Úsporné batérie a vyúčtovanie za vodu. Ušetrili ste?

Ahojte riešime rekonštrukciu byty a tiež polemizujem nad novými vodovodnými batériami. Mám vyhladnuté úsporné batérie hansgrohe focus E2 a zaujímali by ma vaše skúsenosti či ste po osadení nových úsporných batérie ušetrili vodu podľa ročných vyúčtovaní, ako je to písané že je tam 50% úspora či je to aj pravda ďakujem za každú skúsenosť.
Odpovedať
@nikolino2 ja to sice neviem porovnat so starymi bateriami, ale uz druhy rok mam Hansu, aj termostaticku a uz druhy rok mam preplatok.
Odpovedať
Profilova fotka
o vsetkom mozeme iba polemizovat.Ak byvas v rodinnom dome platis kolko spotrebujes.Pozor ak byvas v panelaku platis kolko ti nauctuju.Jedna sa o to ze straty vody v panelaku rozpocitaju na vsetkych prepocitane tzv koeficientom.Ak ste bez straty koeficient mas 1 ak nie koeficient sa zvysuje napr na 1.6 Tiez za ciernych odberatelov v dome v skutocnosti zaplatia poctivci. A este k tej spotrebe .Perlatory tzv prevzdusnovace ti setria pri umyvani a sprchovani, nie pri napustani vane a zachodoch.Najviac vody sa minie pri prani, WC a vana.Stara pracka je nanic ,na wc dvojtlacitko a sprchovat sa. Takze ak byvas v panelaku vodomer ti je na :-N
Odpovedať
nam po namontovani perlatorov a uspornej sprchovej hlavice Hansgrohe, ktora ma prietok 9l vody/minuta, klesla rocna spotreba teplej vody z 22 m3 na 17 m3. Takze ak dobre ratam je to o nejakych 23 percent menej.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?