PROBLEM S DIGESTOROM / VETRACIA SACHTA

Dobrý deň, bývam v obytnom bloku na 1. nadzemnom podlaží. Počas prerábky mi susedia, ktorí bývajú rovnako na 1. nadzemnom podlaží odporúčali v kuchyni zrezať vetraciu šachtu, vďaka čomu získam ďalší priestor pre kuchynskú linku. Pôvodná vetracia šachta bola v rohu. Po jej čiastočnom odstránení som získal priestor pre kuchynskú linku v tvare písmena U. pozn. (dôvod prečo som zrezal časť vetracej šachty). To či môžem časť vetracej šachty odstrániť som si bol overiť u správcu obytného bloku, ktorý mi rovnako potvrdil, že o takúto zmenu požiadali viacerí, ktorí bývajú na 1.NP, pretože podo mnou sú už iba pivnice. Problém nastal v tom, že aj keď mám digestor so spätnou klapkou, tak susedia, ktorí nado mnou bývajú a začnú fajčiť, smrad z cigariet nejde hore ale mne do kuchyne. V minulosti som s tým problém nemal. Pôvodná vetracia šachta bola až po zem, po jej skrátení zostala trčať cca 20 cm, tak aby do nej vošla rúra od digestora / otvor je z boku. Ako docieliť aby smrad z vetracej šachty nešiel dole ku mne ale hore. Bez toho aby som ich poprosil aby prestali fajčiť :)
Odpovedať
nedala by sa do potrubia este instalovat tesnejsia silikonova klapka?
Odpovedať
Aj si tesne zablendoval spodok tej vetracej sachty? Silikonova klapka je tiez vhodna, tie plastove klapacky moc nefunguju.
Odpovedať
@zita19 V časti kde je šachta, je sadrokarton tzn., že tam nie je nič vidieť. Majstri, ktorí skracovali rúru, mi potvrdili, že spodok zadeklovali. Skôr vyskúšam silikónovú klapku, tak ako uvádzate viď. majonez a zita19, pretože aj ja si osobne myslím, že tá čo tam už je, nemusí byť najspoľahlivejšia. V najbližšej dobe vyskúšam a ak to bude fungovať aj cez sviatky, kedy majú susedia zároveň fajčiarsku seansu :) tak dám info :) zatiaľ ďakujem za radu, ktorú rád otestujem :)
Odpovedať
@mayo_sr keby nezabralo, tak skus mat zapnuty ventilator stale, aby tlacil vzduch hore do odvetravania. Teda aspon pokial dokial maju seansu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?