Prerábka 3-izbového bytu na 4-izbový

Ahojte. Planujeme prerabat nas 3 izbovy byt na 4 izbovy. Co poviete na takyto navrh? Dakujem za kazdy postreh, napad
Odpovedať
1
2
ze v tej obyvacke sa nebude dat pohnut ani moc varit. Mne osobne by vadili kuchynske zvuky pri odpocinku
Odpovedať
....zdravim...spravte pokus.....dajte stol 60cm od steny a skuste sa postavit zo stolicky...
Odpovedať
@heliator stol bude na stene, oproti bude lavica a stolicky len za vrch stolom
Odpovedať
@zita19 ved teraz je to normalne ze su kuchyne spojene s obyvackou
Odpovedať
Ako navrh to nie je zly, no treba brat na vedomie, ze zvlast obyvacko - kuchyna - jedalen bude miniaturna :(
Odpovedať
mali sme byt, kde bola takto veľká obývačka a neviem si predstaviť, aby tam bola ešte aj kuchyňa. 20m2 na obývaciu izbu s kuchyňou a jedálňou je podľa mňa málo. Ale je to len môj názor.
Odpovedať
@deciont Dakujem, ja viem ze je to malicke, ale jedalen bude naozaj len aby bola, u nas sa pouziva jedalensky stol na stedrovecernu veceru a obcas spolocne ranajky cez vikend :-D
Odpovedať
Ta spalna so 180-kou postelou bude za trest.. Asi by ste mali zvazit uzsiu, 160-ku alebo dokonca 140 a otocil by som ju, aby sa ku postielne nemuselo ist v tom uzkom priestore popri posteli.... Ta obyvacko-jedalen taktiez. Ten navrh ste robili sami? Asi by som v takomto pripade hladal pomoc nejakeho architekta specializujuceho sa na male priestory, kde by dokazal vykuzlit nejake skladacie riesenia (co bude drahe - vsetok nabytok na mieru a vobec nie jednoduchy), pripadne hladal kompromisy, napriklad ze vypustil obyvacku ako taku a poriesil len pohodlnu velku jedalen - za stolom by ste sedeli aj ako rodina, aj navstevy, hadam by vedeli na mieru spravit aj pohodlnu rohovu lavicu na dlhe sedenie (namiesto sedacky).. Ked bude chciet manzel lehnit pred TV nech ide do spalne.. :) Alebo inak. Predpokladam, ze to cele riesite koli tomu aby ste mali 2 detske izby. Kedze tam planujete tu postielku v spalni, tak si myslim, ze je na to cas. V zmysle, spravte si preda len cisto kuchynu-jedalen a obyvacku v jednej z izieb. Kym su deti male, mozu byt spolu v druhej izbe. Az ked pride puberta, tak budu potrebovat vlastne izby a vtedy zacne rodina fungovat uplne inak, vtedy Vam bude uz zrejme stacit aj "lenoskovy" kut v jedalni, decka aj tak budu zavrete v izbach..
Odpovedať
Profilova fotka
@bozka08 Za mňa síce z núdze cnosť, ale prečo nie....(?) ;-) Je to síce také... "garzónkovité" riešenie, ale čo robiť, ak chcete získať 3. izbu...? Veď v novostavbách sa dnes bežne ponúkajú dispozície 2 + KK, 3 + KK (rozumej " Plus Kuchynský Kút"). Podľa mňa sa to bude dať zrealizovať s tou obývačko-kuchyňou... To skôr tá spálňa bude značne minimalistická. Dosť nespravodlivé voči rodičom... 8-( Pokiaľ nemáte 4 deti, tak by som spálni dal skutočnú izbu a do tej bývalej kuchyne by som dal 1 dieťa.
Odpovedať
dakujem za postrehy, nejak takto bude vyzerat ta kuchyno obyacka. Tretia izba sa riesi kvoli tomu, ze s nami byva moja mama a chceme aby deti mali konecne vlastnu izbu. A postel bude urcite mensia, to su len cca navrhy
Odpovedať
@bozka08 To čo napíšem si prosím neberte príliš osobne. Ak potrebuje miesto pre Vašu mamu , nechajte jej tu malú izbu ,veľká spálňa pre Vás druhá pre Vaše deti. Ale určite by som nechal v pôvodnej kuchyni predprípravu nato aby sa tam znovu dala kuchyňa urobiť.Človek nikdy nevie , mama sa môže odsťahovať , môžete kúpiť dom, a na takto upravený byt nemusíte nájsť kupca...
