Odstranenie kovovej zarubne

Dobry den, v byte sme mali kovove zarubne, ktore boli istene siestimi roxormi, na kazdej strane tri a vnutro bolo vyliate betonom. Pomerne lahko sa nam ich podarilo odstranit, otvorili sme ich ako konzervu. Avsak ostal tam akysi betonovy vyrastok, Stena je nosna, ma 15cm a vyrastok je siroky cca 7cm. Moja otazka teda znie, je ostranenie tohto vyrastku (napr vyrezanim) zasah do nosnej konstrukcie alebo sa to da stale klasifikovat ako odstranenie zarubne. Povodne mali dvere rozmer 80 a radi by sme pri nom ostali. Dakujem za vsetky odpovede :)
Odpovedať
@willywonka Odfoť to. Ten "výrastok".
Odpovedať
Nemudruj,vyrastky zlikviduj..
Odpovedať
@chrobak7 V telefone som nasiel detail iba z jedej strany. Neskor doplnim dalsie.
Odpovedať
kludne odpil kolko ti treba
Odpovedať
sak to zbuchni dole :D to asi tazko bude sucast nosnej steny :) sa len cudujem ze si dali tu pracu zaliat tu zarubnu betonom ...
Odpovedať
Myslim ze tie zarubne boli osadene pri vyrobe panelu. Ten beton je dost hutny. Aj roxory na ktore bola privarena idu hlboko.
Odpovedať
@shadowmilan vyrastky sa robili kvoli zazubovaniu,-smykove spoje.kazda ocelova zarubna sa musi zaliat betonom ,inak popraska ,zapenovsnie je nepripustne,ine je to u obloziek...
Odpovedať
@daralbajda toz pravda, teraz ma napadlo ze sak aj ja mam nejake zaliate ...ale ostatne ocelove mam oblozky, zalazi asi od doby realizacie :)
Odpovedať
@shadowmilan ani teraz sa nesmie ocelova zarubna zapenit.....
Odpovedať
@willywonka Toto môžeš kľudne zrezať. To statiku nijak nenaruší. Je to len zatečený betón.
Odpovedať
@willywonka podla foto si myslim,ze uplne v pohode mozes odpilit a nebude ziadny zasah do statiky to nebude, je to len beton,ktory nadtiekol a urobilo tam ten vyrastok ako to popisujes :)
Odpovedať
Este som nasiel jednu fotku v telefone :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
To by ma ani nenapadlo riešiť, či to môžem, alebo nemôžem dať het. Proste by som to dal a nestaral sa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?