Kompletná rekonštrukcia bytu, čím začať ?

Ahojte, kupujem starsi byt, pytajuci si kompletnu rekonstrukciu, (elektroinstalacia, jadro, okna, sadrokartonove stropy aj podlahy vo vsetkych miestnostiach, kuchynska linka, okna...) chcem poprosit o radu tych, co maju s niecim podobnym skusenosti. S cim je najlepsie zacat ? Za vsetky dobre mienene rady, vopred dakujem. :-)
Odpovedať
@m4cbeth v prvom rade vsetko kompletne rozbit a bordel vypratat. Premyslit novu dispoziciu, nasledne doviest material, vymenit okna, vymurovat jadro, instalacie atd. atd.
Odpovedať
urcite zacat oknami ? pretoze moj povodny plan bol zacat jadrom, elektroinstalaciou v celom byte, murovackou v kuchyni, obkladmi v kuchyni, potom sadrokartony, okna, podlahy a stierky..
Odpovedať
Profilova fotka
@m4cbeth oknami urcite nezacinaj... tvoj navrh bol v tomto kroku spravnejsi..okna az tesne pred omietkami... moj postup by bol: 1. elektro, jadro - da sa sucasne resp. je jedno ktore skor 2.podlahy, zarubne - odstranit stare ak treba 3. okna 4. omietky 5. SDK strop + malovka steny+ strop 6. podlaha 7. zarubne nove - ak su neviem nepisal si 8. linka
Odpovedať
@richard71 my sme mali presne tento istý postup a myslím, ze je to najrozumnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@lara66 no. tak v podstate sa ta neda nic ine vymysliet... ak su ludia a material
Odpovedať
@m4cbeth Pokiaľ tam nebývaš a byt je prázdny tak ako uvádzali všetko vypratať a začať /aj keď provizórne robiť výmenu elektriky..prečo?? Lebo budeš tesne pred omietkami a zistíš že pôjdeš vymeniť okná a chceš mať do budúcna el. rolety a nebudeš mať kábel...Je jedno či tam bude manuálne ovl.alebo automatika kábel tam už by si mal mať..pokiaľ to nechceš tak to Ti odpadá. Ja som prerábal byt postupne na etapy, nakoľko pracujem v zahraničí a nemal som možnosť dať niekam do úschovy nábytok. Riešil som jednu izbu na komplet, najprv výmena okien, výmena el.inštalácií,potom stierky,nová podlaha,znížený strop, výmena dverí-zárubne,radiátor,nátery na komplet. Potom presťahovať nábytok napchať do novej izby,potom detto ďaľšia izba,obývačka no a teraz prerábam kúpelňu+WC-demontáž jadra.Nakoniec ma čaká kuchyňa a chodba..Po uložení dlažby v chodbe, výmena dverí na bezp. a potom už nechcem vidieť žiadne potery,betón, stierky...Ani murárov..Takže v mojom prípade tak..No a ako som prerábal byt tak všetko ak vieš hermeticky utesniť otvor dverí...Ten prach je všade... :-)
Odpovedať
naprv je kvalitný návrh dispozície vrátane zariaďovacích predmetov, linky, sanity... skrátka urobiť si kvalitnú domácu úlohu. :-D
Odpovedať
@meamak A nezabudnúť na to že "chcem stenu zo sdk a nakoniec" sa rozhodnem pre YPOR stenu...Zľava a sprava 5cm do + a nešťastie je na svete..Stalo sa to i mne..no ale čo už..vyriešil som to so šťastím.. :-)
Odpovedať
@richard71 vdaka za radu, myslim ze tebou najvrhovany postup bude optimalny. mozno SDK dam este pred oknami. aj vam ostatnym vdaka za rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?