Kúpa tehlového bytu v pôvodnom stave - na čo si dať pozor?

Rozmýšľame nad kúpou tehlového bytu v pôvodnom stave.na čo si dať pozor a čo si všímať?viete mi prosím poradiť. Hlavne v samotnom byte-elektrika by sa prerabala,ak by sa dalo parkety by som zachovala. Články na internete som prešla. Chcela by som Vás poprosiť o reálne skúsenosti. Dakujem
Odpovedať
urcite sa spytat kedy boli menene stupacky, odpadove rury v celom dome. Ak je to upchate alebo poskodene, tak "odpad" moze vybuchovat do vane, umyvadla. ale to je zrejme problem v akomkolvek byte.
Odpovedať
Profilova fotka
Kadiaľ vedú dažďové zvody? Tieto byty bývajú ako všetky ostatné paneláky veľmi krivé.Hliníkové el,, vedenie sa mení kompletne. Často sa vyskytujú problémy s plesňami .Tieto byty mali zle riešené odvetranie a po výmene okien za plastové , bývajú cítiť s potuchlinou.Parkety sa dajú opraviť prebrúsiť vytmeliť a sú ,ako nové.
Odpovedať
@moni1912 V ktorom roku bol postaveny dany bytovy dom?
Odpovedať
@vlnka81 odpady ma nenapadli, dakujem
Odpovedať
@mesarosanton elektriku ratame, ze budeme menit. na zvody sa opytam. plesne sa daju odhalit, ak by boli napr. nastiekane. Parkety by som rada zachovala, ak sa bude dat.
Odpovedať
@moni1912 Mam tehlovy byt, dost pocut susedov nad a vedla ani nehovorim (dve male deti), ked sa rodicia hadaju, rozumiem co rozpravaju. Kolega ma tehlovy byt, v inom meste, vravel ze mu vadi ako pocut susedov. Znama zdedila tehlovy byt, pekny velky 3i. Predala ho po 2 rokoch, koli hlucnosti od susedov. Asi nie nahoda. Skuste toto odsledovat. Velka vyhoda je ze po zatepleni skoro nekurim.
Odpovedať
@sucky1 rodicia byvaju v tehlovom byte a praveze je tam klud - hoci vedla ked sa hadaju je to samozrejme pocut. ja som poslednych 10 rokov prezila v panelakoch a podla mna je to o dost hlucnejsie ako tehla.Inak sa tu siri zvuk. susedom chcem zazvonit a zistit ci su byty okolo prenajate a dalsie co mi vadi je pes nad hlavou.
Odpovedať
Profilova fotka
@moni1912 znamy ma tehlovy byt v starsej bytovke a ten zase nema problem s hlucnostou, predtym byvali v nejakej novostavbe v podnajme a hovori, ze tam tie steny boli papierove, ze to bolo este horsie, ze teraz v tom tehlovom je to o dost lepsie
Odpovedať
Profilova fotka
@moni1912 tehlovy byt je spravny vyber a pokial je aj dobra cena, tak by som nevahal. Vzdy lepsie ako nejaky byt v panelaku
Odpovedať
Ahoj, aj my sme kupovali byt v tehlovej bytovke, o chvilku sa sťahujeme, robili sme komplet prerabku..trvalo nam to rok a pol. Treba zistit stav bytovky, ci sa neplanuju nejake rekonstrukcie, zateplenie, vymena potrubi a pod. Pozriet si byt aj z vonku, ci nie je zateceny alebo nebol vytopeny, v akom stave je strecha a pod. Zistit aky su susedia :-) My sme napriklad parkety chceli nechat ale priserne vrzgali a boli v zlom stave, takze nakoniec sli prec...a hlavne, ak planujete komplet rekonstrukciu, kupujte byt bez nabytku - vypratany :-D my sme byt dva mesiace len vypratavali...a je fajn ak ma vytah..my sme na druhom bez vytahu a je to celkom záber na kondicku-hlavne pri nosení materiálu a sťahovaní :-) inak bytik je prijemny, priestranny, pre mna neporovnatelny s mini bytmi v novostavbach..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?