Pokladka laminatu - vytrhat stare parkety, alebo polozit na ne?

ahojte, hladam rady a skusenosti s pokladkou podlahy v situacii kde v byte su stare parkety. parkety niesu vo velmi zlom stave, no na niektorych miestach vrzgaju a niekde je na meter dlzky aj ~1cm nerovnost. pod podlahou je cierna lepkava zalezitost - asi najskor smola. pod nou je beton. zatial zvazujem 2 moznosti, uvitam postrehy alebo skusenosti pripadne ine moznosti ako toto riesit. parkety urcite nechceme, bud sa zakryju alebo vytrhaju. vytrhat parkety, pentracia + nivelacia - chyti sa na tu smolu nivelacia? beton pod smolou (trochu som oskriabal) je trochu sfarbeny do zlto-hneda do hlbky ~3mm , asi bude riadne mastny od smoly - od sekania do betonu (aby sme vybrali smolu + mastny povrch betonu) ma odhovarali viaceri. je to jedina moznost ako dobre prichytit nivelaciu? - nasiel som 'adhezny mostik' od chemosu ktory udajne chyti aj na smolu a rozne lepidla. da sa tomu verit? polozit laminatovu podlahu priamo na parkety - ked parkety vrzgaju uz teraz, pocitam ze budu vrzgat aj pod krocajovou izolaciou a laminatom. obavam sa zbytocne? mate skusenosti? - ako osetrit parkety pred pokladkou aby nevrzgali? videl som tu rady ako nastreknutie peny/tmelu pod parkety. robili ste to niekto s dobrymi vysledkami? - ako riesit nerovnost parkiet? je zbrusenie zly napad? (financne alebo inak) dakujem za reakcie
Odpovedať
Nedaju sa parkety rozobrat, podklad vyrovnat (niecim, neviem cim, fakt nie som odbornik) a polozit znova? Ja osobne ak by som mala co len trosku moznost nemenim drevene masivne parkety za plastove cudo (ak by inej sance nebolo dam plastove cudo, ale vy tam to drevo mate). O renovacii starych parkiet tu bolo niekolko diskusii skus prehladat a citat, ci nenajdes riesenie A tvoje uvaha o tom, ze bude vrzgat plavacka ked ju polozis na vrzgave parkety je spravna, mozno by to vedela eliminovat nejaka velmi dobra podkladova vrstva pod plavacku
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/sear... a prehladaj aj sekciu Podlaha
Odpovedať
vydrb parkety, vyrovnaj liaporom, daj podlahovy SDK alebo fermacell, na to plavacku. ak das plavacku na vrzgajuce a krive parkety, bude praskat a mozes pocut vrzganie. pripadne podla vysky naskrutkuj podlahovy SDK na parkety ak nie su extra velke nerovnosti parkiet.
Odpovedať
jo, tak ako @igor256. Vola sa to suchy poter. Ma to fermacell napr.
Odpovedať
Podla toho ci mas cas. My sme nemali a dali sme podlahy na parkety a vobec ziadny problem nemame. Nechali by sme aj cisto parkety len sme na prizemy a mrznem 😅 u nasich sme spravili tak isto a v pohode... a to je vysse 5 rokov.
Odpovedať
@zita19 nie kazdemu sa pacia parkety,my sme kupili byt a boli tu celkom pekne parkety,ale mne sa to nepaci pride mi to take staromodne,tak sme nato polozili plavacku.
Odpovedať
@bracho90 vkus je osobna vec, ale v tomto pripade uzitna hodnota vysoko prevysuje dost sporne esteticke hladisko... To je moj nazor
Odpovedať
Parkety nechces. Pises, ze na metri je az 1 cm nerovnost. Na takyto nerovny povrch nemozes dat plavacku. Jednoducho sa znici a ani ju nevyreklamujes. Ani zbrusit take velke nerovnosti nevidim realne. Takze parkety von /mozes skusit predat/ ,dosiahnut, co najrovnejsi povrch /viacero moznosti/ a potom klast plavacku.
