Odstranenie zeleznej zarubne z tehlovej nenosnej priecky

1. Ako by ste odstranili takuto zeleznu zarubnu z nenosnej priecky, ktora je z tehal? 2. Treba po odstraneni to miesto aj spevnit? Namiesto zeleznej zarubne pojde drevena.
Odpovedať
@drsh2306 rozpil vydrap netreba nic spevnovat,
Odpovedať
... karbobrúska, búracie kladivo, prípadne majzel a kladivo, nezabudni na pracovné okuliare a ideš.
Odpovedať
@drsh2306 zdravim...s tym kladivom opatrne....!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@drsh2306 rozpil zarubnu v strede priecne a pajserom , sekac sa snaz vytrhnut.. kladivo opratrne ked to je len priecka... spevnovat nic nemusis hore bude asi preklad nic ti nespadne..
Odpovedať
@drsh2306 ..flexou na viacerých miestach rozrezať zárubňu ale ako prvé urobiť okolo zárubni priestor obkladačky-zárubňa opatrne uvolniť poprípade flexou prerezať aby si nevytrhol zárubňu aj s obkladačkami..potom opatrne vypáčiť zárubňu ako Ti dovolí stena a obklad... 8-)
Odpovedať
takouto bruskou to pojde ? https://brusky.heureka.sk/makita-ga5030/
Odpovedať
@drsh2306 ako keby si sa spýtal na nejakom fóre pre programátorov, či sa nejaký script bude dať napísať na nejakej konkrétnej klávesnici :-D
Odpovedať
@drsh2306 nevidím v tom problém, daj si tam čo najtenší rezný kotúč /ale predtým sa dobre obleč až po krk niečo nehorľavé/ ;-) a na tvár štít alebo min.okuliare-nepodceň to!!!!!! :-) na kotúč veľmi netlač-pomaly s ním narábaj.. 8-) ak budeš rezať daj si nejakú nehorľavú podložku kde bude lietať odpad, lebo ho budeš mať po celej miestnosti...aj tak sa prachu toho jemného nezbavíš...utesni všetky dvere prelep ich... ;-)
Odpovedať
TAKTO TO NEROB 8-)
Odpovedať
dakujem za rady @technik007 obkladacky pojdu tiez dole snazil som sa najst nejake video ale neuspel som
Odpovedať
vybi tehly nad zarubnou na preklad, ten ked tam ulozis tak potom vyberies zarubnu ako radia hore. nam to tak robili majstri.
Odpovedať
Profilova fotka
V pohode, robil to manžel v dome a nič sme nespevňovali....tiež ako ti radia predo mnou rozpíliť v strede karbobrúskou a vypáčiť....robota ti ukáže ako :) pozor na sklenené plochy nablízku, zničili sme si v nevedomosti plastové dvere so sklenenou výplňou :( :( 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vianeli ..no ja nič na tom nevidím zlé :-D :-D ...možno že má košeľu nehorľavú a na tvári sáček na pečenie kurčaťa...a ten niečo musí vydržať :-D :-D :-D či???? 8-) :-)
Odpovedať
@drsh2306 ide to aj bez rozbrusovačky. Mne stačil pajser. Najprv som ním vylomil tenkú výstuhu zárubne, ktorá je pod prahom, potom som ním vypáčil jednotlivé strany zárubne smerom dnu do otvoru, pričom som začal od zeme. Pekne sa mi to oddeľovalo...
Odpovedať
@technik007 kosela vyzera byt stara poctiva flanelova po dedovi, ta nieco vydrzi :-D :-D Moj stary ma taku na chate, sice chudinka uz nema ani golier, ale neda ju, strazi ju ako najvacsi poklad. Keby som vedela od ktorej frajerky ju dostal, lebo koselu mal skor ako mna :-D
Odpovedať
@drsh2306 Postuo: 1. Zveste dverné krídlo zo závesov a odložte ho niekam, kde si ho nepoškodíte a tak, aby neprekážalo v ďalšom postupe. 2. Zabezpečte si cca 2,5 m oceľového lanka (v jednom kuse) a plochú lankovú spojku. 3. V cca polovici výšky zvislých profilov prevŕtajte zárubeň tak, aby sa dierkami dalo prevliecť lanko a spojkou vytvoriť tzv. "slučku". 4. Do slučky vložte pevnú tyč (rukoväť od metly zvyčajne nepostačuje) - lepšia je napr. z krompáča. 5 Jej prevracaním pomaly sťahujete lankovú slučku a tým sťahujete k sebe zvislé provily a postupne bez nárazov plynulo uvoľňujete zárubeň z muriva. 6. Sťahovanie zvislých profilov k sebe má za následok i zmenšovanie výškového rozmeru a zárubeň sa uvoľňuje i zhora. (pozor na možné padanie uvoľneného muriva pokiaľ nad dverami nebol preklad). Samozrejme pracovať s opatrnosťou, pretože napínate slučku a tyč (krompáčová rukoväť) má tendenciu prudkým prevracaním sa uvoľniť ťahovú silu.
Odpovedať
@zita19 Potom čo sa stane ak sa dozvieš od ktorej frajerky má tu košeľu??? Pôjdeš jej vytrhať vlasy??? :-D :-D :-D
Odpovedať
@technik007 nie. Mna to zaujima len z principu, lebo k handram co mu zadovazim ja taku citovu vazbu nema :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?