Starý temostatický ventil na radiátore - problém

Ahojte, z dôvodu kuchynskej linky potrebujem pootočit tento ventil o 90 stupňov, aby bol vertikálne. Keďže je vykorovacia sezóna, tak veľmi na výber nemáme, stupačka je natlakovaná a vyregulovaná = nedovolili nám ju vypustiť. Ostali 2 možnosti: Zmraziť trubky zmrazovačkou potrubia za nemalé peniaze (170€), problém je s časom majstrov, nie je času... a tiež je problém zohnať samotnú zmrazovačku. Skúsiť pootočiť ventil svojpomocne, skúšali ste to niekto? Je tam nejaká matica, čo ho drží o radiátor. Ale bojím sa, že ak sa toho chytím, ostane to tiecť.... Ani tak, ani tak. Alebo ho jednoducho flexou odrezať v jeho tele, potrebujeme 4 centimetre. Radiátor nemá, bohužiaľ, ventil na spiatočke. Radiátor chceme v lete úplne demontovať, ak sa bude dať. Neplánujeme ho používať. Čo by ste mi poradili? Kúrenári na toto nemajú tu čas. Prikladám fotky. Ďakujem za radu.
Odpovedať
Ešte je jedna možnosť, ak ten radiator nechceš celkom, sú hydraulické kliešte ktoré to dokážu stlačiť s pod tlakom zo zavariť. Maju to záchranári a firmy co robia s plynom..
Odpovedať
Na ventile je matica z dierou. To treba odkrutit a pojde vam dole hlavica. Sice je deformovana a nevyzera to ako hlavica ale je to hlavica. Ked ju date dole tak zas pojde radiator na plne pecky. Takze bud dat dole hlavicu alebo ju asi skus zrezat ako vravis. Furt sa to da dat dole potom cele. A ak je to v byte tak si treba zistit na bytovom ci vam dovolia odstranit radiator. Nie vzdy je to mozne a nemusia suhlasit
Odpovedať
ked zrusis radiator nezabudni sa spytat u spravcu ako to bude dalej s odpoctami spotreby. Aby ti potom za zruseny radiator neuctovali priemernu spotrebu v celom panelaku.
Odpovedať
@michal_brezansky Keď to takto odkrútim, tak nebude striekať voda, áno? Mal by tam byť potom nejaký kolík, ktorý stlačením by mal zavrieť prívod teplej vody a nemusel by peckovať. Ale to je iba teória z netu. Neviem aká je prax. Za zmrazenie radiátora pýtajú 80e a väčšinou nemajú na to čas.
Odpovedať
@somecheck ano ked to das dole nebude voda striekat.. je tam ihla a ta sa pohybuje ked das dole hlavicu tak bude peckovat. Najrorumnejsie je asi to spilit o 5 cm a budes mat vyriesene uz len dufat ze sa hlavica nerozpadne.. ak ano tak dat dole hlavicu a nejak doriesir nech peckuje. A odkial si?
Odpovedať
Kludne daj dole hlavicu: https://m.youtube.com/watch?v=2-FqfAB... A ten cudlik by som nejako pritlacil, hoci aj paskou. Alebo kup taku malu hlavicu: https://pekne-kurenie.sk/produkt/rucn...
Odpovedať
@pier Vyskusam, ale bojim sa to nejako povolit, vies ako, to ma hadam viac rokov ako ja, aby to nezacalo tiect. Nemoze tam byt ani mala hlavica, zavadzala by.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?