Rozdiel medzi obkladom a dlažbou

Profilova fotka
je nejaký kvalitatívny rozdiel medzi obkladom a dlažbou? lebo z môjho laického pohľadu je to úplne to isté. Môžem to, čo sa predáva ako dlažba použiť v pohode na obklad?
Odpovedať
Dlažbu môžeš použiť ako obklad, opačne nie. S dlažbou sa bude obkladať ťažšie(napr. v kúpeľni kde je veľa rezania) ako s obkladom.
Odpovedať
@franz666 Keď toto nevieš, tak sa radšej ani o nič nepokušaj a nechaj to na odborníkov.
Odpovedať
@franz666 dlazba by mala mat vacsiu odolnost voci oteru, preto obklad na podlahu nepatri.
Odpovedať
@franz666 po dlazbe sa chodi a obklad patri na stenu
Odpovedať
@franz666 Obklad je z pravidla tenší, ľahší a krehkejší. Dlažba je hrubšia, tvdšia, ťažšia a odolnejšia. Môžeš si ku tomu ešte pridať rôzne povrchove protišmykove úpravy na dlažbe a možno sa v tom zorientuješ.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako už spomenuli. Dlažba sa á použiť ako obklad ,opačne nie. Základný materiál tzv črep, sa vyrába inou technológiou u dlažieb a obkladov. Obklad má väčšiu nasiakavosť,menšiu oteruvzdornosť je mäkší krehkejší. .
Odpovedať
@franz666 a pytala si sa uja googla? Take Rako ma o vlastnostiach svojej keramiky, ci uz obkladu alebo dlazby popisane celkom dost. A zrozumitelne. Ale inac uz ti odpovedali vyssie, aky je podstatny rozdiel a co mozes kde pouzit
Odpovedať
Profilova fotka
Vsetko su kachlicky :-) :-)
Odpovedať
@franz666 dlazbu mozes pouzit ako obklad. tiez sme dlazbou obkladali stenu. ale naopak nie,teda obklad sa nedava na podlahu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?