Potiahnute plynu k sporaku

Ahojte, chceme si dat znovuosadit merac plynu. Pre SPP potrebujeme k tomu spravu o tlakovej skuske a reviznu spravu, plus my potrebujeme este potiahnut plynovu ruru od meraca k sporaku. To si mozme aj sami? Alebo to tiez musi spravit nejaky certifikovany majsterko?
Odpovedať
Profilova fotka
@elizita ak sa bavime o rure nie flexi hadici urcite to dajte spravit plynarovi a budete mat klud...plyn nie je voda..ak hadicu tak to zvladnete aj sami, ale spravte aspon skusku tesnosti mydlovou vodou.. samozrejme to ci to zvladnete neviem posudit ,ale "bezne" zdatny (sedliacky rozum) jedinec to spravi
Odpovedať
Ta sprava je prave o tom ze ta rura od plynomeru k spotrebicu nefuci a je ako ma byt takze top musi robit plynar. Inak ak to chces len koli sporaku mozno fakt zvaz indukciu je to vraj uplne uzasna vec podla niektorich.
Odpovedať
@richard71 @sysell Neviem presne co mam na mysli, ci flexi hadicu alebo ruru.. jednoducho vedenie od plynomeru k sporaku, je to asi 1,5 metra vzdialene. A ide o to, ze na byt je uz spravena rezervacka a buduca majitelka sa teraz zbadala, ze ved tam neni vyvedeny v kuchyni plyn a ona ho chce a zacala vymyslat. Tak si zistujem, ze co to obnasa. Spominane 2 spravy ju vyjdu cca 50 euri ako som predpokladala. Len este, ze kadial moze potiahnut privod a co ju to asi bude stat. Lebo ona robi z toho tragediu a uz ze ake to bude drahe a neviem co.
Odpovedať
Profilova fotka
@elizita aha takze urcite budes potrebovat ruru do miestnosti kde bude sporak... teda predpokladam ze plynomer nie je v miestnosti kde je aj sporak
Odpovedať
@richard71 nie, plynomer je v stupacke a sporak v kuchyni a medzi nimi je wc... ruru je mozne viest tadial ako je rozvod vody a odpadu (co je zastavane no zo stupacky sa tam da dostat) alebo po stene popod wc alebo popod skrinku (ak teda nesmie byt plynovy privod zastavany) ... od plynomeru k sporaku to nie je ani 2 metre, tak by nestacila aj hadica?
Odpovedať
Profilova fotka
hadica urcite nemoze ist ceze stenu.. teda ziadny plynar to tak nespravi... predtym odpojenim to bolo ako tahane k sporaku?
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ meníte niečo na plynových rozvooch, pripájate nový, alebo premiestňujete starý spotrebič plynu , tak potrebujete projekt ,povolenie od plynárov ,ohlásenie na obecnom úrade .Plynoinštaláciu musí urobiť majsterko čo má od toho certifikáty a nakoniec revíznu správu.a kopu eur na poplaty štátu.Bez povolenia nemôžete zasahovať do plynových rozvodov bližšie ako 3 metre od plynomeru.
Odpovedať
@richard71 predtym to slo len cez umakart asi nejakou rurkou.. sporak bol priamo na stupacke, takze to nebolo kam tahat, len bola vyvedena kratka rurka priamo k sporaku...
Odpovedať
Tak som zistila situaciu. Hovorila som priamo s technikom, kt by to robil, aky je presny postup v mojom pripade. Najprv mat sporak, potom dojde, spravi od neho privod k buducemu meracu so zaslepkou, nasledne revizia a tlakova skuska a moze sa prist osadit plynomer.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?