Pokládka starej plávajúcej podlahy

Dobrý deň, prosím Vás o radu. Ideme prerábať byt, avšak plávajúcu podlahu už máme v celom byte pokladenú. Kedže to trošku aj dispozične riešime, musíme celú podlahu vybrať. Chcem sa opýtať, či má niekto skúsenosti s tým, keď sa rozobratá podlaha opäť nanovo pokladie? Nie je to problém? Nebudú vznikať nejaké špáry alebo niečo? Nebude rozumnejšie kúpiť novú podlahu a starú už nedávať?
Odpovedať
@waitinka7 V akom stave je podlaha? Je to klik alebo lepená. Ak je v dobrom stave a klik nie je žiaden problém. Starostlivo, s citom rozoberať, ihneď kontrolovať stav /ulomenie klik zámkov/. Krajné rezané parkety označiť podľa izieb a očíslovať podľa radov . Predný a posledný rad ak je zrezávaný označiť tiež aj podľa poradia vedľa seba. Ak sú rozdielne dezény alebo odtiene poukladať aj podľa izieb tak aby sa neprehýnali. V prípade naväzujúcich vzorov treba označiť poradia všetkých. Ak sú aj niektoré viac opotrebované -označiť a pri opätovnej montáži uložiť na menej viditeľné miesto. Penovú podložku radšej vymeniť. Pokiaľ sa dispozične mení len uloženie nábytku nie je žiaden problém. Ak by sa posunuli aj priečky a tým aj rozmery miestností a nemáte rezervné parkety nebude možno všetky izby opakovane uložiť. Ak máte všade rovnaký dezén možno obetovať jednu izbu ako na ND a do nej kúpiť nové parkety. Ak boli parkety aspoň priemernej akosti nemusíte sa báť. Ja som v jednej izbe to už robil 2x a žiadna zmena. Pri lepených parketách by to bol problém. Po kvalitnom lepení by sa občas odtrhol aj zámok
Odpovedať
Je to klik podlaha. S tým označovaním máte jednoznačne pravdu, niečo by sa aj tak muselo dokúpiť v prípade, že sa niektoré pri vyberaní zničia a meníme aj priečky, takže to bude nutnosť. Tie, čo máme teraz pokladené, tak ich cena bola asi 6,50 /m2 (to znamená, že kvalita asi nic extra). Asi to skôr urobíme tak, že do tej novej malej izby dáme práve tieto a do obývačky + kuchyne kúpime nové. Ale každopádne ďakujem za radu, že nanovo robená pokládka už použitej podlahy nie je problém.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?