Odpovedať
@bozka08 no barovy pult by som tam uz vobec netrepala. Ta izba ma 20 stvorakov, to nie je hala o 50 stvorakoch v dome, kde sa da vopchat aj velkorysa kuchyna aj jedalen aj obyvacka. Ja by som tu obyvacku obetovala detom, z jednej malej izby spravila spalnu a do druhej obyvacku. 20 stvorakov na detsku je velkorysy priestor, obyvacja o 16 by bola tak primerane pouzitelna, aj spalna. Lebo suce takto tam narves vsetko, ale co odkladacie priestory pre 4 clennu rodinu? A mne sa obyvacko kuchyne nepacia, je to moj nazor, aj ked je to teraz IN, nepride mi to pohodlne ani logucke.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bozka08 ta spalna nesplna hygienicke normy vzduchotechniky. pre spalnu pre 2 ludi je treba minimalne 30m3 vzduchu, aby sa clovek rano zobudil spravne okysliceny. pokial tam nedate aspon lokalnu rekuperaciu, alebo nebudete mat ine permanentne vetranie, rano sa budete budit malatni s nedostatocne okyslicenou krvou.
Odpovedať
@bozsky_kaja okno sa da stale otorit a u nas sa zvykne spavat s otvorenymi dverami, potrebujem pocut deti
Odpovedať
@zita19 v chodbe bude satnik a sklad 2 x 2 m. A potrebujem tretiu izbu pre moju mamu
Odpovedať
Ked to tak musi byt, tak prekopte buducu soalnu a kupelnu. Myslim, ze kvoli mame, zrejme starsej osobe potrebujete sprchac, ale zas vana nie je nevyhnurnost. Su celkom sikovne ytke vane, napriklad vana one, kde sa aj male deti vycvachoria aj nie je problem pre starsich menej pohyblivych do nej nastupit. Dalsia moxnost je sprchova vanicka aj so zastenou deep. Tiez bohato vyhovie obidvom poziadavkam. Obidve maju surku cca 75 cm a dlzja od 100 do 160 cm. Takze sa jrasne vojdu aj do pa.elakovej kupelne, poskytnu viac priestoru ako rohovy sprchac80x80 a vy ziskate prepotrebny priestor v spalni
Odpovedať
@zita19 presne sprcha kvoli mojej mame a vana kvoli detom. Ale ta vana one sa mi paci, dakujem ;-)
Odpovedať
@bozka08 k tej vani je aj zastena, pohladaj na nete. My ideme prerabat jadro a one je hednoznacny favorit
Odpovedať
@bozka08 Mame by rozhodne mohla tá malá izba (pôv. kuchyňa) stačiť - jednolôžko, skriňa, kreslo, malý písací stolík (možno aj sklápací alebo vysúvací) a vybavené. Ale po úpravách v kúpeľni, ktoré navrhuje @zita19 by sa dala tá izba zväčšiť na úkor kúpeľne a mohlo by to fungovať ešte lepšie. Kuchyňu by som urobila do tvaru U namiesto stola s tým, že ľavé rameno Učka by končilo okrúhlym stolom a do obývačky by sa prechádzalo popri stene, kde je TV.
Odpovedať
@yasna dakujem, ale kuchyna je preto tak, ze za tou lavou stenou je stupacka, by sme museli sekat podlahu, alebo zdvihnut podlahu kvoli odpadu
Odpovedať
@bozka08 K tej obyvacko-kuchyni, uz to bolo vidno aj na prvom, teraz este viac.. Mate tam snad podlahove kurenie? Ak nie, chyba Vam tam radiator pod oknom a odstup od neho. Navyse, neviem si tak uplne predstavit trojsedacku o sirke 1760mm..
Odpovedať
@cache budu to 2 pohovky dlzka 180 cm, bez opierok na ruky.
