Sadrokartónova priečka a dvere

Prosím o pomoc. Jednu veľkú izbu rozdeľuje sadrokartónova priečka ktorej sú osadené aj dvere. Moja otázka znie dajú sa do hotovej priečky osadiť dvere? Teda potrebujem aby neboli na ľavo nevyhovuje mi to potrebujem otvor na pravej strane dvere osadiť. A potom ako zakrijem otvor zo starých dverí? Dakujemmmm
Odpovedať
@badimeria neviem aka je priecka velka ale bude ju treba skoro celu prerobit. teda kartony zhodit dole, popresuvat profily a nahodit nove kartony... eventualne ak to vychadza tak cast nechat ale to asi nevyjde a ani nebude mat taky vyznam. na druhu stranu karton je lacny 1.2E/m2 + tmel,skrutky - najdrahsia praca.
Odpovedať
@badimeria vyrežeš dieru v SDK, odrežeš aj asi jeden profil, po obvode naskrutkuješ profily na vystuženie. vyspravíš a môžeš osadiť oblôžku. starú zárubňu vyhodíš, doplníš profily ku ktorým upevníš SDK dosku uzatvárajúcu otvor. presadruješ, vymaľuješ a na 2 deň sa môžeš tešiť z nových dverí. 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
Chcela by som sa opýtať či na sadrokartonovu stenu môžu ísť posuvne dvere??? Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
@veronika_selingova_hrklova ano mozu. Idealne by bolo vediet hrubku sadrokartonovej steny a typ posuvnych dveri. Ale na zaklade otazky davam odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 hrúbka steny je 14 cm a posuvne dvere tie klasické majú 40 kg.
Odpovedať
@veronika_selingova_hrklova Neviem, čo máš na mysli pod pojmom "klasické posuvné dvere", ale obyčajné, plné posuvné dvere do púzdra majú cca 20 kg, ak sú presklené, môžu mať 20-30 kg. Obyčajné stavebné púzdra sú konštruované na dvere do hmotnosti 40 kg, takže do nich dáš akékoľvek bežné posuvné dvere. Stena je už postavená? ALebo ju idete ešte len robiť? Ak chceš dať do SDK steny posuvné dvere, ktoré sa montujú do púzdra, tak to púzdro musíš osadiť počas výstavby steny. Stena musí byť aspoň 10 cm hrubá, aby si tam dala to najtenšie púzdro. Inak púzdra na SDK sú zvyčajne 100 a 125 mm. Len pozor, do takého púzdra musia ísť dvere šírky max. 40 mm. Dvere s presklením a okrasnou lištou sa nemusia do takého púzdra zmestiť. Potom sú ešte posuvné dvere, ktoré sa montujú na stenu. Pre také by si musela vodiace lišty namontovať nie na SDK, ale na rámový profil.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ďakujem veľmi pekne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?