Nazor: Oplati sa prerabat tuto kuchynu?

Zdravim vsetkych 🙂 riesim dilemu ci prerabat tuto kuchynu. Ide o to, ze nie je vobec stara,mame ju len 2a pol roka no vtedy som akosi este neriesila interierovy dizajn ako teraz a vobec sa mi nepaci. Najradsej by som ju na komplet prerobila, no nie je iste, ci je toto nase konecne byvanie. Uvazujeme s manzelom nad domom takze som zatial uvazovala len nad nejakou mensou prerabkou (vymenit pracovnu dosku+zastenu a dvierka na skinkach),nech sa v nej citim lepsie. Pridavam aj foto. Najlepsie by bolo skontaktovat sa so stolarom a zistit cenu, ci sa to vobec oplati. Ake su vase nazory? Isli by ste do toho?
Odpovedať
@ludka0309 no ja neviem 🤔 ak uvažujete o domčeku tak by som to neprekopavala. Možno iba zastenu, máš to celkom fajn, neviem identifikovať odtieň obkladu. Doska asi ladí s podlahou ak dobre vidím. A úchytky by som vymenila za niečo jemnejšie, úprimne povedané takéto mi priam oči kolú 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
predstavte si, že teraz bývate v podnájme a nemôžete nič meniť. Keby ste boli v extrémnej situácii, takéto maličkosti by Vám boli ľahostajné. Sústreďte sa ne väčší cieľ.
Odpovedať
@ludka0309 mas peniaze vymen si co chceš 😄 pre bežných ľudí je dosť na hlavu co si napísala a kedze si pridala aj fotku na ktorej je kuchyňa ktorá vyzerá ako práve namontovana tak si uz budú ľudia myslieť ze ti šibe 😄 tak bud chcem stavať a šetrím alebo nechcem stavať a nemusím šetriť. Koniec koncov poznám par ludi ktorý zacali stavať a takú kuchynu si na začiatok zobrali z bytu lebo neostalo love 😉 tvoju dilemu modrá strecha nevyrieši. Otvor si internet banking a rozhodni sa sama
Odpovedať
@ludka0309 a co tak len vymalovat steny, zbavit sa koberceka a kupit par kvetov? Osobne by som vymenila svetlo za prijemnejsie a interier doladila farbami a doplnkami. Lebo takto mozes menit kuchynu kazde 2 roky ako sa menia trendy.
Odpovedať
@ludka0309 za mna ano, treba to vymenit. A staru linku si pridem zobrat. Demontaz bude zadarmo :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@ludka0309 ved tvoja kuchyna nevyzera najhorsie. Poviem ti tak, ze aj keby si sa rozhodla menit pracovnu dosku a dvierka, tak by ta to cosi stalo a viem, ze stolari nemaju radi taketo prace, takze tam si pomaly pytaju este viac, ako keby isli robit novu kuchynu. Ak premyslat nad domcekom, tak by som sa zmierila s touto kuchynou a radsej by som si setrila koruny na dom.
Odpovedať
@ludka0309 Ta kuchyna vyzera ako nova. Podla mna je aj velmi pekna. Ano, teraz sa uz vacsinou davaju vec na push alebo tie zafrezovane listy, nie taketo uchytky, ale to je vec vkuse alebo modnych trendov. Farebna kombinacia je tiez krasna, linka vyzera byt urobena naozaj pekne, precizne. Menit ju kvoli tomu, ze "vtedy som neriesila dizajn a uz sa mi nepaci" je podla mna len hlupy rozmar.
Odpovedať
Profilova fotka
ak uvažujete nad domov, tak by som osobne žiadnu prerábku neriešila. máš to takpovediac zbytočné, lebo ak by si niekto kúpil byt, možno by sa mu nepáčila ani tá prerobená kuchyňa a riešil by proste novú
Odpovedať
Ak mate peniaze nazvys a muz suhlasi, kludne prerobte. Osobne na to nevidim najmensi dovod, ta kuchyna vyzera fajn. Este k tomu ked vravis, ze odtial pojdete mozno prec. Kebyze sem das nejaku panelakovu 15 rocnu osuchanu linku, pochopim. Ak mas k dispozicii takuto kuchynu a ty sa chces len citit lepsie, nehnevaj sa na mna, podla mna nevies, co od rozkose. Peniaze si odlozte na dom, alebo linku uprav, az bude definitivne jasne, ze tam ostanete.
Odpovedať
Dúfam že Greta to nečíta.
Odpovedať
@ludka0309 Dilemu v prvom rade prediskutuj s manželom. Nemyslím, že bude tvojím nápadom nadšený...
