Kúpa bytu v pôvodnom stave

Dobrý deň, naskytla sa nám možnosť kúpiť jednoizbový byt v centre Bratislavy. Javí sa nám ako dobrá investícia do budúcna, avšak byt je v pôvodnom stave a bude nám ho treba kompletne prerobiť. Čiže komplet všetko vyhodiť, natiahnuť nové priečky, nová elektro+vodoinštalácia, výmena starých drevených okien (prípadne ich rekonštrukcia), interiérových dverí, nová maľovka, atď... Vedeli by ste poradiť, na čo by sme si pri prehliadke bytu mali dať určite pozor? Čo si všímať, zmerať, atď, aby sme cenu rekonštrukcie mohli cca odhadnúť? Resp. na čo by sme si mali dať pozor, čo by nás mohlo od kúpy bytu odradiť? Máte skúsenosti s kúpou/rekonštrukciou starého bytu? V podstate čo sa len bude dať by sme chceli robiť svojpomocne a za pomoci kamarátov. No bolo by dobré aspoň približne vedieť odhadnúť, či s k cene bytu máme pripočítať 10 000 alebo 20 000 eur. Budeme radi za všetky pripomienky :)
Odpovedať
Profilova fotka
@evikoll odporucam hlavne dobru kupno/predajnu zmluvu... skryte vady... vela veci nemate sancu ustriehnut pri kupe a mozu vam vyskocit o pol roka o rok... cena rekonstrukcie je otazna.. moze to byt ovela vacsie cenove rozpatie...
Odpovedať
@evikoll Podľa mňa jednoizbový byt je možné komplet zrekonštruovať aj do tých 10 - 15 tis. EUR. Pozor na: - stav stupačiek - či náhodou nie sú staré a či ich vlastníci nechystajú meniť - úverovú zadĺženosť domu - či má úver a v akej výške. Ak majú úver, tak ten úver budeš splácať aj ty a tým pádom sa ti zvyšuje cena, za ktorú kupuješ byt. - skutočnosť, či dom nie je pamiatkovo chránený, alebo či ti spoluvlastníci dovolia vymeniť okná - akurát dnes som čítal diskusiu, kde vlastníci nedovolili vymeniť drevené okná za plastové: http://www.modrastrecha.sk/forum/reko... Inak ak chceš rekonštruovať, tak ti môže byť jedno, v akom stave je byt.
Odpovedať
@evikoll ja kebyže?!idem kúpiť byt na investíciu tak jedine keš, 2 izbový s balkonom,s výťahom ak nie je výťah tak jedine tak do 2 poschodia,nie prízemný,ak je možnosť so samostatným kúrením,kúsok od centra,a ako píše nado mnou tak či tak prerábka podľa seba,u mňa je tiež veľmi dôležitá orientácia bytu,život naučil kedysi sme mali 3 izby na sever,stačilo.
Odpovedať
@evikoll 6 rokov dozadu som kupil 1i 42m2 byt na Vajnorskej. KOMPLETNE som ho prerobil. sam som zbural priecky, zhodil omietky, strop (palach), vytrhal a vyhadzal podlahu (drevene laty na skvare) a vsetko znosil dole. stalo ma to 3 mesiace makacky a asi 1000e v prepocte za vrecia, odvoz 2 kontajnerov a rukavice. potom som zavolal firmu, ktora mi za dalsich 9,5tisica urobila vsetko nanovo + som investoval asi 3tis do kuchyne, kachliciek a vybavenia kupelne. dalsich 800e stala vstavana skrina, 700e podlahy. dvere som menil tiez, 400e za bezpecnostne vratane zarubne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?