Sklobetón v modernom byte

Zdravím, má niekto v byte sklobetón na podobný štýl ako o tom uvažujem ja? Jedná sa o voľný priestor na konci kuchynskej linky, vďaka tomu by sa presvetlila kúpeľňa. Ma niekto niečo podobné? A ako je to s náročnosťou na vybudovanie, moja predstava je taká, že by boli jednotlivé sklobetónky rovnakej veľkosti ako dlažba a vo vnútri kúpeľne by tvorili jednu rovinu. Je niečo take vobec mozne a ak ano, ako narocne je to robit, ked sa bude priečka murovat ytongom.
Odpovedať
Profilova fotka
ad1: cim viac sklobetoniek das, tym lepsie, 6 bude urcite malo. Naskladat sklobetonky do steny nie je problem. Skor to vidim tak, ze bude treba vymudrovat ako to s tymi sklobetonkami urobit, lebo maju istu hrubku, a stenu potrebujes rozhodne s vyssou hrubkou/nosnostou, kedze na nu chces vesat aj kuchynske skrinky.
Odpovedať
obklad formátu sklenených tvaroviek asi k dispozícii nebude, niečo by snáď poriešila mozaika...priečka je nutná aspoň 10 cm, sklobetón vyskladaný v štandardnom obdĺžnikovom formáte sa dá zlícovať z kuchynskej strany, pričom zo strany kúpelne vznikne malé kolmé alebo šikmé ostenie, ktoré sa dá kombináciou mozaiky a obkladu elegantne spraviť, prípadne použiť kvltné ukončovacie lišty z nerezu alebo hliníka.
Odpovedať
presvetlenie kúpelne sa dá spraviť aj ponad linku, stačí zabudovať sklo typu aké je napr. v dverách, alebo použiť peknú vitráž s tenkým rámom.
Odpovedať
Profilova fotka
Robili sme nieco podobne, klient chcel presvetlit kupelnu a takto to vyzera zo strany kupelne.
Odpovedať
my máme asi sedem kociek v dvoch radoch vedľa seba..presvetlilo mi to super kúpelku cez deň tam vôbec nemusím svietiť..pozri v niektorom mojom albume s fotkami...sklobeton milujem a ak boh dá bude aj v dome :-)
Odpovedať
@matus1331 rozmýšľate správne, presvetlenie je na nezaplatenie. Podobne som to riešil aj ja. Cez deň sme takmer vôbec nesvietili. A murovali sme z ytongu 100mm
Odpovedať
@43jarko ahoj, prosím ťa, čo je to sklo/systém? tiež uvažujeme nad presvetlením, ale sklobetónové tvárnice nás odrádzajú, lebo vyzerajú veľmi "socialisticky". Ale ten pás skla vyzerá zaujímavejšie :-) ďakujem za info
Odpovedať
napevno zabudovaný pás mrazeného alebo matného skla, šikovný omietkár to zvládne.
Odpovedať
@43jarko ďakujem, prepáč, že sa asi hlúpo pýtam :-) to sklo je hrubé ako tvárnica? kde sa dá kúpiť?
Odpovedať
dá sa aj takto do sadrových líšt
Odpovedať
to sklo je hrubé klasicky 3 mm, otvor v priečke sa vynechá alebo dodatočne vyreže, ostenia sa omietnu alebo obložia a sklo sa vloží do steny zarovno s povrchom, na hornej fotke rozmer otvor vytvárajú originálne hrany obkladu aby neboli škaredé okraje, sklo má jemne zabrúsené hrany a do otvoru je vložené zarovno s povrchom obkladu na požadovanú škáru a zaškárované s obkladom.
Odpovedať
Profilova fotka
@matus1331 daj si radsej poriadny svetlik ponad linku. Mame 170x40 a v kupelni cez den vobec nesvietime. Tych par kociek sklobetonu urcite nestaci. Kuk album
Odpovedať
Článok sa načítava...
@len.petra veľmi pekne a vkusne spraveny cely byt ;) nedocital som sa, ci to sklo je číre? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@matus1331 dakujem, áno, je to obyčajné izolačné dvojsklo, číre..
Odpovedať
@matus1331 radšej z hora až na dol, najlepšie v dvoch radoch. pod stropom mi to evokuje éry dávno minulé. materiál, buď skloberón, alebo zamurovať izolačné dvojsklo (kvôli zvukovej izolácii), alebo normálne v ráme. S hrúbkou si netreba robiť starosti, vznikne nika, môžeš do nej vložiť dekoráciu. jednoduché, moderné, praktické...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?