Rekonstrukcia, buranie priecky a ohlaska

Profilova fotka
Ahojte, rada by som sa informovala ci treba na stavebny urad ohlasit prerabku bytu. Budeme rekonstruovat kupelnu a toaletu, dlazky, a burat jednu priecku (nie nosnu) a stavat sa budu 2 nove priecky, pravdepodobne sadrokarton. Nebudeme robit ziadne otvory do nosneho muru a ani metit vodu a pod. Ako treba postupovat? Najlepsie tak aby sme nemuseli mat ziadne posudky a rozhodnutia :-). dakujem
Odpovedať
a byt je váš? spravca ti nemusí súhlasiť s buranim priečky
Odpovedať
Na buranie priecky aj pokial nie je nosna by mal byt staticky posudok a ohlaska na stavebny urad.
Odpovedať
@mimikas teraz to vybavujeme... ideme rozsirit otvor v nenosnej priecke... len o cca 30cm... potrebovali sme staticky posudok... vysiel nas cca 50€. (poprad) a este treba ohlasit prerabku na bytovom druzstve aj na mestskom urade. Bez toho by som neriskovala, ak ta nejaky sused nahlasi mozes mat problemy.
Odpovedať
k priecke to co som pisala vyssie, na jadro.. ak ostava na povodnom mieste, treba to ohlasit na bytovom, na urade netreba... ak ho chces posuvat, rozsirovat , cokolvek ine co zmeni dispoziciu bytu... treba aj statika a ohlasit to na mestskom urade.
Odpovedať
Profilova fotka
@vrajmantak byt je nas, priecka nie je nosna, nosny mur nejdeme menit a ani do neho zasahovat
Odpovedať
@mimikas u nas je to tak, ako pisem vYssie, ale skuste sa pytat priamo na stavebnom urade u vas v ba. mozno to mate ine :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka_puska prave na stavebnom mi nevedeli poriadne poradit :-(
Odpovedať
ja len to ,že z baráku sa nebude robiľ emental- takže žiadne búranie aj s požehnanim statika
Odpovedať
Profilova fotka
@vrajmantak bez urazky preco emental? Ved ta priecka je sadrokarton aj teraz tak preco by to malo vadit? Toto je tehlovy byt, akurat niektore priecky su sadrokarton. Tak neviem preco by to malo vadit ked sam statik vydal posudok ze priecka je len okrasna. Niektori susedia ju maju od zaciatku na inom mieste.
Odpovedať
aky emental? :-) kazdy si preraba byt tak ako chce, a tak ako statik dovoli. my tiez burame priecku, a rozsirujeme otvor dverny. preroze sa nam to tak paci. statik bol, pomeral, popisal ako treba priecku odstranit a ako treba spevnit strop.... a nasa burana priecka je betonova :-) :-) nie sadrokarton. jednoducho, ak statik vyrata ze sa burat moze, a stavebny urad vyda povolenie, tak kde je problem? spravca bytu uz suhlasit musi, nevidim dovod preco by nesuhlasil. :-) dolezity je vzdy posudok statika a rozhodnutie stavebneho uradu, spravca bytu v podstate uz na zaklade toho da suhlas, a mozete burat. Aj u nas to takto bolo, a este sme prerabku samozrejme oznamili vsetkym susedom, ak by niekomu vadil hluk kludne mohol prist povedat, vedeli v ktorom byte prerabame. Smelo do toho, robte to co vam statik dovoli a co sa vam paci :-) ziadny emental myslim nehrozi, statik je tam nato aby vyratal co dany bytovy dom znesie a co uz by poskodilo statiku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?