Rekonštrukcia bytu - pomoc s dispozíciou bytu

Viete nám prosím pomôcť s návrhom novej dispozície 3i bytu, s nasledujúcimi podmienkami: - kúpeľňa je oddelená od WC - umiestnenie práčky - kúpeľňa iba s vaňou, umývadlom a vertikálnou skrinkou - kuchyňa musí mať umývačku a jedálenský stôl pre 4os. - kam umiestniť vešiakovú stenu na chodbe - chceli by sme do WC a kúpeľne posuvné dvere s vložkou Pripájam pôvodný pôdorys bytu. Tešíme sa a budeme vďační, za každý návrh :-) M
Odpovedať
@sanchezboss nosné, nenosné priečky? Homestyler je fajn:-)
Odpovedať
Pridávam detail nosnych priecok... dakujeme M
Odpovedať
Ahoj, takto nejako mi to vyšlo...neviem či to ide zobraziť aj vo väčšom, dúfam, že hej. Dala by sa aj varianta s odstránenim priečky do obývačky, ale toto vyšlo lepšie kvôli vani.
Odpovedať
Tak ešte varianta smerom do obývačky.
Odpovedať
@sanchezboss ja by som wc nechala tam kde je. Kúpeľňu by som umiestnila z druhej strany stupačky - v strede dvere, vľavo umývadlo vpravo skrinka a pozdĺž naprotivnej steny vaňa. Kuchyňa by tým pádom bola prístupná len z obývačky.
Odpovedať
@zltalienka dakujeme za napad, este je tam jeden problem, umiestnenie pracky, ta by mala byt v blizkosti, jadra. inak sa mi to pozdava :)
Odpovedať
co si myslite o tomto?
Odpovedať
Ahoj, mozno je to len moja nepresnost, no ked som to merala v programe, tak som nedokázala dat pri tvojej variante vanu dlhsiu ako 1,4 alebo 1,5m, co je podla mna fakt malo. Ďalsou tvojou podmienkou bolo odkladanie vecí v chodbe - treba premerať, ale ja u teba odhadujem chodbu v smere do obývačky na max. 1m a tá do wc a izby len nejakých 80cm, takže nech by si tam dal cokolvek, bude to strasne napratane. Ale jasne, da sa...
Odpovedať
Ano, ja som pouzival vanu 130 so sklenenou zastenou. Deti sa okupu, dospely sa osprchuje. Narazil som na jeden problem, takze som znovu na zaciatku - stena medzi obyvackou a kuchynou (povodna) nemoze byt odstranena lebo je nosna.
Odpovedať
@sanchezboss da sa to riesit prekladom ale nie, ze celu stenu zrusis, len rozsiris otvor. Samozrejme vtedy treba zacat u statika, posudok, navrh riesenia, potom suhlas spolocenstva alebo spravcu (podla toho ako mate stanovene), nasledne stavebne povolenie, lebo zasahujete do nosneho systemu. Za mna najlepsi navrh je zo Včera o 21:30 s tym, ze by sa este zapracoval len rozsireny prechod medzi kuchynou a obyvackou a pohrat sa s rozmiestnenim nabytku, lebo nevieme kde su okna
Odpovedať
@sanchezboss a v ktorej miestnosti by ste chceli mať práčku? Viem ju umiestniť do kuchyne, chodby i kúpeľne ak vám stačí 130cm vaňa. Teoreticky i do WC. Priamo z obývačky tak ako to je v poslednom návrhu by som nedávala, práčka nie je vec na ktorú sa chce človek pozerať v obývačke. Kvôli hluku by som ju schovala za dvere teda buď kúpeľňa alebo wc.
Odpovedať
@sanchezboss alebo verzia že wc i kúpeľňa aj práčka to všetko v priestore terajšej chodby? Ale, do obývačky (alebo do jednej izby) by sa šlo cez kuchyňu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ako hovorí zita19, da sa aj to. Trochu som sa s tým ešte pohrala a ak by pre vás nebolo veľkým obmedzením prechádzať dookola do kuchyne, tak ste získali super priestor v predsieni, veľkú kuchyňu a myslím si, že v tomto riešení, by absolútne nemal byť problém so zväčšovaním otvorov, nakoľko aj stredná časť steny od kúpeľne ostáva na svojom mieste.
Odpovedať
@aaabbbcccddd presne takto som si to predstavovala :-) práčka je v kuchyni hneď pri stupačke?
Odpovedať
@zltalienka ano a hned vedla by som umiestnila myčku
Odpovedať
to sa mi celkom pozdava, viete mi nejak shareovat ten projekt aby som si premeral vzdialenosti? Este pripravujem jednu verziu.
Odpovedať
Nevidim nikde moznost zdielat...asi to budes musiet nahodit nanovo, alebo ak vieš ako sa to da, napíš. Inak, vieš si zobrat tento pôdorys a v homestyleri v lište hore máš možnosť Upload Plan - tento si potom môžeš prekresliť a pritom aj poopravuješ moje prípadne odchýlky. Ja mom tak pracovala s tvojím, nerobila som to nanovo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?