Rekonštrukcia - umakartové jadro za sadrokartónu?

menil niekto stare umakartove jadro v byte a daval robit namiesto neho zo sadrokartonu??? zaujimala by ma cena - ci to vyjde lacnejsie ako murovane alebo ani nie.
Odpovedať
@malydom sadrokarton vyjde asi lacnejsie, ale ak to chces mat lepsie, tak vymurovat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@malydom robil si jadro zo sadrokartonu?
Odpovedať
Profilova fotka
@malydom to nemusíš ani meniť ten umakart,dokažem ti to urobiť aj na umakat, a máš určite oto kvalitnejší sprch.kút.alebo vaňu :-)
Odpovedať
@liii @skalko1601 tato tema je uz dost stara - jadro mam uz cca 7 mesiacov prerobene. Umakart ked sa to buralo neskutocne smrdel, doslova hnil, kovova konstrukcia co ho drzala bola prehrdhavena. Takze umakart za mna jedine vsetok von - ma uz po zivotnosti - tam nieje o com debatovat. Ja som muroval nakoniec - a do sadrokartonu by som neiel - aj koli pripadnemu vytopeniu. inac co som to tak sledoval - robili mi to zivnostnici a dodrbkali - tak ak mas v rodine murara alebo niekoho kto uz svojpomocne nieco postavil tak to to kludne spravi - nieje to nic zlozite - najhorsie je snad vypratat ten hnus von a niekam umiestnit a napratat vsetok ten material dnu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@malydom ahoj, kolko ta vysiel zaklad? bez malovky, obkladu, sanity? len cisty material na nove priecky kuplne/WC a kolko m2 ma nove jadro a plocha novovymurovanych stien? vies aspon orientacne? vdaka :-)
Odpovedať
@riana12 ta cena by pre vas bola az moc orientacna = k nicomu. zalezi z coho chcete murovat - mna ukecali na ytong ale kludne by som dal porfix - rodicia robili z porfixu a ziaden problem a je lacnejsi- na strankach Ytongu a Porfixu sa da stiahnut cennik - najlepsie si to vyratat podla neho - neviem aku hrubku kde bude treba - ja mam od 5cm do 10cm, napr. nasi museli mat koli odpadom jednu stenu hrubu 20cm. dalej dalsia vec co sa nikdy neda odhadnut je ake krive mate steny a hlavne podlahu - mne do diery po byvalej vani isli 4 vrecka betonu, na stenu snad 2 vrecka malty + cena za robotu ktoru ma kazdy inu ale mna vysla prerabka komplet so vsetkym 2m x 2m cca 3500€, rodicia dali za cca 3mx2.5m nieco cez 10 000€ navyse v panelakoch sa samozrejme zaroven robila podlaha v kuchyni a na chodbe - a tam to zasa vie narast podla narocnosti majitela ale aj podla krivosti podlahy - nasim sa dvihla podlaha nivelakom o skoro 2-3 cm, u mna to vyrovnal lepidlom na dlazbu (preto je asi tak hrbolato ulozena).
Odpovedať
@malydom hm, takyto popis mi teda fakt nic nevravi :-D asi sme sa nepochopili, nevadi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@malydom blbosť robiť zo sadrokartonu! nedoporučujem. porfix, alebo itong vás prežie,a byt bude mať večiu hodnotu.
Odpovedať
Profilova fotka
aj na umakart sa da kadeco naniest, nalepit atd... ak je celkom oka, nedaval by som ho prec.. su seliake adhezne mostiky atd..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?