Robí sa lepšie s OSB doskami alebo so sadrokartónom?

Ahojte, pouzil niekto na prerobenie byt. jadra tzv osb dosky? Ak ano, je s nimi lepsia robota ako zo sadrokartonom?
Odpovedať
Profilova fotka
Toto by veru zaujímalo aj mňa...Že či menej praskajú omietky a či sa dá v pohode použiť aj na poval ako podlaha... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@helca82 my sme osb dosky pouzili tiez pri stavbe, kupovali sme tie, ktore su urcene do miest s velkou vlhkostou a aj tak nam "napucali"... takze treba popremyslat, aka bude vlhkost v miestnostiach, kde sa pouziju. my sme ich museli vymenit ( pouzili sme ich na vyspravenie okien) @kejtinka moja teta to ma v zimnej zahrade ako podlahu a v pohode. akurat to bude treba samozrejme nalakovat. co sa tyka omietok, je to asi jedno ci sadrokarton ci osb, ak nechcete aby vam praskali, urcite treba dat sietku ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuziq - tiež si myslim že to ako podlaha môže byť a že nás to snáď udrží... :-D Takže ak sa dajú sieťky, ani sadroš nepopraská?...
Odpovedať
Profilova fotka
@kejtinka nemal by.. tie sietky su vyborna vec aj ked, ak velmi sadne dom alebo nieco, tak vtedy ani sietky nepomozu asi =-)
Odpovedať
@kejtinka no pritel dava ako podlahu na povalu, ale tu vyuzivat nebudeme moc- asi ani ako ulozny priestor
Odpovedať
OSB dosku mozete dat aj ako podlahu ael treba mat od statika nadimenzovane hrady na ktorych bude takata podlaha urobena. co sa tyka omietok su specialne a dost drahe ale tie potom aj drzia
Odpovedať
@kejtinka my máme osb3 dosky pochôdzne na povale domu, hrúbku majú 22mm, sú v pohode, mali sme na nich naložený ytong na štíty, škridlu a chodíme v pohode :-) ...a tiež si na povale nimi vlastne vytvoríme tzv. "sezónne " šatníky, mne bolo povedané, že sa s nimi lepšie pracuje ako so sarokartónom ;-) .
Odpovedať
Profilova fotka
@ryja - dakujem :-) Také niečo som chcela počuť. Takže bez problémov poslúži keď budeme chcieť vyvliecť sezónne haraburdy na povalu a udrží nás to... :-) @amexa - my ju tiež budeme využívať len sezónne...len na ten úložný.. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
aku hrubku osb dosky na podhlady,hm?
Odpovedať
@ejco ja som mal osb hrúbky 15mm a nie je s tým problém na podhľadoch. uchytené to bolo cca. na každých 80cm a nie je tam absolútne žiadne prelamovanie a pod.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?