Odpovedať
dakujem vsetkym za postrehy! @zita19, suhlasim ze drevo je drevo, no koli udrzbe pri detoch a zverom ideme do tvrdej laminatky. mozno raz, ked bude v byte menej destrukcie dame paradnu drevennu podlahu @igor256 a @marekjahoda - suchy poter znie zaujimavo, to by som si aj sam spravil - no vyzenie ma to prilis vysoko do vysky. pozeram ze minimalny nasyp liaporu je 20 + sdk 25 + krocajovka + podlaha ~10.. tolko priestoru tam nieje :( a okrem ineho pekne drahe :D @bracho90 presne! ten stromcekovy vzor sa nepaci ani mne. bol nejaky problem pri pokladke? nerovnost, praskanie povodnych parkiet? ako dlho to mas a ako sa to sprava? @budova1 ta nerovnost ma najviac hneva, ale aj ten podklad (parkety) - najradsej by som to vytrhal dosiahol rovny podklad za maly peniaz (tiez neviem ako), zatial mi to vychadza na hrubsiu krocajovu izolaciu. otazka ako spokojni budeme po 5-10 rokoch s tymto riesenim .. @nikaella dakujem! tvoj pripad mi dava nadej ze to pojde polozit aj na parkety. v akom stave boli parkety pred pokladkou? nerovnost praskanie atd. aku hrubu krocajovku ste davali? aku podlahu (hrubka hlavne)?
Odpovedať
:D to vyzera ako keby si si neprisiel po radu ale len odsuhlasit technicke riesenie... daj co chces, aj tak si sa uz rozhodol
Odpovedať
@rizon tak ak nemas miesto tak vydrb parkety, vycisti, napenetruj, vylej nivelackou nerovnosti do roviny a poloz na to plavacku..
Odpovedať
@rizon Vidim to podobne. Ked vyberies parkety, uvidis, aky je podklad. Ak je pevny a bolo by velmi pracne ho rozbit na hlbku 2-3 cm /DTD, beton/ tak len vyrovnat nivelackou, podlozku a laminatku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rizon vytrhaj parkety a ponukni ich na predaj, ked uz neposluzia tebe, niekto ich urcite vyuzije a ta budes ma nejake peniaze na tie nove podlahy
Odpovedať
@rizon parkety poskodene neboli no vrzgali. Predtym co tu byvali mali parkety ako podlahu. Kupovali sme teraz krono 7mm tusim. Chcela som to riesit povodne vytrhanim parkiet a spravit izolaciu. No tam boli ceny kvalitnej izolacie take ze.... nechceli sme investovat vela e bo pravdepodobne budeme riesit dom. Koniec koncov aj parkdty su fajn izolant no teplu podlahu cakat nemozem.
Odpovedať
@rizon Nerovnost sme velku nemali,a tam kde bola velka nerovnost ze tam bolo ,,brucho,, tak tam sme to vyrezali a vyliali betonom ked sme robili poter. A ked bola mensia nerovnost tak som to zbrusil bruskou na beton :D Bolo stoho prachu ale pomohlo to,ale zasa nerovnost sme nemali velku, A problem s plavackou zatial nie je ziadny.Mame to cca 9 mesiacov.
Odpovedať
Profilova fotka
@rizon: pouzil som obe varianty pri prerabke :-D V obyvacke som nechal parkety, na to dal tu hrubu podlozku pod laminatku, az 1cm som zohnal a na to laminatku, nic nevrzga, vsetko zatial OK, ta podlozka toho celkom dost vyrovna...kde boli jamy (ze sa ulomila parketa a podobne) som klebrom doplnil a hotovo V kuchyni museli ist parkety von a to este len bola robota, na tu smolu (jej zvysky) nic nechytalo, tak musela ist prec ale pri buracom kladive bola vysoka frekvencia buchania, smola sa topila a ostavala na tom vrtaku, takze po 2 min roboty sa s nim uz nedalo nic robit dalej, brusenie by bolo este horsie...tak pekne majzlik a kladivko a 2 vikendy vcudu a nervy tiez :-D Na to uz potom nivelacka chytila a tam sla dlazba Na tvojom mieste by som parkety nechal, menej roboty...tam kde vrzgaju PUR penou zaistil a hotovo, hrubsia podlozka a laminatka Neverim ze je tam taka nerovnost ze by sa laminatke cosi stalo a ak je aj 1 cm tak bude daleko od seba a to laminatka zvladne Ale rozhodnutie je na tebe 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?