Poraďte zmenu dispozície bytu

Profilova fotka
S priateľom kupujeme 3-izb. byt a potrebovali by sme poradiť, čo sa týka dispozície bytu. Prerábať ho ideme skoro celý, elektrika, podlahy, stierky ... no a samozrejme jadro, kt. je tam umakartové. Určite chceme trochu zväčšiť aj kúpeľňu. Dnes ma však brat "namotal" na zmenu - kuchyňu vymeniť s kúpeľňou a WC a ja sa vážne nad tým zamýšľam :-) Ak má niekto nejaké nápady, tak len smelo raďte, budem vďačná. Prikladám aj pôvodný pôdorys bytu :-)
Odpovedať
Mam cast bytu identicku s tvojim bytom a prerabal som takto: pozval som suseda na poldeci, precitali sme nejake notove osnovy, zaspievali sme si a chlap mi dovolil preburat dieru zo satnika k nemu (za tou stenou je wc) a napojit si odpad na jeho. Vysledok? V satniku mame sprchovaci kut 75x90, umyvadlo 60, vanu (Teiko Panama) a aj pracku, kuchyna je zrazu obrovska, mame tam roztahovaci stol a uz sme tam jedli aj 8. WC ostalo na povodnom mieste, rozsirili sme ho a je tam aj male rohove umyvadlo. Aj po 10 rokoch to povazujem za maximalne vyuzitie moznosti nasho bytu.
Odpovedať
http://www.imagehosting.cz/?v=beznzvv...
Odpovedať
@erikaah no ja som cely tent byt nepochopila a nepaci sa mi, ale k veci... nez prehodite WC s kuchynou dobre porozmyslaj ci ti bude prijemne pocuvat co-to pri vareni, pri stolovani.... veci maju svoj dovod preco su usporiadane svojim sposobom. aby ste neskoncili ako ista pani v diskusii ze suseda si dovolila mat pracku v kuchyni a nenormalne ich to obtazuje... a po 3str diskusie z nej vypadne, ze oni si dali spalnu pod kuchyne ( zmena dispozicie)
Odpovedať
mali sme kedysi uplne presne tento byt rovnakej veľkosti (len bez loggie, o to sme mali vačšiu izbu) nebol to zly byt - my sme len mali vymurovane jadro s nepriechodnou kupeľnou, takže sa do nej zmestila vana (kolmo), aj umyvadlo aj pračka (z oboch stran posuvnych dverí) - pravdu povediac, nevidim žiadnu vyhodu vo vymenení kuchyne a kupeľne s wc- nechapem, čo by sa na podoryse bytu zlepšilo, to už riešenie stowassera je omnoho lepšie, lenže to zavisí od dobrej vole suseda (prípadne by sa to dalo, ak by ste pod sebou mali len pivnice) ... videla som tychto bytov par- aj s veľkou kuchynou ako opisuje stowasser a skutočne sa mi to páčilo, kedze sú tam dosť malé tie dve izby, ta veľka kuchyňa tomu dodavala šarm ...videla som to aj predelene tak, že kupelna siahala až k oknu, len potom kuchyna príliš pripomínala slíž - hoci ak by kupelna bola užšia, napríklad len s takym 120cm širokym pohodlnym sprchačom a kuchyna širšia, trebars so skrinkami na oboch stranach, tak by to možno aj šlo... takže pre mna je tam toto poradie 1.verzia stowasser 2. neprechodna kupelna 3. užšia kupelna až k oknu a širšia kuchyna ... tu dvojku a trojku myslim takto
Odpovedať
na tom byte bola inač velmi super ta veľka jedalen, tu by bolo škoda zrušiť (my sme tam mali namiesto skriniek gauč)
Odpovedať
@fra nákres v pravo kupelka+wc jeden vstup to nie
Odpovedať
ak by wc nemalo mat rovnaky vstup s kupelnou tak možno aj takto
Odpovedať
Profilova fotka
My sme vymysleli niečo takéto : http://www.navrhinterieru.sk/planner/... :-)
Odpovedať
@erikaah treba mat na pamati aj kde sa nachadza bytove jadro, odpad. Ako pojde odpad z kuch. drezu.
Odpovedať
Zdravim vas, s priatelkou ideme kupovat 4izbovy byt v nr skusame hladat neprerobeny a prerobit si ho podla seba a tu nastava problem ze neviem ako :-D a rad by som vedel vas (odborny) nazor ako by sa dal pripajam podorys ako vyzera a druhy ako by sme to chceli mozno popripade nejaky iny typ riesenia dakujem za rady
Odpovedať
@tomek27 vyzera ten byt skutocne tak ako si nakreslil? je to teda dost neproporcne. chodba vacsia ako dve izby a obyvacka mensia ako kuchyna? kupelna po prerobeni vacsia ako izba? radim prekreslit, inak si to nebudes vediet ani predstavit. tu stenu ktoru chces odstranit medzi kuchynou a obyvackou bude zrejme nosna, skor si myslim ze povolia jedine otvor.
