Poraďte pri prerábke starého bytu

Ahojte, Chystám sa na prerábku starého bytu a mám pár otázok. Čo najviac vecí by som si chcel zriešiť svojpomocne, zručný som ale s niektorými vecami som sa až tak nestretol tak si nechám poradiť :-) - čo odporúčate na rozvod vody po byte - je potrebná aj sieťka na ytong, alebo stačí len do námahanych častí ? - aká omietka na ytong - je nutná omietka aj pod obkladačky ? - aká omietka na holý panel - plánujem vybúrať zárubňu a nechať otvorený priestor, čím to najlepšie obmurovať ? Ďakujem za pomoc :-)
Odpovedať
rozvod vody - plastové vodárenské trubky my sme dávali sieťku aj na ytong. Niekto nedáva, ale nerobili sme si to na chvíľu, takže sme dali omietka - celý byt máme ostierkovaný cementovou stierkou pod obkladačky sa dáva len lepidlo na holý panel - omietka neviem, lebo my sme nechávali omietku, len sme ošúchali steny, dali lepidlo, sieťku a stierku vyrúbané zárubne sme obložili sádrokartonónom a ostierkovali, poprípade tam môžeš dať potom obložku
Odpovedať
Profilova fotka
@btus veru tak - niekto sieťku nedáva, vraj to netreba. Ale podľa mňa istota je istota. A keď ju tam človek dá tak má aspoň istotu, že to bude na dlhé roky a nie na pár.
Odpovedať
Profilova fotka
@btus a kolko vas vysla prosim ta prerabka?
Odpovedať
@marianna_11 prerábali sme pred 10 rokmi - vrátane okien (3 veľké + 1 balk. dvere), 2,5 izb byt - 64 m2 - cena 350 000 SK. Ale za prácu sme platili len za kúpelňu (35000 SK), položenie dlažby - kuchyňa, chodba - 4000 SK. Stierky robil brat + manžel.
Odpovedať
Profilova fotka
@btus aha ja ze ste teraz niekedy prerabali. Tak to sa uz teraz moc neda porovnavat. Teraz tie ceny su urcite o trosku vyssie
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@julls51 z tej stranky som aj ja vela cerpal ked som si prerabal byt. Su tam niektore rady a clanky vcelku fajn ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?