Vykurovanie 3izboveho bytu

Zdravim, Chcem sa opytat, ake kurenie by ste mi doporucili do 3izboveho paneloveho bytu o vymere 74m v 3poschodovej bytovke. Bytovka bola zateplena v 90tych rokoch sklenou vatou a hlinikovym obkladom. Jedna sa o byt na najvyssom poschodi, strecha je v poriadku, nevyzaduje rekonstrukciu ani opravy. Byt je v povodnom stave, takze vsetko pojde vom a bude robena totalna prerabka, kurenie bolo riesene elektricky v kazdej izbe je radiator na elektrinu do zastrcky. Kurenie si riesi v dome kazdy sam, na prizemi su plynove bomby urcene len na varenie. Dakujem za rady. Nebranim sa solarnym panelom ani fotovoltalike.
Odpovedať
@mardo1 ak je to pod strechou, jednoznacne kurit aj klimou s inverterom. Najlacnejsie riesene, velmi lacne kurenie, a vyriesene chladenie v lete. Elektricke rohoze polozit na poter, na to dat dlazbu alebo laminat. Spotreba je vysoka, ale s kombinovanim klimou priazniva. Z tych plynovych flasi na prizemi ma chyta hroza.
Odpovedať
@mardo1 Si pod strechou, na najteplejsom poschodi. Urcite ries vnutorne zateplenie stropu, nech ta tam neusmazi v lete.. K tepelnym parametrom budovy, napisat, ze "Bytovka bola zateplena v 90tych rokoch sklenou vatou a hlinikovym obkladom" je dost malo.. Na plyn. bombu sa vykasli, var na indukcii.
Odpovedať
@peto99 Náhodou, ja kúrim z plynových fliaš a som nadmieru spokojný
Odpovedať
@jantleskac @mardo1 neblaznite s propanom, dnes sa da lacnejsie kurit klimou, varit na indukcii, bez rizika
Odpovedať
@peto99 A akú klimatizáciu by ste odporučili?
Odpovedať
@jantleskac klimatizaciu treba kupit cez specializovanu firmu, odporuci potrebny vykon a znacku. Mitsubishi patria k najtichsim, ceny na internete su obycajne vyssie, ako cez firmu. Propan by som odstavil co najskor, okrem toho je kurenie ovela drahsie ako klimou. posielam link na klimu 3,6 kW do bytu cca 70 m2, ale iba orientacne. Moja klima 7 kW je vo fotoblogu, vykuri cely bungalov 130 m2 http://teplozima.sk/mitsubishi-msz-hj...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?