Podlahové kúrenie a povolenie

Dobrý deň chcem sa spýtať idem prerábať byt je to bytovka dvojposchodova a ja som na spodku a podomnou sú iba garáže ktoré patria k bytovke. Idem dávať podlahové kúrenie vykurované plynovim kotlom s teplou vodou a neviem ci potrebujem na to nejaké povolenie. Sú tam staré radiátori ktore dám preč. Ale výška stropu v byte je 2,5m a teraz problém, môžem zasekat do podlahy 60 cm aby ostala výška nezmenená ale potrebujem na to nejaké povolenia? Alebo co mam robiť keďže už mám kúpené všetko. Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
60cm je podla mna viac ako vyska terajsej podlahy. Vies si predstavit ze zrusis komplet podlahu a dom to nepostihne? To mi nejak nevychadza. Potrebujes projekt a staticky posudok.
Odpovedať
@rado86 nie len 6 cm? a nemôžeš to zatepliť odspodu z garáží
Odpovedať
Prepačte to bol preklep malo to byt 6 cm. Zatepliť garáž by sa dala ale podomnou je aj susedov a garáž a ci on by súhlasil. Ale ide mi oto či potrebujem niečo riešiť so statikom a ci to musím hlásiť na stavebný úrad. Alebo si to môžem len tak spraviť a nikoho do toho nič 😁
Odpovedať
Lebo zevraj výška stropu musí byť min. 2,5m ze to je zákonom dane. Tak jediná možnosť vysekat do podľahli a a potom zaliať poterom naspet podlahovku. Budem mat tu podlahovu dosku na ktorej budú trúbky a tam že stačí zaliať 4 až 5 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
Je aj moznost dat si to zafrezovat ako sekat.
Odpovedať
@wolodymyr nechápem čo myslíte? Ako zafrezovat? Nerozumiem sa moc takýmto veciam. Je volaka mašina co mi odfrezuje podlahu do hĺbky?
Odpovedať
@ pozri minimálne a odporúčané rozmery jednotlivých obytných miestností napr. tu: https://odzakladov.sk/ako-stavat/viet... frézuje sa na rozmer hadíc pre celú miestnosť, no je to pracné
Odpovedať
@rado86 myslím, že to treba riešiť oficiálne cez povolenie. Kamarátkin sused tak raz robil v bytovke len na vyššom poschodí a bol z toho problém.
Odpovedať
Ďakujem vám veľmi pekne za rady 😁 našiel som ze min. výška môže byť aj 2,4m takže v najhoršom prípade nebudem sekať ale len položím podlahovku a bude menej starosti a zvyknem si na menší priestor 😁
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?