Potrebujem povolenie na nový otvor v stene v byte?

Profilova fotka
Chcem sa poradit s vami,ktori to mate uz za sebou.Chystame sa prerobit cast bytu,kde chceme jedny dvere do izby zamurovat a vyrezat otvor na inom mieste.Chcem sa opytat je potrebne k tomu nejake povolenie.Tak kde chceme rezat nie je to nosna priecka.Dakujem za info.
Odpovedať
Profilova fotka
ohlasovacia povinnost, pokial mate susedov ktori vas pojdu udat za nadmerny hluk :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Presne tak.Oznamit to treba.Treba sa poradit s domovnikom.Ale radsej nikde nehovorte ze menite nejake priecky.Zbytocne by vas prehanali za povoleniami.Teda aspon si myslim.Proste len povedzte ze idete robyt omietky alebo co. Ako postupovat pri rezani alebo burani otvoru do hotovej steny hadam nemusim hovorit.Hadam to bude robyt murar. Ale pre istotu-Najprv sa seka drazka kde sa vlozi preklad a potom môzte pod nim vyburat smelo otvor.Inac to môze padnut na hlavu aj ked je to beton.
Odpovedať
Profilova fotka
S priečkami by som to tak nezľahčoval. S narušením statiky bytového domu nie sú žarty, ale na druhej strane sú celkom zaujímavé pokuty.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
dnes uz asi nikde nepovolia diery v byte -----barak emental
Odpovedať
ja robím otvory do nenosných priečok a potrebovala som statický posudok tak či tak kôli stavebnénu úradu - tam dávam ohlásenie na rekonštrukciu bytu (aj na bytové družstvo). Stačilo by ohlásenie iba na bytovom, ale máme extra protivnú domovníčku, ktorá chce byť veeelmi dôležitá, tak potrebujem i ohlášku na stavebnom úrade. Ale žiadne problémi oni nerobili.
Odpovedať
@mravvcek treba ohlasnie stavebnemu uradu. Rady @madyyy ignoruj, je to hlupost. K odlaske potrebujes staticky posudok aj ked ide o nenosnu priecku, niekto ti predsa musi oficialne potvrdit, ze ta priecka je nenosna. Staik ti napise pravu, kde to vedie a ze vyburanim sa nenausi statika objektu, tiez by mal napisat sposob burania priecky. Ide nie o buranie ale pilenie. V ziadnom pripade nie tazkym kladivom a silnymi udermi do priecky !!!
Odpovedať
ešte by som dodala, že som pri objednávaní statika mala strach, koľko zapýta, ale za projekt vzal 100eur a bolo tam buranie jednej priečky, jednej steny pod oknom (balkónovej), murovanej potravinovej skrine, rozšírenie otvorov dverí, zamurovanie balkónových dverí. Všetko na jednom projekte, spravené do piatich dní. v TN
Odpovedať
pre nosny urcite, pre nenosny radsej hej, trva to tak 1 tyzden, ci treba statika povie stavebny urad, ale vacsinou nie
Odpovedať
@prestavbyt na vymenu okian netreba stavebne povolenie pokial sa zachovava vzhlad budovy ;-) s kontrolou mas pravdu, to mi povedala teta osobne na urade. 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
@mariq Dobrý deň. Neporadíte kontakt na statika od TN/NM ktorý vám ten projekt spracoval?
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?