Ste spokojní s prerábkou 2-izbového bytu na 3 izby?

Vsetkych zdravim, rozmyslame nad prerabkou 2 izboveho tehloveho bytu na 3 izbovy, pocula som uz o viacerych variantach ale vobec neviem s cim sa zzit. Nas bytik ma krasne dve velke izby, som tu rada aj okolie sa mi paci, moc sa mi nechce odist inde do 3ky, ktora tiez nie je o moc vacsia. Mam dilemu ci urobit kuchynu v obyvacke alebo v kupelni, ktora je taka velka a nevyuzita ze by z nej mohli byt kuplna aj kuchyna, popripade pracovna... no fakt neviem. Asi zvolime cestu najmensieho odporu :-D . Ako je to s instalaciu vsetkeho potrebneho ak by sme sli do obyvacky... resp. porovnanie ak by niekto vedel dat ci ist do tej kupelne. Ste teraz tak spokojni s tou prerabkou..neviem ci nebudem banovat. Dakujem moc za postrehy a nazory. Prikladam aj podorys, v obyvacke mame este jedny zamurovane dvere, ktore vedu do kuchyne..cize vstup do buducej spalne je mozny aj odtial..
Odpovedať
zavisi od toho kde su stupacky, neviem si celkom predstavit tahat vodu cez tu chodbu, chcete mat deti? neviem co by riesila kuchyna v kupelni (s wc predpokladam?), pracovna v kupelni a ta by sla kam? Tiez treba pozerat na to kde su okna. Kazdopadne mi to vychadza, ze po akomkolvek zasahu to bude nepredajny byt.
Odpovedať
Kupelnu planujeme rozdelit prieckou su tam dve okna..je to zly podorys..ale viem ze vela ludi tak prerabalo v povodnej verzii je to vlastne chodba s oknom ale my sme kupili s velkou kupelnou cize tu priecku tam bude treba zas dat..
Odpovedať
Kupelnu planujeme rozdelit prieckou su tam dve okna..je to zly podorys..ale viem ze vela ludi tak prerabalo v povodnej verzii je to vlastne chodba s oknom ale my sme kupili s velkou kupelnou cize tu priecku tam bude treba zas dat..
Odpovedať
My sme v byte prerabali 2+1 na 3kk, ale mali sme o 2 m dlhsiu izbu. Vo vysledku sme boli spokojni ale sme rodina s jednym dietatom, v tom case 7az 12 rokov. Kuchyna je v obyvacke.
Odpovedať
Toto vyzera dost podobne nasmu bytu... http://www.modrastrecha.sk/forum/reko... Akurat trosku posunute miestnosti. Nuz, treba si vsetko poriadne rozmysliet, ja som veru par noci nespal, nez sme to domysleli podla svojich predstav.
Odpovedať
tiež uvažujem nad prerábkou 2-izbového bytu na 3-izbový, 1 izba, ktorá by prichádzala do úvahy je rozmerovo 3,5x5,5 m a kuchyňa namiesto izby by bola rozmerom 2,6x3,45 m. Pustili ste sa do tejto prerábky? prípadne viete, koľko by vyšla cena tejto rekonštrukcie?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@jankar27 dobry , mate teda nejaky rozpocet ?
Odpovedať
Bolo by to treba zamerat takto si to neviem dost dobre predstavit museli by ste vediet s ktorymi stenami mozete pohnut treba na to projekt pre ohlasenie drobnej stavby, ked by ste burali nejaku nosnu stenu portebujete jednoduchy statocky posudok, popripade kde su stupacky nech nemate tolko buraciek. My ked robime podobny projekt zamerieme byt, dame dva navrhy klienkovy. Projekt pre ohlasenie obsahuje podorys skutocneho stavu podorys noveho stavu schemy elektro, zdravotechniky a jednoduchu spravu a statak. Staticky posudok vyptracuje otec ktory je aj statik. Ked ste z ba dajte vediet.
Odpovedať
@kapokapo. Nakoniec som od tohto návrhu upustila.mam 2-mesacne bábätko a aj keby som tu prerábku robila, kľud pri spaní by som aj tak nemala. Starší syn má 8 rokov, takže pôjdeme pravdepodobne do 4-izboveho bytu, predsa je medzi nimi veľký vekový rozdiel. Zbožňujem náš veľký 2izbovy bytík s balkónom v kuchyni na samom vrchu s úžasným výhľadom. Verím, žeby tá prerabka vyzerala super, dala som si to aj nacenit, tým že sme navrchu, tak by nebol problém pri posunutí dverí o 40 cm v nosnej stene. Cena vyšla na cca 2,8 tis.eur, už v nej boli zahrnuté aj ďaľšie vyburanie tých tenkých priečok v kuchyni, nová Rozvodná skriňa, elektroinštalácia v novej obývačke, sadrokartónový strop, a takisto vodoinstalacia cez strop. Inak pozri si takéto návrhy na stránkach architektonických a dizajnových štúdií, veľmi to pomôže s predstavou. Videla som myslím aj štvorcový pôdorys
Odpovedať
Inak, keby sme boli len traja a balkón by bol v obývačke, tak by som neváhala a išla do toho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?