Zagitované dvere :)

páni, potrebujem poradiť. kúpili sme byt s garážou a pivnicou. z garáže sa dá dostať na chodbu, kde je pivnica. ale tieto dvere predchádzajúci majitelia nepoužívali a tak ich za-gi-to-va-li :) no a ozaj to nie je žiadny len hocijaký silikon - je to fakt vážn nejaká hnusná bledohnedá hmotá, ktorá sa síce pod nátlakom posunie o nejaký ten centimeter ale to je všetko. no a dvere sú takto "zalepené" o zárubňu po všetkých štyroch stranách... čo by ste odporúčali? kľúč od zámku mám, aj funguje, lenže mi je nanič, kým sa dvere siloumocou lepia na zárubňu... dakujem za každý nápad.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked tie dvere odtlacis, skus to narezat lamacim nozom. Ked to nepojde, predpokladam, ze pomoze len vyrazit, vycistit zarubnu a osadit nove dvere.
Odpovedať
@mariand ok, vdaka za tip, určite skúsim. ale beriem to ako krajnú môžnosť, skôr so dúfal, že by mohol byť nejaký prípravok, ktorým by sa to dalo "rozpustiť"...asi som naivný,čo? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@laubrsport Ak mas blizko Lidl (tam mali teraz take cistice na lepidlo, slikon, ...) alebo sa zastav v nejakej predajni farby-laky, tam ti mozno poradia nejake rozpustadlo, za opytanie nic nedas, popripade skus odrezat kusok vzorky na ukazku aby vedeli o co sa jedna.
Odpovedať
@laubrsport nekupuj žiadne rozpúšťadlá pretože na také veľké množstvo tj to aj tak nepomôže. Tam ako ti povedali jedine odrezať a dvere vymeniť pretože sj neviem predstaviť ako budes ten silikón či čo to je dávať dole z dverí. Dvere niesu veľká investícia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?