Kto platí majstrom náhradné diely do nástrojov?

Kto plati majstrom nahradne diely do nastrojov pri rekonstrukcii bytu?? Zakaznik ci oni? Myslim tym ceruzky, centrofixky, sacky do vysavaca, ziarovky do reflektora, rezne kotuce, spongie, nahradne vrtaky, tuskove baterky, a podobne.
Odpovedať
@zuzanazuzanazuzana v kazdom pripade zakaznik, ale malokedy tak priamo, kazdy to ma zaratane v cene prace
Odpovedať
myslim, ze nikto. to je jednoducho spotrebny material. ty mas asi dohodnutu cenu prace a je ti jedno kolko ceruziek pri tom minu, kolko ziaroviek vypalia. to je ich problem. ak ma niekto na teba taku poziadavku, tak to len zavana spekulaciou, ako navysit cenu.
Odpovedať
To akoze taketo drobnosti fakturuju? Ved firma by to mala mat ako spotrebny material a cenu rekonkstrukcie by to nemalo navysit.
Odpovedať
Ja viem o majstroch ktori dostali na ceste k zakaznikovi pokutu za pasy. Nasledne si ju chceli nechat preplatit od toho zakaznika. :-D
Odpovedať
@matoztt ku mne isli zakaznici a pred predajnou dostali pokutu, dal som im taku zlavu, aby mali tu pokutu zaplatenu.
Odpovedať
Praveze cena za tento ,spotrebny, material nie je zahrnuta v cene prace, ale normalne medzi stavebnym materialom (sadrokartony, ytongy a pod.).
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanazuzanazuzana a Tebe kto platí za pridávanie rovnakých príspevkov?
Odpovedať
no podla mna su toto rezijne naklady, ktore si ma majster zaratat do ceny prace. Poziadavka na preplacanie spotrebneho materialu mi pride chore. V ziadnom pripade ziarovka, baterka a ziarovka nie je nahradny diel. Nahradny diel je naraznik na aute. Uz len z uctovneho hladiska su to dve rozdielne kategorie a pan majster si to ma zaratat do ceny prace. Takeho majstra co by toto vyfakturoval by som poslala do... Moze si vyfakturovat material, ktory ostane u mna, moze si vyfakturovat cenu prace a je uplne jedno ci ju bude fakturovat na hodiny, stvorcove metre, pcet zasuviek. Do tejto kalkulacie si ma zaratat aj tu podrbanu ceruzku, ktoru minie, ked si kresli pomocne ciary. Videl niekto, ze by niekto vo fakture mal polozku 2 ks papiera a 2mg tonera, ktore dodavatel pouzil na vytlacenie faktury? Vsak toto patri do rezijnych nakladov, ktore sice mozu byt uvedene vo fakture ako jedna polozka, ale nie 1 ks ceruzky, 3 vrtaky (zarata vsetky co pouzil, ci len tie, ktore otupil, a tie ktore pouzil mi pri odchode necha na pamiatku alebo si ich odnesie a bude s nimi vrtat na inych zakazkach a este aj tam ich zauctuje?),
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 dal by som 3 lajky ale nejde to :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
@wolodymyr pockajme ako nam tri Zuzanky zarataju kazde pismenko co sme im napisali. Som zvedava na vyslednu sumu
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 daj si opravit auto do autorizovaneho servisu a aj podr...u pasku lepiacu ti zarataju a dokonca aj tri miesacie tegliky a nakoniec ta dorazi cena za doliatie kvapaliny do ostrekovaca a to viem cele dolozit ]-( ]-(
Odpovedať
@wolodymyr nastastie auto nemam, ale popytam sa motorizovanych kolegov ako to je
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zita19 spytaj sa budes sa divit co papier znesie ;-)
Odpovedať
No ja neviem.. ved nemusia pouzivat ceruzky a ziarovky. Pivo si nechcu zaratat? Ved hadam si firma vie porozmyslat kolko na co minie a tak urci cenu :-N
Odpovedať
videla som na fakture sumu za stratu casu pocas cesty v aute. ceruzky ci ziarovka ma uz neprekvapia.
Odpovedať
No vidim ze nevedia za co si uz prihodit. Nerada by som im krivdila ale co je vela to je vela. Jedine to nezaplatit asi.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska finta je v tom ze ked ide sam zarata si kilometrovne to sa malokto cuduje no ked ich je viac rataju stratu casu
Odpovedať
@wolodymyr v ramci mesta BA ano je to aj 30km, ale ratat stratu casu? Bol to servis, je normalne ze chodi po domacnostiach a cestuje, nech si da teda do dopravneho a nie zvlast, potom to vyzera ako vyzieranie a viac si ho clovek nezavola.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska preto mas moznost volby a zavolat ineho
Odpovedať
@wolodymyr hej len s tym ze dopredu ti nepovedia takyto doplatok. mne zamestnavatel neplati stratu casu kym pridem rano do prace.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanazuzanazuzana VZDY to zaplati zakaznik. Otazka je, v akej polozke na fakture, ale vzdy vzdy vzdy to zaplati zakaznik. Ak ti uz robotu urobili a faktura je v sulade s vopred dohodnutymi podmienkami, tak zaplatit holt musis inak budez dlznik. Ak mas len cenovu ponuku a ta sa ti nepozdava, tak hladaj inde a za takych podmienok, ako sa ti pozdavat bude.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska zalezi ako si to obhajis u mna by neobstali s doplatkami ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?