Vymena radiatorov cez vykurovacie obdobie

Ahojte. Rekonstruujeme byt na kompletku. A samozrejme chceli by sme vymenit aj radiatory za nove a jeden uplne odstavit, zablendovat trubky skratit. Nemame moznost vypustit radiatory v ramci poschodia,resp. o poschodie nizsie. Radiatory su napojene komplet cely panelak spolu na stupacku v pivnici. Da sa to realizovat cez vykurovacie obdobie? Na koho sa treba obratit? Druha moznost, zeeevraj existuje nieco v zmysle zachladit radiatory, resp. trubky tekutym dusikom a vymenit kus za kus v nejakom casovom intervale bez toho, aby sa vypuštali radiatory. Mate niekto skusenosti aj s touto technikou? Popripade kludne aj kontakty mozete nechat na skusenych majstrov :) Dakujem
Odpovedať
@georgy najjednoduchšie je to zariadiť u správcu bytového domu, môže zabezpečiť čo budete požadovať
Odpovedať
myslis ze by az takyto ochotni boli ludia? Najvtipnejsie je, ze spravcu /domovnika/ ta nasa bytovka nema, akurat vieme pod aku spravcovsku spolocnost patrime, tot vsio.
Odpovedať
urcite sa musite obratit na spravcu,zo zakona ho ma kazdy bytovy dom,a zariadit sa podla toho,co vam povie,uz zacala vykurovacia sezona,takze neviem,ako sa to riesi,aj napr.ak je v dome vyregulovana sustava,ak ponechate povodny ventil tak sa vela nemeni ak novy tak tam mozu byt problemy,zalezi aj od velkosti radiatorov,aj budete musiet vypustat vodu,potom aby sa nezavzdusnili aj nie vase radiatory,preto to treba konzultovat s tym,kto to ma v sprave,to je len moja laicka rada
Odpovedať
A vo vykurovacom obdobi si vopred dohodnút vypustenie vykurovacieho media s dodávateľom tepla. Inak môžete spôsobiť vážny problém. Nepôjde o 10l.
Odpovedať
Oukej to samozrejme mame v plane obratit sa na spravcovsku spolocnost, toho sme si vedomi. No uvidime teda co nam na to povedia. A skusenosti s druhou moznostou t.j. tekutym dusikom nema nikto?
Odpovedať
@georgy 95% "majstrov" mi ventily na TA hydraulických armatúrach vypúšťali zásadne skrutkovačom !!!???, hoci sa na to používa bežný 5 imbusák . Polovica z nich pravidelne vytopila susedov a tá druhá neuzatvorením prívodu zo systému UK vypúšťala vykurovacie médium hodinu-dve a čudovali sa, že stále tečie a už by nemalo.....???!!! Dokážem si ozaj živo predstaviť, čo nastane, ak podobný "majster expert" použije tekutý dusík???!!!, hoci pripúšťam, že je to logické riešenie. Napíš o tom, to bude iné čítanie :-)) Moja rada ako postupovať cez vykurovacie obdobie, zvlášť pred Vianocami a Silvestrom. Choď ty len oficiálne cez správcu a dodávateľa UK. A ak ti jeden alebo druhý ponúknu ich kurenára objednaj jeho ! Všetko oficiálne a na papieroch. Žiadna kešovka a žiadne však to sa nejako spraví !!! Zaplatíš pár EUR navyše, no budeš krytý pred všetkými. Lebo ak sa niečo pos... a to je na 99% isté, maslo na hlave budú mať oni. Oficiálny súhlas, oficiálna objednávka, oficiálny servisák, oficiálna platba. A hlavne žiadne experimentálne postupy! Ale urob ako chceš, ja som ti len poradil.
Odpovedať
:) dik, budem to priebezne doplnat, ked na to pride.
Odpovedať
kurenie ma isto sekcie popytaj sa zastupcov bytov oni by mali vedieť alebo starych obyvatelov-da sa to aJ CEZ KURENARSKU SEZONU ,len trena aby človek mal veci k tomu .vypstenie vody treba ohlasiť dodavatelovi tepla -lebo vypustenu vodu bude hladať pocitač -ako unik a poplach na obzore u nas vodu vypustime za 5 min v pivnici zastavime stupačku a otvorime ventily-vodu nikto nebude riešiť- len aby sa vedelo kam sa podela a samozrejme ociachovat merače na nove podmienky
Odpovedať
Profilova fotka
@georgy. Dobry ako ste dopadli lebo aj my chceme menit a neviem co k tomu treba
Odpovedať
Odstaviť a vypustiť stúpačku(y), vymeniť radiátor(y), napustiť stúpačku a poprosiť domáceho na najvyššom poschodí, aby ju odvzdušnil... Chlapi, napríklad z havarijnej služby pre váš dom, budú vedieť, čo treba robiť.
Odpovedať
@juli268 Urobili nam to majstri v pohode cez pracovny den. Nebol som pritomny, ale vsetko dopadlo v poriadku... Vypustili stupacky, nahodili nove radiatory, napustili stupacky, hotovo. Nikto sa nestazoval ani nic podobne :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?