Sirka tvarnice na priecku

caute, mam taku dilemu aku sirku tvarnice na priecku pouzit...ide o to ze chcem spravit v byte z dvojkridlovych dveri normalne tak potrebujem ich trosku zuzit, je tam sirka muru cca 80mm a na to pred nami natahali lepidlo sietku a tenkovrstvu omietku, vsetko v hrubke asi 4mm...takze vysledna hrubka s murom je asi 88mm. co som pozeral tak tvarnice porfix alebo ytong tie maju sirku 75mm....takze ako na to? dat tu 75mm a na to dat nejaku hrubsiu vrstvu omietky aby sa to dorovnalo tym 80mm muru a nasledne to zasietkovat a na to tenkovrstvu omietku alebo mam zhanat tvarnice so sirkou 80mm (take ma napriklad ta polska nahrada ytongu solbet) a na to dat uz len lepidlo so sietkou a tu tenkovrstvu omietku? ale nejake ine napady? :) dik
Odpovedať
@johnyfly1 i tak še da, i tak še da :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja myslím že ta 75 je akurát keď si zoberieš že ti chýba dorobyť 5mm to je 2.5 mm na každej strane a to je v pohode tou tenkovrstvovou omietkou ale byť tebou znovu omietol a presieťkoval by som celu stenu lebo to napojenie omietky neurobíš aby ho nebolo vidieť.
Odpovedať
@johnyfly1 ako píše @martosko. treba to celé nanovo prepojiť - presieťkovať, lebo to nedokážeš spraviť tak, aby to nebolo vidieť.
Odpovedať
dik, to ze to bude trosku vidno mi nevadi, nieje to az na tak viditelnom mieste :) no ono tam treba dorobit 2,5mm ale to len na dorovnanie muru, potom treba este asi 4mm vrstvu na dorovnanie predtym spravenych stien t.j. lepidlo sietka omietka... este mam otazku, v akej hrubke sa moze max nanasat lepidlo baumit baukleber?
Odpovedať
citam navody a manualy a pod priecku kazu davat vapennocementovu maltu aspon v hrubke 20mm...problem je v tom ze mam toho asi 1meter a koli tomu sa mi nechce kupovat 40kg vrece...co mozem namiesto toho dat? mozem dat aj tu murovaciu maltu od ytongu ktorou sa spajaju tvarnice?
Odpovedať
@johnyfly1 neviem ale ja som kupoval pripravenu maltu na zakladanie stala par € ak napiesm ze 10tak je to vela.... to nemas taku polozku.
Odpovedať
@filipe1 ja viem, vsak to 40kg vreco stoji okolo 5eur ale skor sa mi jedna co potom s tym...zbytocne mi to bude doma zavadzat :) nevies ako sa volalo to co si ty kupoval a kolko toho bolo? bral by som tak 5kg :D
Odpovedať
@johnyfly1 m doma kedno cele navyse . JA NEPOTREBUJEM ale tusim je to len 25ka dobehni :)
Odpovedať
@johnyfly1 tusim je to profimix zajtra pozriem mam to v pivnici
Odpovedať
@filipe1 oki :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?