Vypinac v zarubni

Ahojte, planujem v panelakovom byte mensiu rekonstrukciu, chcem novu kuchynsku linku, oblozit na novo kupelnu a wc a vymenit postupne podlahy. V ramci toho chcem v kuchyni, v chodbe, kupelni a wc spravit aj novu elektroinstalaciu. A chcel by som zaroven vymenit stare kovove zarubne za klasicke drevene. No mam problem s vypinacmi v zarubni. Riesil niekto taky problem ? Existuje na to vobec riesenie bez toho, aby som musel robit kompletnu rekonstrukciu elektriny ? V izbach kvoli tomu nechcem tahat novu elektrinu a zas kvoli elektrine sietkovat steny a pod. A hlavne si to neviem predstavit, kedze byt je normalne obyvany. Dakujem :-)
Odpovedať
@peter96 preco by si musel sietkovat steny kvoli tomu? Staci do steny vedla dveri osadit krabicu na dvojvypinac a prehodit to tam. Nehovorim, ze to bude cista robota, ale pokial to nebudes rezat karboskou, da sa to v pohode urobit aj obyvanom byte... ved to je len kusok. Je to vobec original robota? Nie je to "vylepsenie" nejakeho kutila, co zahadzal povodnu krabicu v stene a do zarubne osadil tieto prekrasne vypinace? Uz som videl v panelakoch vselico, tak neviem co si mam o tom mysliet...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan je to origo ... plna Petrzalka toho bola ... v tej dobe to bolo nieco nevidane. ;-)
Odpovedať
@wolodymyr plna asi tazko, prezil som v Petrzalke vacsinu zivota a na toto som nenatrafil... ale hej, videl som tam vselico ine :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ked das dole zarubnu musis do kriza prevrtat panrl. Bud das vypinac vyssie, alebo nadpojit kabel. No a dalsia moznost je bezdrotove vypinave. Prijimac pojde priamo do lsmpy (nie kazda je vhodna na skovanie, alebo zasekat v zarubni) Tiez mas priamo ziarovky na dialkove.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan bežná vec v panelákoch zo začiatku 80-tych rokov tieto vypínače v zárubniach. Kamarátovi som dokonca vyrábal aj stmievač k tomuto vypínaču.
Odpovedať
do drevených zárubní vypínač -vhodne vyhotovenie
Odpovedať
@vrajmantak snad ta kovova je uzemnena :)
Odpovedať
@peter96 a co tak vykruzit vedla krabicu a zboku vyvrtat dieru na kabel? to len taky napad...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?