Odpovedať
@bozka08 vy tam budete byvat, ja som chcel len upozornit, ze spanie v tejto izbe nebude zdraviu prospesne. pozrel som STN 734103 Budovy na byvanie a velkost vasej izby nesplna minimum pre uznanie za plnohodnotnu izbu, co predstavuje 8m2 a nesplna dokonca ani hygienicku normu na spalnu pre 1 osobu. v konecnom dosledku je kazdy strojca vlastneho stastia a nestastia a zjavne ste sa uz rozhodli pre toto nezdrave a nerozumne riesenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Riesenie nestastne. Kazda miestnost je hrozne malinka. A nie je nejaka moznost ist do vacsieho bytu? Ono sa vam zda, ze to bude v pohode, no casom isto pridete na to, ze sa v nom nedokazete ani pohnut. Nesmies to brat zle, no treba mysliet aj trocha dopredu
Odpovedať
Profilova fotka
@bozka08 tak jedine ako ti tu uz bolo napisane, ze izby budes mat mensie a ta obyvacka bude tiez iba taka mala, ze ked vam pride navsteva, tak neviem ako sa tam pomestite. Ale ked nie je inej moznosti, tak si to tak spravte. Vy tam budete byvat a je potrebne, aby ste sa tam vy dobre citili
Odpovedať
Podla mna je to schodne riesenie, spalna pre rodicov uplne staci, pretoze tam chodia spavat. Okno sa otvori a vetranie je zabezpecene. Obyvacko-kuchyna bude sice pomerne plna, ale to sa ukaze v procese, kde aky stol a ako sedacka. Panelaky su plne takych malych izieb (1.95 x 4.20). Nie je to idealne, ale zit sa tam da.
Odpovedať
Dobry vecer, mozno by som mala navh a to tak ze by som posunula priecku medzi tou malou izbou a kupelnou celu kupelku by som posunula o sirku tej vane toaletu by som nechala tam kde je a kupelku by som pretiahla na ukor tej vstupnej haly. Vana by sa posunula na miesto kde je pracka, a pracka vedla vane. Tym padom by ste ziskali viac miesta v tej malej izbe, taktiez by som do tej malej izby nedala otvarave dvere ale posuvne ktore sa zasunu do priecky. Co sa tyka kuchyne bola by lepsia nejaka do L. Ale ked tam mate stupacky nechala by som tam len umyvadlo a sporak dat na tu stranu pri vstupe. Izby su podla mna ok su sice mensie ale uz som ako kreslicka vydela aj mensie pri zameriavackach.
Odpovedať
@bozka08 tu každý býva vo veľkosklade, väčšina komentárov je nepoužiteľných, lebo podľa niektorých diskusií mám pocit ako keby ľudia v panelákoch s menšími izbami, bez rekuperácií a spojenou kúpeľňou s wc ani bývať nemohli :-N (viď. hocijaký príspevok, kde dá niekto pripomienkovať pôdorys podobného domu) jasne, že by sa lepšie bývalo vo väčšom (a rozhodne sa lepšie jazdí v bmw než dacii) ale každý by sa mal prikryť takou prikrývkou na akú má ;-) podľa mňa je toto riešenie schodné 8-) môj postreh - práčka sa dá dať aj do kuchyne (ja som ju kedysi v 1i. mala v kuchyni a kuchyňa bola absolútne plnohodnotná, o nič som sa neukrátila) a v tom prípade by sa vaňa dala posunúť vedľa stupačky (nie až za ňu) a o to zväčšiť izbu... lebo 180cm vaňa je dosť luxus na panelák a to ja som skôr vaňový typ :-D bohate stačí 170cm inak bola tu dobrá rada s posuvnými dverami - keď už budete prerábať, tak by to stálo za zváženie :-)
Odpovedať
@zuzanka.zuzu dakujem, uplne super napisane ;-)
Odpovedať
Nedalo mi to a spravila som pre vas navrh je to len na hrubo spravene ale dufam ze to pomoze. Tu izbu som vam zvedsila. Osobne si myslim ze ako si rozlozite nabytok ake velke umyvadlo si date do kuchyne je na vas. Drzim palce.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?