Vinylová podlaha

Boli sme v predajni so zámerom kúpiť laminátovú podlahu do celého bytu, bez prechodových líšt... Ponúkli nám ako lepší variant vinylovú podlahu. Podľa toho, čo nám hovorili, že je teplejšia, mäkšia, tichšia, dobre udržiavateľná...vyzerá to veľmi dobre. Zaujímali by ma Vaše názory a skúsenosti, ak doma takú máte. Myslím, že vnútorne asi riešim nejaký predsudok, že dať umelohmotnú podlahu...veď práve takú vyhadzujeme ( viem, že nie takú).
Odpovedať
Vinyl je oproti beznej podlahe 3-5x drahsi, a jeho jadro je rovnaky drevopapier ako bezny laminat, cize nam nepriamo predavac povedal ze su to vyhodene peniaze (ak sa vyleje vacsie mnozstvo vody, ani vinylova uprava tomu nepomoze). A pri cenach radsej kupim lacnejsiu podlahu (ja napr. mercury po cca 8 eur), na cely byt ma to vyslo aj s lištami na 500eur, polozil som si to sam za 1 den a vymenim si podlahu o 2-3 roky.
Odpovedať
@lubenkam pozor na ftalaty, su uz aj bez ftalatov
Odpovedať
@matus1331 jedno kriterium su peniaze a druhe komfort. Ja zo svojej skusenosti v byte mozem porovnat chodzu, tepelny pocit, udrzbu, zivotnost medzi oboma a jednoznacne vyhrava Vinyl !!!!
Odpovedať
lepeny vinyl stoji cca 23eur/m2 (so zlavou okolo 20eur), a kedze je vodeodolny nemusis ho menit, ked ti vytecie umyvacka riadu v kuchyni. Je lepsie vybrat si podlahu viac odolnu, teplejsiu na pocit, kt.ma 2mm, co je vyborne kvoli podlahovemu kureniu, ako kazde 3 roky menit podlahu a preplatit. A navyse to dobre vyzera, ked je jednotna podlaha v chodbe a kuchyni s obyvackou, prip.sa da dokonca pouzit v kupelni...
Odpovedať
A naozaj platí, že keď sa do podlahy niečo zatlačí, napr. stolička, alebo nej ťažší kus nábytku, že sa dokáže povrch vyrovnať do pôvodného stavu? Uvažujem, či je dobrá aj v chodbe, kde sa určite budem pohybovať aj v topánkach na opätkoch.
Odpovedať
@lubenkam mame ju aj priamo vo vstupnej chodbe, kde sa obuvame, vyzuvame, takze pohoda. Ihlicky nenosim, ale ak to vyslovene nebudu topanky, ktore presekavaju, tak sa nemas coho obavat. V kuchyni odtlacky po stolickach nie su a stol, ked raz za cas presunieme, tak odtlacky casom sa vyrovnaju.
Odpovedať
@lubenkam a doporucujem si precitat http://www.modrastrecha.sk/forum/podl...
Odpovedať
@lubenkam vinylovu podlahu mame v celom byte, aj v kupelni a vecku, je ozaj teplejsia, makksia...lahko sa udrziava...ked sme zariadovali byt, nevyhli sme sa presuvaniu nabytku, na podlahe nezostala ani stopa, ziadna ryha, skrabanec
Odpovedať
@mimidlo @lubenkam vinylova podlaha alebo vinyl. vinylova podlaha je klasicky laminat s vinylovym povrchom (teda by mal byt odolnejsi) - ja som tlmočil slova predavaca, ze obe podlahy maju rovnake jadro (papier, drevotrieska, odpad) a pri vytečení umyvacky (alebo inej pohromy=vela vody) sa spravaju rovnako, vinyl oproti beznemu laminatu je odolnejsi na beznu vlhkost a mal by byt odolnejsi na mechanicke opotrebenie. vinyl samotny - kto tu spominal 2mm hruby je na štyl znameho linolea. predava sa ako koberce - zrolovane.
Odpovedať
@matus1331 laminat je laminat, nemoze byt vinyl ako laminat :-) laminat je ten povrch - jadro maju rovnake ako pises. Inak sa to vola plavajuca podlaha bud laminatova,alebo vinylova.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?