Odpovedať
@tomek27 nevieme, ake rozmery su na tom podoryse! Ktore su nosne steny? Zalezi, ci chces mat taku velku kupelku, ako si ju v druhom podoryse oznacil. Alebo o nieco malinko mensiu kupelku a obyvacku vacsiu (ak to nie je nosny mur) . Ta chodba je nejaka velka (pri kupelke), alebo je to zle nakreslene? :) (vyzera vacsia, nez izby :D )
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vlado35 urcite je to zle nakreslene, ak berem do uvahy ze dvere na izbe su 80 cm, tak ta izba hore vlavo ma nieco cez 2x1.5 m :-D urcite vytvor dakeho super realitaka....
Odpovedať
no to som nekreslil ja takze neviem presne ake su rozmery celkova plocha ma 100m2 ale nasiel som na nete toto malo by to byt to iste
Odpovedať
@tomek27 stena medzi kuchynou a obyvacou izbou je nosna, takze to nebudes moct otvorit, kamarat to riesil asi pred mesiacom, sirku toho prechodu mu dovolili tusim 1,5m a namiesto prekladu tam musi dat doslova ocelovu kolajnicu a aj zlava aj sprava, takze vodorovne aj horizontalne... teraz nie som si isty, ale aj stena medzi kuchynou a izbou je nosna...
Odpovedať
@tomek27 to iste ani nie, kedze na balkon sa uz ide z obyvky a ty si mal v nakrese ze z kuchyne. Taktiez v prvom nakrese je aj otvor (dvere) z obyvacky do kuchyne! Taktiez WC s kupelkou je inak orientovane. Tak o ktory podorys sa jedna z toho bytu? (aj ked prihliadneme, ze v prvom su rozmery vselijake)
Odpovedať
@tomek27 gazda co si fajcil??? kazdy nakres iny, ako sa mame z toho vysomarit???
Odpovedať
@tomek27 takyto byt uz prerobeny som bola nedavno pozriet. pani mala kuchynsku linku v tej chodbicke veducej do kuchyne, v kuchyni jedalensky kut a vchod do kupelne z kuchyne. byt je pekny, velky, ta chodba pred satnikom ale uplne zbytocna a pri zachovani tejto dispozicie tam bola velmi malicka kupelna.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomek27 mne to pripomina 4i byty v nasom panelaku.. ale ta stvrta izba je (u Teba ta hned nalavo) az po vstupnu chodbu. Nie je tam satnik a izba ma na dlzku cez 7 metrov. Stena medzi kuchynou a obyvackou je nosna, ale videla som byty, kde ten dverny otvor premiestnili, prip. zvacsili. Vacsinou natiahli kupelku po obyvacku a presunuli otvor z obyv. do kuchyne smerom k oknu a tak vznikol priestor na vacsiu kuchynsku linku. Prip. prepojili dve izbicky na pravo a zrusili dvere z kuchyne do tej malej izbicky a tak vznikol este vacsi priestor na kuch. linku. Pripajam jeden nacrt, len neviem, ci je to zrozumitelne. V tych nasich bytoch je chodbicka oproti WC cca 1600 mm siroka.
Odpovedať
zdravim vas vsetkych po dlhom case som tu lebo sme mali behom dvoch tyzdnov tolko obhliadok bytov ze ani sam uz neviem aky byt chceme. a tento narch je velmi zaujimavy veru to som si ani nevedel predstavit ze aj takto by sa to dalo spravit dakujem velmi pekne vsetkym ale asi sme upustili od tohto typu a zatial este uvazujeme aj o 3izbaku. zajtra idem presne pomerat jeden byt potom spravim cely podorys a pridam to sem a ten zatial vyhrava u nas. este raz dakujem za komenty. ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
tak skusim este raz o radu uz sme sa asi rozhodli pre 3izbovy je v povodnom stave ma len plastove okna a tu je podorys aj s rozmermy ako vyzera http://www.navrhinterieru.sk/planner/... radi by sme mali prepojenu obyvacku s kuchynou viem ze ta je nosna ale aspon otvor na dvere sa bude dat spravit hadam ale nevieme presne ako prerobit ten priestor v kuchyni wecko a kupelku a este by sme chceli rohovu kuch linku :-D tak vas poprosim o nejake navrh ak bude mat niekto napad dakujem :-)
Odpovedať
@tomek27 ked chces vacsiu kupelku, tak to WC s kupelkou potiahni k dveram kuchyne. Budes tam mat taku chodbicku do kuchyne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Dobrý deň. Kupili sme z manželkou 4 izbový byt = 92m2. Chceme dať urobiť väčší prechod medzi kuchyňou a obývačkou a nejako zväčšiť kúpeľnu. Nejaké nápady a návrhy? Ďakujeme
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?