Vyrovnanie a zdvihnutie podlahy v byte

Ahojte, uchadzam sa o akukolvek skusenost, radu ;-) Prerabame byt a prepojili sme kuchynu s obyvackou vyrezom v stene. Zistili sme vsak ze podlaha v kuchyni je vyssia. Je tam rozdiel asi 1,5cm. :-| Akym sposobom to vyrovnat? Vyska podlahy v ost. miestnostiach je rovnaka ako v obyvacke takze ak by sme to chceli vyliat betonom tak potom cely byt. Hladame preto ak sa da co najekonomickejsie a rozumne riesenie, kedze sme este len na zac. prerabky. Pravdepodobne to budeme riesit vyliatim samovyrovnavacim betonom, ale pocula som aj o inom sposobe. Poradte co je lepsie,na co si treba dat pozor. s kt. konkretnym vyrobkom ste riesili takuto situaciu.. chceme si to robit sami...a trocha sa toho obavam :-( Podlaha je teraz betonova a po vyrovnani tam pojde plavajuca.Byt je na siestom poschodi, panelovy byt. Dakujem
Odpovedať
betonove poteri maju minimalnu hrublu cca1cm.nivelasnou hmotou to neskutocne predrazite pri takej hrubke a navyse malo ktovam to uroby tak rovno aby nato mohlaist plavajuca.navrh:(podvod)naneste nazem 6mm hrebenom flexibilne lepidlo a este na cerstve si urobte poter.takto mozte naniest aj 0.5cm poteru.a prechody vylejete z nivelackov
Odpovedať
ak chcete dat podlahu z kuchyne dole,najjednoduchsie je zosekat,v panelakoch je na 99% naslapna vrstva cca 5cm takze kludne mozte ist dolu a potom to vyrovnat.a aby to nebolo valmy zdlhave a hlucne,zarezte z flexov kotucom na beton(striekajte vodu koli prachu)draxky asi 2cm vedla seba .potom sa vam to bude pekne vylamovat
Odpovedať
@valsidalk v panelakoch su na 99% v poteri zaliate kable, aj tie na svetla susedov, ktori byvaju pod nimi... takze do nejakeho bezhlaveho rezania flexou by som nedaval.
Odpovedať
@gaga12345 a doterajší vstup do kuchyne nemal skok, keď ostatné podlahy v byte sú rovné? Záleží od typu paneláku, ale vo väčšine prípadov bola vyrovnávacia vrstva na betónovaom paneli tak do jedného centimetra - už aj pred 30 rokmi. Zakryla špáry pri stenách, rúrky kúrenia, ak išli v podlahe, ale možnú výškovú nerovnosť panelov v dvoch susedných bytoch, alebo aj len v dvoch susedných izbách, neriešila... Kým sa do toho nesekne, neuvidí sa, aká tá podlaha v kuchyni je.
Odpovedať
@gashtaan Svetlá pre susedov pod? Neexistuje... To by si žiaden projektant nedovoli. To by mali všetky byty vecné bremeno toho druhého... A ako by to bolo na najvyššom poschodí? ;-)
Odpovedať
@dedo758 ale existuje... a je to celkom znama vec, akurat ako tak citam, nie pre kazdeho. No to s tym projektantom s cias komunizmu je to celkom dobry vtip :)
Odpovedať
Pokiaľ by mi po prerezaní takého kábla v byte všetko fungovalo, neriešim. Kde sa také paneláky veskytujú? Nech si dám pozor... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja sa snáď zjančím.........?! :-D Čo to tu vypisujete, paneboženanebesiach....? GAGA, DAJ SI TAM NORMÁLNU PRECHODOVÚ LIŠTU...! Dnes máš skvelé prechodové lišty, čo Ti esteticky a neobťažujúco preklenú aj 3 cm rozdiel podláh. A máš to za nejakých 10 - 30 €, podľa toho, pre akú lištu sa rozhodneš. https://www.google.sk/search?q=precho... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
odporucam tiez prechodovu listu, resp. kvazi prah, ktory vytvori schodik - na jednej strane bude zarovno a na druhej schodik. Nic lepsie a lacnejsie som zatial nevidela
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?