Prackovy odtok v nosnej stene - co k tomu treba ?

Ahojte, chceli by sme presunut pracku z kupelne do chodby a zamaskovat ju v stavanej skrini. Problem je v tom, ze privod/odtok by sa musel vyrezat do nosnej steny (nieco ako je na obrazku dole) za ktorou je hned stupacka. Nachadzame sa na 2/12 poschodi ... co nam k tomu treba ? - predpokladam ze vyjadrenie statika (mozete odporucit nejakeho v BA / Karlova Ves ? ) - od statika sa pravdepodobne odvija stavebne povolenie od stavebneho uradu - treba aj podpisy susedov aj pri takomto mensom zasahu do steny ? vatcsina ludi tu riesi otvory pre nove dvere alebo prepojenie kuchyne/obyvacky, tu sa jedna o mensi otvor pre odtok. - riesil niekto nieco podobne ? Dakujem za informacie. Jakub.
Odpovedať
Profilova fotka
@qubik na taketo male veci nepotrebujes statika, stavebne povolenie any suhlas susedov :D potrebujes len dobreho vodara
Odpovedať
@qubik diera priemeru do 5cm na statiku nemá vplyv
Odpovedať
Profilova fotka
@qubik vsetky tieto veci ktore popisujes sa riesia ked sa robia prechodove ,alebo velke otvory do nosnych murov... na prevrtanie diery ,alebo aj vyrezanie primeranej drazky nic take nepotrebujes
Odpovedať
@qubik Kubo dobre som sa zasmial :-D :-D :-D ale si myslím že si aj tak dobre urobil, ak si sa na to spýtal...ale ako píšu predo mnou nepotrebuješ žiadne povolenie len si vybav dobrého vodára a máš "vymaľované" prevŕta Ti presne otvory a uchytí armatúru dopojí vodu+odpad a môžeš fungovať...Ja by som ale po tom ako spojazdníš práčku dal pre istotu, snímač vlhkosti / náhodnej vody/ aby si nevytopil susedov...Ja ho mám pri práčke aj keď, mám v kúpelni komplet podlahu a steny -obklad... Jeden pri práčke a druhý pri záchode vzadu.. Čert nikdy nespí...V starom byte ma to zachránilo pred pohromou keď mi praskla PVC trubka kde bola spájaná ako redukcia do prívodu na WC.. ;-)
Odpovedať
@qubik Len vstavaná skriňa by mala byť na opačnej strane chodby ako je kúpeľňa, tak čo s hadicami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?