Vaše nápady na prerábku môjho 1 izbového bytu

Ahojte, som mlady clovek, ktory zhana napady, podnety a kriticke ohodnotenie mojich poziadaviek na rekonstrukciu 1izb. bytu. Byt sa nachadza v BA a je klasickeho panelakoveho typu + lodzia. Prikladam aj link na zakladny navrh: http://www.modrastrecha.sk/album/albu... Hlavne poziadavky na rekonstrukciu: Uvazujem, o uplnom uzatvoreni lodzie, ktoru chcem zateplit a ako zasklenie pouzit plastove okna (rad by som, aby z lodzie vznikla mala izba, ktora bude sluzit ako otvoreny preistor medzi obyvacou izbou a lodziou - stare okna a dvere chcem uplne zrusit). Kuchynsku linku budem urcite premiestnovat z kuchyne do obyvacej izby, nakolko chcem aby mi vznikol priestor pre mensiu spalnu. Zaujimam sa teda o informacie, ci je takyto sposob prerabky technologicky mozny, ci neporusim statiku a vzhlad budovi a hlavne ci mi to nakoniec neznehodnoti byt ako celok, ked pridem o balkon. Na tejto stranke som sa uz nejake tie infos dozvedel, ale ani jedna nebola vycerpavajuca. Taktiez hladam niekoho, kto podobny problem uz v minulosti riesil a ma s tymto skusenosti (ceny, pouzity material, technologie, spokojnost atd....). Vopred dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ahoj, manžel videl niekde riešenie nášho bytu (máme dosť podobný, len tam je ešte jedna izba 8m2) a videl spravené tak, že namiesto logie kuchyňa, neviem ako to bolo ďalej, ale mohol by tam zostať ten barový pult z okna, ako si nakreslil. Aká veľká je tá stará kuchyňa? asi večšia ako naša, lebo naša má 2x2m a to by si tam asi roldor + posteľ nedal.
Odpovedať
Ahoj, som rad ze sa ti navrh pozdava. Davat kuchynu na miesto logie je v mojom pripade asi nemozne (prilis dlha cesta na odtok vody k logii, musel by som to tahat pri stenach ... neviem ci by to bolo OK vzhladom na spad atd... ale tiez som nad tym uz uvazoval). Kuchyna ma rozmer: 2,80 x 2,80.
Odpovedať
S umiestnenim postele tak ako si to nakreslil bude i tak problem, ked si spocitame, ze skrine su hlboke 60cm (jasne vyrobia i mensie), postel je dlha min 2m, tak mi ostava na prechod medzi skrinou a postelou 15 cm a to je pod oknom urcite este radiator. Bude treba postel otocit, uvazovat len so sirkou 160cm a prisunut co najviac k okennej stene.
Odpovedať
kattum, dakujem za radu ... o otoceni postele uvazujem uz dlhsie, je to naozaj natesno .... :(
Odpovedať
Profilova fotka
Mathew, my mame v kupelni tahany odpad z umyvadla tahany cez dve steny (stupacka je na tretej) cca 4,2m, ale je to vramci jednej miestnosti, je to v pohode. V tvojom pripade by to bolo 6m a tahane cez spalnu... no, asi by to naozaj nebolo najlepsie riesenie. Ale videla som uz prerobeny byt tak, ze kuchyna bola spravena v izbe v mieste spacieho kuta a voda a odpad boli tahane v podlahe, predpokladam, ze pod (alebo pred) dvere a pozdlz steny. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
mat, môžeš mať kľudne roldor 40tku a závesné veci dáš čelom ku dvierkam. Neviem, či sa to dá chápať, čo som napísala, ale videla som to v starých komunistických skriniach, ktoré boli moc plytké. ono je to aj tak praktickejšie, lebo na skladané veci je 60 veľa a zavesiť sa dajú aj opačne.
Odpovedať
to -> katarinas: dikes za napady - nieco podobne sme spravili u nas v rodicovskom byte ... ale tam to mame tahane pozdlz dlhej steny a nie su tam prakticky ziadne zlomy v pribliznej dlzke viac ako 4,2m. Mame to uz cca 4 roky ale po asi 2 rokoch sa nam to zial ucpalo a museli sme krtkovat.... pritom spad aj vsetko ostatne mame v poriadku.... proste niekde na ceste sa to cele zaseklo .. :) Ale po prekrtkovani je to v poriadku. Co sa tyka potrubia a odpadu v mojom novom byte tak cez novu spalnu je to tazko realizovatelne a skor by som asi musel zdvihnut podlahu (pripadne improvizovat) - takze ako vravis cit.: "nebolo by to najlepsie riesenie". Radsej dam teda linku oproti na stenu. Pride mi to lacnejsie a efektivnejsie. to -> kili: tento napad ma rozhodne nenapadol :) a asi zacnem nad nim vazne uvazovat. Dobry napad. Ak ma niekto skusenosti s takou skrinou, nech napise. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
a môžem navrhnúť také trošku iné riešenie obývačkokuchyne? možno by sa dala dať kuch.linka krížom cez obývačku (neboli by vrchné skrinky), teda nie úplne, len čiastočne, poprípade by mohla ísť čiastočne od spálne a potom sa zlomiť krížom cez miestnosť. Stena na logiu by sa zrušila úplne, tam by išla chladnička + ďalšia časť linky alebo barový pult a do pravého rohu by išiel kuch. stôl. Problém by bol, že do spálne by sa išlo cez kuchyňu, ale tam by ste návštevy asi moc nevodili, tak by to mohlo byť jedno, nie? ak si to náhodou nepochopil, tak daj vedieť, netuším, či som to popísala zrozumiteľne :-N
Odpovedať
kuk do mojho albumu ako sa vešia na kolmo (ako spominala Kili)
Odpovedať
Profilova fotka
kattum, toto som myslela, len popísať mi to moc nešlo :-)
Odpovedať
to -> kili: :-N naozaj si to neviem uplne predstavit ... skus to trosku viac popisat, hlavne si neviem predstavit, ako by som tahal elektriku, vodu a ako presne ma ist ta linka (krizom )... Dakujem
Odpovedať
kattum: dakujem za nahlad na skrinu .... uz si to viem predstavit. :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
mat, napadlo ma, že to idem asi radšej nakresliť, mňa to aj tak strašne baví a čo by som asi v noci robila, že :-D
Odpovedať
Kili, vidim, ze sme na tom rovnako, i ja som sa do toho pohruzila, uz prave posielam Mathewovi vykresy. A to tu mam inu robotu, iny byt a ja radsej tento. Mna to tiez velmi bavi, hlavne ozivam popri materskej a necitim sa, ze som len na pranie, kojenie a vymienanie plienok...
