Pleseň v komore

Zdravím, rok bývame v byte na 3 poschodí,pod strechou, 3 strany sú vonkajšie. Je to starí byt , strecha sa asi pred 10 rokmi robila sedlová, pôvodne bola rovná a zatekala, takže opadla vonkajšia omietka - zasahuje to bočnú stenu a len náš byt, ktorá do teraz nie je opravená. Začala nám plesnieť stena v komore, ale strašne. ( viď foto) . V komore sa nekúri, je to rohová miestnosť, aj tu chýba vonkajšia omietka. Vie mi niekto poradiť, ako postupovať, čo robiť? Vlhkomer nemám, susedia 0 bodov, nevedia sa na ničom zhodnúť. Už sme rozmýšľali, že si omietku dáme opraviť sami, len okolo nášho bytu. ( v bytovke je 6 bytov)
Odpovedať
Profilova fotka
@jin2009 obávam sa, že je to jediné riešenie, ale keďže je to bytovka, môžete sa obrátiť na ÚVZ (hygiena) s oznamom o nevhodnosti objektu na bývanie. Ak normálne fungujú, mali by správu objektu rozhýbať.
Odpovedať
@jan45 ďakujem, takže tá pleseň je kvôli odpadnutej vonkajšej omietke. Bude to ťažký boj.
Odpovedať
Profilova fotka
@jin2009 opadaná omietka nie je príčina, ale následok. Ak bol odstránený dôvod opadávania omietky, môže ešte trvať dlho, kým objekt vyschne a prevádzka môže stav zhoršovať. Môžete na predmetný priestor nasmerovať infražiarič a stenu presušiť, poklesne kondenzácia zvnútra a postupne sa stena vysuší. Ďaľšia a bezpečnejšia možnosť je dať do priestoru malý ventilátor ako sa používa v počítačoch, vložiť do kúta. Vysuší stenu a plesne zmiznú. Ale vonkajšiu izoláciu treba zabezpečiť.
Odpovedať
Fuha, toto vyzerá byť dosť neprijemne 😞 Ak je to v byte, obrátil by som sa na domovníka, ak je to v spoločných priestoroch, nech to rieši
Odpovedať
@emill22 áno mame to v byte - komora. Zháňam prípravok proti plesni, ktorý môžem na to naniesť, čo nesmrdi tak strašne ako savo.
Odpovedať
@jan45 ďakujem, idem googlit niečo na to sušenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@derekk1888 Dobrý večer, momentálne sme bez pliesne. Lenže komora je vypratana, cize nepoužiteľné. Pred rokom vlastne, sme to sušili, striekala som to nakoniec savom ( najviac sa osvedčilo). Od vtedy je pokoj. Samozrejme často vetram, vlhkosť minulú zimu tam bola vysoká. Dakujem krásne za poradenie. Uvidím ako bude túto zimu.
Odpovedať
Profilova fotka
Som vam aj chcel pisat, ze ako sa vam to podarilo vyriesit. Ale ako vidim, tak stale v podstate este bojujete v zime.
Odpovedať
Profilova fotka
dufam, to vybojujete, plesen to je pliaga, je to boj na dlho
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?