Rekonštrukcia kúpeľne

Vie mi niekto poradit ako zrekonstruovat kupelnu v panelaku? Rada by som zachovala oddelenu kupelnu od WC. dik :-)
Odpovedať
Mohlo by to byt takto?
Odpovedať
Profilova fotka
@luciager nie, odpad WC sa nespojí,
Odpovedať
@luciager mala kupelňa a rohova vana nezmysel, umývadlo ďaleko od stupačiek
Odpovedať
@luciager nič iné prakticke nevymyslíš, je to dobry návrh
Odpovedať
je pravda že tu nič lepšie už moc nevymyslíš.. môžeš ešte dať sprchový kút, ale to asi nechceš keď kreslíš vaňu.. a môžeš zainvestovať do pultu na umývadlo a schovať si podeň práčku plnenú spredu, budeš mať umývadlo kúsok vyššie, ak nie ste nízky nebude to vadiť. získaš tak viac odkladacej plochy.
Odpovedať
my sme mali rovnako, tam nič moc nevyšpekuluješ... vaňu sme nechali, akurát kvôli rozmerom sme práčku prehodili na opačnú stenu a dali širšie umývadlo a vedľa neho ešte pôjdu skrinky. a umývadlo do Wcka
Odpovedať
Tie rozmery su realne alebo iba orientacne? V tom upravenom nakrese nejako chyba pracka. Pokial chces do kupelne v tychto rozmeroch dat vanu, pracku a umyvadlo (cca 60cm siroke) tak na rohovu vanu zabudni. Ale chvalim za umyvadlo vo wcku :) Moj nazor cca ako na to: - dat tam klasicku vanu (ak tam mas sirku max 160, tak dost by som sa bal tam dat aj vanu 160, kvoli hrubke obkladu a nerovnosti stien - to uz je na porade s majstrom) - ak by ze si tu priecku na ktorej je male umyvadlo vo wc posunula viac do kupelne (odhadom tak 20-25cm) , mozes is dovolit vacsie umyvadlo do WC (najmensie co som ja nasiel (a aj kupil) ma hlbku 20cm) tak za roh skryjes v pohode pracku (hlboku 45cm) - ak to dobre ratam tak pri vchode by mohla byt kupelna siroka 100-110cm (na 70tky dvere akurat) tym padom sa ti skryje aj vhodne umyvadlo ( 60x40cm) za dvere a nebudes ho mat trciace do vchodu.
Odpovedať
@luciager tento variant je dobrý, párkrát sme to takto realizovali, ale min. WC je nutné vysunúť von aspoň o 60 cm ak to chodba dovolí aby sa zachovali vnútorné rozmery WC aspoň110x90 až 110 ke´d tam chceš umývadlo. Ak je možné vysunúť do chodby celú stenu jadra, v kúpelni sa dá postaviť rovná 170 cm vana aj 90 sprchový kút. Napojenie WC nie je problém ak ide podomietkový splachovač, aj o meter ďalej od šachty sa dá zachovať spád, je ale potrebné vymeniť hlavnú kanalizačnú odbočku, trochu ju osadiť nižšie a potom ponad ňu vybudovať cca 13 - 15cm schodík, na ktorom bude postavená práčka.
Odpovedať
@tb007 W/D - to je pracka....za zachodom, ale v kupelnovej casti.
Odpovedať
Profilova fotka
@luciager Uplne najidealnejsie by bolo, ak by sa pracka dala do kuchyne. Podla tvojho nakresu bude ten novy zachod fakt, ze miniaturny. Panelakove wecko + umyvadlo aj bez zmensovania je stiesnene.
Odpovedať
toto je tento prípad v hrubej výstavbe akurát zrkadlovo otočený, WC ako celá miestnosť je vysunutá do chodby ale bez umývadla, lebo by sme museli rozširovať, je tam ale podomietková páková batéria s bidetovou sprškou.
Odpovedať
Prosím vás v staršom dome ideme prerábať kúpelku jej výška je 3m.Do akej výšky dať obkladačky?Wc je oddelené,v obidvoch je okno.Teraz máme 1,70 m.Ďakujem pekne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marta2610 ja by som dala do výsky sprch.kúta alebo dverí.
Odpovedať
@zdenor Ano MM vravel,že dáme sadrokar.zelený a do toho svietidlá dať sklennú vatu,či?Ďakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Viem, že je toto už starší príspevok. Ale presne takto by som to aj ja chcela. Len neviem vyriesiť vetranie vo WC - ventilátor. A taktiez pristup k sachte. Do výklenku "za" WC planujem zvysenu podlahu (kvoli odpadu z WC) a na nu by som chcela poloziť pracku. Lenze bojim sa, ze zdvihnutim pracky sa uz bude problem dostat k meracom, ktore su v sachte. Poradi mi niekto?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?