Zateplenie podlahy v byte

Ahojte. Kúpil som si byt v 22 ročnej stavbe a idem robiť jeho kompletnú rekonštrukciu. Byt sa nachádza na 1. nadzemnom podlaží, pod bytom sú garáže, ktoré nie sú vykurované. Počas vykurovacej sezóny ide od podlahy strašný chlad. Preto by som chcel podlahu nejako zatepliť. Aké sú možnosti? Máte niekto s tým skúsenosti?
Odpovedať
Najjednoduchsie, najefektivnejsie a asi aj najlacnejsie bude zateplit v tych garazach stropy. Zateplenie z tvojej strany bude velmi problematicke.
Odpovedať
danculd - Ďakujem za reakciu. Pod mojim bytom sú 3 garáže, z ktorých ani 1 nie je moja. Takže toto riešenie nie je možné. A otravovať susedov /ktorých ešte ani nepoznám, ani neviem, koho je ktorá garáž/, aby mi sprístupnili garáže kvôli zatepleniu stropu...hm, to asi nie.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím, presne niečo podobné chcem riešiť aj ja, bývam na prízemí bytovky, kde sú podomnou pivnice. Je to komplikované pretože podomnou je vyše 20 pivníc susedov.. Ešte rozmýšľam že by som zateplil podlahu zvrchu bytu. Tým sa mi však zníži svetlá výška prízemia, a zároveň musím zväčšiť otvory v stenách pre všetky dvere.. to by nebol problém keby tá bytovka nebola panelová a vyrezanie/zvačšenie otvorov v nosných stenách musí schváliť statik/ bytové družstvo. Ešte som rozmýšľal nad nejakým vykurovaním/ doplnkovým vykurovaním, ale to nejako nerieši problém.. Tak sám neviem, eŠte ma napadlo spýtať sa domovníka či sa náhodou nebude celoplošne zatepľovať, ale pochybujem že by som mal také šťastie..
Odpovedať
@rieper najlepšie je dohoda so spoločenstvom vlastníkov o zatepleni pivníc z fondu opráv. Tak ako strecha je vaša spoločná, tak aj stropy v pivnici sú majetkom spoločenstva, takže táto úprava by mala byť spoločným záujmom. Treba osloviť správcu, nech začne v tejto veci konať podľa štandardných postupov
Odpovedať
Profilova fotka
@zita ďakujem za radu, skúsim vyskúšať..
Odpovedať
@ondro444 Prechodne trochu pomože filc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?