Odpovedať
Pokial je to uvazovanie o dome nozaj realne, tak by som tie peniaze odlozil na ten dom a na kuchynu tam, tam sa budes moct realizovat, teraz by mi to prislo ako vyhodenie penazi, kuchyna je pekna a vyzera aj prakticka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ludka0309 a co chces tu pracovnu dosku sivu? mne sa nahodou ta tvoja kuchyna pozdava, taka normalna. fakt si radsej odloz tie peniaze a uz do domceku si das svoju vysnivanu kuchynu.
Odpovedať
Odpoved je jednoznacna: NEOPLATI SA TO!
Odpovedať
@ludka0309 neuraz sa prosim ta, ale niesi nahodou na materskej?
Odpovedať
Na kuchynskej linke su najdrahsie dvierka a kovania. Ked na to mas a kole ti oci vymen.
Odpovedať
Citam prispevok a hned si predstavujem nejaku polorozpadnutu kuchynu z merkury....potom sa dostanem k fotkam a uz mi to akosi nepasuje... su ludia, ktori proste aj teraz maju prachy, zarabaju viac ako priemerny clovek... ak patri tvoja rodina k tymto stastnejsim, kludne vymen....a nepytaj sa na uvahy o tom, ci sa to oplati....ak ale “driete” za obycajny plat a po zvysok zivota sa budes s polovickou (alebo len polovicka) bat o stratu zamestnania, lebo hypoteka sa plati pekne dlho, potom mi to pride ako hlupy rozmar, lebo ta linka je taka, ze ti ju vela ludi zavidi.... tolko moj skromny nazor... a ako vidim, mnoho ludi, co ti odpisalo, to vidi podobne.... vies, tu si bohaci po rady nechodia, tu najdes skor beznych ludi, co trochu poznaju hodnotu penazi
Odpovedať
@ludka0309 tak tazko vam cudzi ludia poradia pokial nevidia vasu situaciu, pokial si na novu linku musite brat uver, tak o tom ani neuvazujte, pokial je pre vas cena novej linky ciastka, ktoru si ani len nevsimnete a ta kuchyna sa vam fakt nepaci, tak si ju vymente. Mne osobne ta linka pride ok, ak by som mal menit, vymenil by som zastenu za dreveny vzor rovnaky ako prac. doska.
Odpovedať
Neboj nasťahuješ sa do domu aj tam budeš po 3-5r že sa t už kuchyňa nepáči :-D .
Odpovedať
Dakujem za reakcie, necakala som ich az taketo “podporujuce” 😀. Aspon ste ma trochu upokojili, ze kuchyna nie je az tak zla ako ju vidim ja. Otazkou v tomto mojom zalozenom fore som skor chcela zistit ci prerabka dvierok a pracovnej dosky je financne vysoka a preto sa to neoplati a radsej tie peniaze vyuzit inac alebo to nie je az tak drahe a ist do toho. Som clovek ktory jednoducho potrebuje stale nejaku zmenu, preto som do bytu nevolila ziadne farby iba prirodne otiene pretoze viem, ze by sa mi to o rok uz nepacilo, to sa udial aj s kuchynskou linkoi. Ale uz asi od nudy na rodicovskej velmi vymyslam.😀 Ale minimalne rucky si na tej linke vymenim lebo tie mi na nej vadia asi najviac. S pozdravom Ľ.
Odpovedať
@milan_ Ano som, dokonca na predlzenej pandemickej...asi uz neviem co od nudy 😀🙋🏼‍♀️
Odpovedať
@ludka0309 kuchyna posobi sterilno, preto mas pocit ze neni super.. Popozeraj doplnky, zultulni ju, chyba mi tam nieco prave z dekoracii a doplnkov.. Minimalne uchytky by som vymenila, len tu roztec musis pozerat.. Ked tak, este tu zastenu mozno, ale absolutne by som to neriesila...
Odpovedať
@hroma aj to je fajn sposob. Ako osobne, ak chcete riesit ine byvanie, by som do nejak nejak vela zbytocne neinvestoval
Odpovedať
@ludka0309 https://www.bonami.sk/p/sada-9-nasten... nalepky na obkladacky, sama vidis tu kuchynu na foto, ma tam drevene doplnky, vazicka, mozno kvetinac s nejakym zelenym (bylinky, rodinne stastie), dost to pomoze... a na zem podobne ladeny kobercek, hned to bude prijemna kuchyna.. uchytky by som asi tiez dala do tej ciernej... nejake subtilne...
Odpovedať
@ludka0309 Podla mna je ta kuchyna super. A to preto, ze je taka super neutralna. Ak sa Ti zunovala, nakup farebne doplnky (podnosy, salky, kitchenaid :-D ), kvietky. To mozes obmienat ako sa Ti bude chciet a pacit. Maximalne by som na nej vymenila uchytky. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ludka0309 Dobrý deň podĺa mňa nemá chybu. ČO By dali iný za takú. S pozdravom Erik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?