Odpovedať
to -> kili: to nie ... uz si to viem predstavit :). Len si prosim nerob robotu ... staci popisat, ja to pochopim.
Odpovedať
kattum a kili -> dakujem vam ste sikovne ze to vsetko zvladate ... mate moj obdiv. Ale naozaj, nemusite si robit koly mne pracu. Este raz vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
mat, ja som to myslela vážne, nie ironicky, že ma to baví :-D už to aj je: http://www.modrastrecha.sk/album/view...
Odpovedať
Profilova fotka
som to napokon spravila trochu inak, lebo som si uvedomila, že to čo som predtým písala bolo čiastočne blbosť, lebo by vzniklo hluché miesto.
Odpovedať
Profilova fotka
elektriku mozes potiahnut nad dverami do spalne... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
a takto ako som teraz dala tú špajzu je super, že tam môžeš spraviť vetranie von hore a dole :-)
Odpovedať
Profilova fotka
este ma napadlo, ak chces mat v izbe barove sedenie, v navrhu od Killi sa to da poriesit tym, ze kuchynsku dosku das sirsu a nad nu spravis pultik. Nemusi byt na konzolach, moze byt od pultu korpusova doska, aspon by nebolo vidiet bordel na sporaku a v dreze :-D
Odpovedať
kili> toto je zaujimavy napad ... len neviem ci to aj mozem takto zrealizovat. Niesom uplne znaly stavebneho zakona atd. ale tusim ze nemozem preburat steny, ktore su nosne a predpokladam, ze tieto zrovna budu. Osobne ja sam by som to tam prebural a to hned. Docital som sa, ze to ale take jednoduche nieje. Ale napad ako taky sa mi paci a ak to takto pojde dalej, tak coskoro to co som si myslel ze vlastne chcem uz chciet nebudem :-), lebo ako vidim stale tu existuje mnozstvo zaujimavych rieseni o ktorych som ani netusil. Takze vdaka vam vsetkym. katarinas> jj s tou elektrikou suhlasim.
Odpovedať
Profilova fotka
mat, to si musíš zistiť, ale na našom paneláku vonkajšie steny nosné nie sú a tuším ani u ostatných to tak nie je.
Odpovedať
Profilova fotka
katarinas, dobrý nápad 8-)
Odpovedať
Kili> jasne zistim si to ... ale ak by sa to takto dalo, tak to by bola paraada. :-)
Odpovedať
katarinas> ani som nestihal reagovat - pripajam sa ku kili.
Odpovedať
Profilova fotka
tak čo, dá sa to vybúrať?
Odpovedať
Profilova fotka
trochu mi to pripomina byty v karlovke (a niektore v raci) ;-) nosne steny su potom obvodove a aj ta medzi povodnou obyvackou a balkonom. ale vela ludi to ma poprerabane a balkony (loggie) spojene s kuchynou, aj ked ja osobne by som z urbanistickeho hladiska ludom za to ruky polamala :-p ;-) a k navrhu od kili - vidim trochu problem v pripadnom umiestneni sporaka uprostred toho vacsieho (kuchyno-obyvackoveho) priestoru - kvoli param, nemoznost (alebo znacne obtiazne) nainstalovania digestoru a tak. vseobecne, privody vody a odvadzanie par byva pri kuchynskych "ostrovoch" a takychto vysunutych casti najproblematickejsie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj v tom byte budes byvat sam? alebo s niekym?
Odpovedať
Profilova fotka
inak ja by som nedavala ten roldor do spalne, ale asi do obyvacky (na tom planiku dole), dnes sa uz robia pekne skrine a nemyslim ze by to posobilo rusivo a mal by si jednu obrovsku 4 metrovu skrinu s hlbkou 60cm tym padom by si si do spalne mohol dat hocijaku postel, aka ti vyhovuje, plus uz len nejake nocne stoliky my mame kuchynu predlzenu o logiu, takze mam jednu radu ak ti to budu zateplovat zo vsetkych stran tu logiu tak ti tam vznikne taky stupienok na podlahe, nebude to zarovno s podlahou v byte, preto by som ti odporucila dat si zvysit podlahu este na kusku z tej miestnosti, potom budes moct na tu logiu nieco dat, napr stol, nam sa tam nezmesti prave kvoli tomu stupienku tu som sa s tym trosku pohrala :) tu je vysledok, nedala som to do albumu lebo sa tam potom nedal citat ten pokec k tomu :) http://i30.tinypic.com/33u4zfr.jpg
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?