobne velmi paci napad @kaktusik007 8. nov o 10:17 - urobit z kuchyne druhu mensiu izbu a kuchynu dat do obyvacky, mozno nie napravo, ale nalavo, pre jednoduchsie spracovanie rur. ak nechces z toho bytu urobit 2izbak, pride mi zbytocne posuvat kupelnu , je to financne dost narocne, a vo finale ten efekt moze byt iba to, ze si zvacsis kuchynu. otazka je , naco? predpokladam, ze dobuducna budes byt menit za vacsi, a ak urobis velmi peknu prestavnu a najma prakticku na jeden a pol izbak, tj so samostatnou spalnou, das mu viac na cene. ale investovat 8000 eur len pre zvacsenie kuchyne... :-( to je iba moj subjektivny nazor, ja by som sla do napadu kaktusik007 . otazne je, ak je to murovany dom, ci ma pre teba efekt zburat mury kupelne a postavit nove, to su tiez nezanedbatelne peniaze navyse, uplne chapem, ze toot riesia ludia s umakartom, ale murovane steny ....
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 v takom bauringu som aj ja bola - nasekali sa sice dost, ale slo to... :-) @kacena_z_komarna ale k veci, mne sa pozdava ten prvotny nakres od katrin 10:17- len by som tu obyvacku spravila zrkadlovo - posunula by som otvor - dvere do obyvacky a linku by som dala opacne - napravo pri stupe dveri, presne kvoli ruram... kedsi na prizemi, tak odpad teoreticky vies poriesit aj cez pivnicu
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?