Pomôžu 3 vrstvy na odhlučnenie stropu?

Čavte riešim odhlučnenie stropu v tehlovej bytovke zo 6 bytmi na vchod, jedna sa o spodny byt a zaujíma ma názor niekoho kto sa tomu viac rozumie. ide o 50m2 Celkove zníženie stropu 10cm Môj návrh je nasledovný: Na strop nalepiť akustickú penu : https://www.akusticka-pena.cz/zbozi-c... Pod to normálnu konštrukciu na sadrokarton rigiprofil. Ako sadrokarton by som dal : http://shop.gipsol.sk/sadrokarton-aku... A na sadrokarton zo strany stropu nalepím ešte jednu vrstvu : https://eshop.potichu.sk/produkt/tops... Aky mate na toto nazor?
Odpovedať
Profilova fotka
@tomo85 to sú dosť drahé materiály :-| Čo tak doskovu vatu???
Odpovedať
Viem, ono to vychádza na cely byt okolo 2500eur ale som ochotný do toho isť pokiaľ by to fungovalo. O vate som ani nerozmýšľal. Čo som čítal tak nič moc, ale nehádam sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomo85 skús poprosiť @jan45 on má veľmi dobrý prehľad
Odpovedať
diky skúsim :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Teraz so niekde zapocul ze je aj akusticky sadrokarton
Odpovedať
áno ten mam v návrhu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
všetky materiály v odkazoch sú účinné ako zachytenie hluku vznikajúceho vo vnútormom priestore, bránia jeho prieniku mimo tento priestor. Ak sa rieši ochrana pred prenikajúcim hlukom, je to vyždy zložitejšie. Najlepšia ochrana pred hlukom je vysoká hmotnosť materiálov, potom podľa frekvencií ostatné . Ukážkou je izolácia proti hluku zvonku trojsklenými oknami. Pri zmenšovaní hlučnosti v interiéri je treba riešiť celý interiér, mäkké materiály nábytku, podlahy, obklady stien, napr. vliesové tapety stien, doskové obklady stropu mäkkým materiálom. Použitie tuhých plošných prvkov môže aj situáciu zhoršiť.
Odpovedať
Dobré teda, tak co mam do toho stropu aby to malo zmysel?
Odpovedať
no, sami odborník teoretik tu hh, Človek sa pýta na akustické materiáli a jeden odporúča blbý polystyrén , dalši sa teraz dozvedel o akustickom sádrokartone. Konkrétna odpoveď žiadna len keci. Na smiech..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Taak kecalkovia, mam hotovo! Jak sa hovori za malo penez hodne muziky. Tento mnou navrhovany system funguje na 90%. Susedia nadonmnou skoro zmizli. Celkovo to stalo nakoplet na 50m2 3000eur. keby niekto chce poradiť alebo poprípade nejaké otázky kontakt: t.sohajda@gmail.com
Odpovedať
Profilova fotka
@tomo85 tak šupni to sem nech vieme všetci + nejaké foto
Odpovedať
Chcem sa spytat, ma niekto skusenosti s fukanou izolaciou v byte? Chcela by som vediet, ci je zvukovo izolacna a efekt odhlucenia je lepsi ako napr s mineralnou vatou? Znizeny strop SDK doskami - do "medzery" resp priestoru medzi povodnym stropom a sadrokartonom je lepsie pouzit vatu alebo fukanu izolaciu? Aky je Vas nazor? Dakujem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Chcela by som sa podelit so svojim riesenim problemu hluku so susedmi nado mnou (pocula som kazdy krok, dunive buchoty a pod.). Znizeny strop akustickym sadrokartonom + vypln mineralna vlna. Vysledok: NADMIERU SPOKOJNA!!! Hluk pocujem minimalne. Odporucam!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ahojte, chcem sa spýtať,mám novostavbu tehlového domu a problém je v tom že počuť z izby do izby cez celý dom každé slovko. Som takmer presvedčený o tom že na vine je to že mám vaznikovy krov,na strope je sadrokartón,cca 10 CM od neho parozabrana a nad ňou izolácia myslím že minerálna vata cca 40 CM ak ma pamäť neklame. Dom som už takto kúpil, takže som to zistil až užívaním, Otázka č.1 je dôvod toho všetkého ten strop? č.2 čo s tým viem teraz urobiť aby som zmiernil ten zvuk, najlepšie bez zásahov odspodu. K izolácii sa na povale dostanem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?