Kompletná rekonštrukcia starého bytu - cena, skúsenosti

Profilova fotka
Ahojte, rozmyslame s manzelom, ze kupime starsi 3-4 izbovy byt a kompletne ho prerobime. Pozerali sme aj novostavby, bohuzial je to nad nase limity (+sa musia este zariadit), tak by som chcela vediet, ci kupa bytu a jeho prerabka vyjdu narovnako, alebo lacnejsie. Byty pozerame hlavne v BA-Petrzalke, ceny starsich 3-4 izbovych bytov vychadzaju okolo 95-120 tisic eur. Do bytu by sme chceli dat okolo 110 tisic a na prerabku pocitam min.30 tisic. Potrebovala by som vediet, ci je to realna suma, prip. ci si to viem niekde vypocitat, v pripade, ze by sa jednalo o kompletnu rekonstrukciu bez vymeny okien, co v nasom pripade znamena: vyburanie jadra a uprava dispozicie bytu, strhnutie podlah, nasadenie podlahoveho kurenia a novych podlach, kompletna vymalba, kupelna a kuchyna s vybavenim, vsetky stavebne, elektro- a vodoinstalacne prace, proste na kompletku. Za kazdu radu dakujem a rada si precitam vase skusenosti :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@tereza0442 Dobrý den, či je rozpočet dobry určite ano ale podla toho čo chcete zaleží na v kuse a materialoch použitia .Napr si možte kupiť obklad za 10eurm2 alebo 50 eur je to na vkuse a možnostiach zakazníka najprv ked budete chcieť prerábať mať nejaku myšlienku alebo napad ako to chcem mať vipadať spraviť si vizualizaciu a pod .
Odpovedať
Profilova fotka
@tereza0442 ahoj, ja som rekonstruovala 56m2 byt, vsetko slo do tehly a ostali z povodneho iba 3 metre priecok - na kompletku sa menila dispozicia - bol to 60 rocny tehlovy byt, takze pod parketami este heraklit a skvara -- vyviezlo sa fakt tony odpadu. Cela rekonstrukcia vysla na 20 tisic eur - je to cena aj s kuchynskou linkou, pricom ale na kureni, sanite som usetrila 4 tisic eur ( otec s tym robil, jeho dodavatel suhlasil a dal mu ceny ako mal ako podnikatel pre mna a tych 4 tisic je rozdiel medzi cenami od tejto firmy, a dalsou cenou co som si potom davala cenove ponuky inde... ako dobre, nacenili mi aj veci co som nebrala (tri vane, dva sprchove kuty - som sa potom rozhodla ze ktory radsej si vezmem) ale z toho co som nakoniec kupila boli usetrene urcite 2 tisicky... plus praca kurenara a instalatera bola zadarmo (robil otec) a elektriku mi robil bratranec - ta ma vysla 600 eur za pracu a material a dopravu a istice - bez vypinacov a zastrciek, tie boli osobitne za 400 eur.... iba zastrciek mam v byte cez 50, takze bratranec mi vravel ze takuto elektriku, ak dodava aj vypinace a zasuvky, uctuje bezne tie tri tisicky.... obklad v kupelni mam za 15 eur, v kuchyni za 8 eur na stvorec.... ale zase mam tu termostaticke baterie grohe -- proste nekupovala som to najlacnejsie, ale ani to najdrahsie -- brala som taky ten lepsi standard za vybornu cenu :) kuchyna sama osebe stala tiez vlastne IBA 3 tisic eur - aj so spotrebicmi - rurou a varnou doskou. Ostatne som mala. Ti to pisem, lebo ako 30 tisic sa ti zda ze je vela penazi, ale ak chces kupit 80m2 byt -- a ten obuchat do tehly, tak to uz tak vela penazi zase nie je... na druhu stranu - chces petrzalku... to je panel - menenie dispozicie skor nebude ako bude mozne.... a co sa tyka podlahoveho kurenia - obavam sa, ze na to rovno mozes zabudnut. Rekonstruovala som aj 4i byt na dlhych dieloch, aj sa tam zcasti menila dispozicia - tam vtedy stacilo s prehladom 150 tisic korun - nerobila sa kuchynska linka a nemenila sa elektrika - ta mala desat rokov... ale to bolo v 2002
Odpovedať
Profilova fotka
@kaktusik007 Ahojky, dakujem za super odpoved. mne sa prave tych 30k zda malo na to vsetko co chceme porobit. v petrzalke su aj tehlove domy, ale tie su zas drahsie to je pravda.. a preco myslis ze podlahove kurenie nepojde? susedia ho maju co viem, ale neviem ci v celom byte.
Odpovedať
Profilova fotka
ja prerabam v bb a panel ziadne drahe obklady a prevedenia a bez zariadenia cca 25 000 menila som radiatory elektrina podlahy stierky kupelna bola murovana takze voda nova a obklady sanita...su tam zapocotane vchodove dvere interierove dvere a aj linka cca 6 000 a to hovotim ze som hladala lacne riesenia ziadny luxus podla mna to co pises co chces urobit potrebujes viac euracov....
Odpovedať
Profilova fotka
no ako tak pozeram to podlahove kurenie, tak z toho asi ozaj upustime. ja byvam cely zivot na prvom poschodi, ale zevraj na tych vyssich poschodiach, ja neviem, od 6-7 hore je to teple dost ta podlaha :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?