Výmena radiátorov v paneláku

Dobry den, viete mi prosim poradit alebo mate skusenosti s vymenou radiatorov v panelakovom byte /3i/? Planujem kompletnu rekonstrukciu a rad by som pritom vymenil aj radiatory, + na jestvujuci (z kuchyne) napojil este jeden (v najmensej izbe nie je ziaden). Pôdorys je tento: akebyty.sk/byt/P1B3011 Prip kolko to stalo resp. ked je tu kurenár - pošlite mi správu s ponukou. Bratislava - Petržalka Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
1. Informovať susedov 2. Ísť do pivnice zavrieť prívod a spiatočku z kotolne. vypustiť vodu z okruhu 3. odmontovať radiátor 4. Na spiatočku namontovať uzatvárací ventil (aby ste nabudúce nemuseli robiť kroky 1 a 2. 5. Namontovať nový radiátor 6. Otvoriť prívod a spiatočku z kotolne 7. Informovať susedov, že môžu začať odvzdušňovať..
Odpovedať
...ešte aj správca kotolne by mal o tom vedieť a byť k dispozícii, ak je súčasťou bytového domu aj kotolňa (je už pomerne veľa bytových domov , ktoré prešli na samostatné vykurovanie a odpojili sa od centrálneho dodávateľa)...ja som tiež menila radiátory komplet v celom byte a majstri, čo mi došli meniť radiátory potrebovali prístup aj do kotolne samozrejme za osobnej prítomnosti kúrenara, ktorý nám spravuje kotolňu.
Odpovedať
Tieto byty nemajú stúpačky, viď obrázky, takže uzávery sú v JOP-ke na chodbe pred bytmi - nikoho neobmedzí, zavrie a vypustí len sám sebe... ;-) Radiatorovu plochu by som nezväčšoval, čiže radiátor max. 11K (tie na foto sú 10K), aj ten jeden sa dá v pohode pridať... Po výmene sa otovria ventily a systém odvzdušní, dopĺňa automaticky dodávateľ tepla... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?