Komplet elektrika cez sadrokarton, stierky - cena za material + pracu ?

Ahojte, kolko odhadujete cenu za material / pracu pre podhlady ktore su prilozene. Chcem rekonstruovat elektriku v celom byte - 82m2. Budu sa frezovat aj nejake nove LAN / elektricke zasuvky + nova skrina a istice. Jedna sa o rezanie do panelu. V podoryse su modrym oznacene LAN zasuvky a cervenym priblizne nove elektricke zasuvky, rozvodova skrina je zltym (ta tam je aj teraz, ostane na povodnom mieste). Celu elektriku by som chcel tahat sadrokartonom s tym, ze to nebude len rovny znizeny strop ale aj nejake esteticke podhlady priblizne ktore su zobrazene dole. Jedna sa o 26 rocnu panelovu zastavbu s hlinikovymi kablami, tie su zaliate betonom. Podla majitela su steny panelove, v ktorych su uz vyfrezovane povodne 3cm drazky a kable su v nich zaliate. Po novom by som chcel kable tahat sadrokartonovym stropom a vydrazkovat nove kanaliky pre zasuvky do stien, aby sa kable tahali od sadrokartonoveho stropu a potom zasadrovali + stierka a malovka (tu zvladnem aj sam). Viem, ze je to robusna otazka - ale kolko je podla Vas dobra a rozumna cena za material + pracu na komplet elektrine, podhladoch, materialu vratane bodoviek. zasadrovania + stierok a malovky ? - Bratislava, Dlhe diely Dakujem.
Odpovedať
Veľmi zhruba som to pozeral a počítal, na materiál si odložte 1000 - 1500€ (skôr viac ako menej) - káble 3x2.5 na zásuvky asi 100m (počítal som 7 zásuvkových obvodov) 3x1.5 na svetlo asi 150 - 300m (3 svetelné obvody) spolu asi 200€ LAN kábel naozaj len z brucha, neviem kde máte umiestnený switch/router... 50 až 100m a k tomu chránička. zásuvky a vypínače (tie nemáte rozkreslené, spolu asi 40 kusov, predpokladám že svetlá chcete ovládať zvlášť tie plošné a zvlášť bodovky, neviem či budete ovládať cez regulátor a neviem aký druh si vyberiete, sú od 2 eur do 30 za kus, počítal som priemer 5€ za kus, hoci dátové (LAN) sú drahšie a začínajú na tých 30€ krabičky, tiež tých 40 kusov, spotrebný materiál - svorky, sádra... spolu povedzme 100€ skrinku... hoci píšete že ostáva na mieste, ale predpokladám, že bude menená za novú asi 20€ + ističe do nej, cca 10 jednofázových + hlavný istič, + prúdový chránič (skôr dva) okolo 100 až 200€ Bodové osvetlenie som napočítal nejakých 70-90 kusov, asi 3€ za kus, k tomu nejaké RGB led pásy, ďalších približne 200-300€, pričom predpokladám že to chcete ako náladové osvetlenie ovládané dialkovým ovládačom. Toľko asi veľmi približne materiál a čo sa práce týka, tak počítajte približne rovnakú sumu. Drážkovania do panelu asi 30m, netuším aké sú tu ceny, počítam tak 10€ za meter, takže 300. Natiahnutie káblov, a osadenie krabičiek do steny tiež nejakých 250€ Osadenie prístrojov - zásuviek a vypínačov 120-150€ Montáž svietidiel - 250€ Keďže chcete potvrdenie že je to všetko v poriadku, tak za revíznu správu počítajte 100€ Je to len môj skromný odhad. Niektoré počty som naschvál prestrelil, je lepšie potešiť sa nižšej sume na platenie ako plakať nad tým, že sa nezmestíte do rozpočtu Pokiaľ chcete presnú sumu, bude asi najlepšie nechať si nezáväzne vypracovať cenovú ponuku od viacerých firiem. Môžu sa celkom líšiť od seba, pričom treba pozerať aj čo všetko majú v ponuke a nesiahnuť hneď po najlacnejšej ponuke. Tiež veľa záleží od toho, aké prístroje (zásuvky, vypínače), svietidlá si vyberiete kadiaľ sa budú (dajú) ťahať káble a nebudem klamať aj od vzájomných sympatií a fázy mesiaca :-) Pozerám že som sa celkom rozpísal. :-) Čo sa stierkovania a maľovky týka, na to sa neodvážim odpovedať, vyjadrí sa niekto kto s tým pracuje.
Odpovedať
PS: Určite som kopec vecí vynechal, teraz ma napadlo že osadenie a zapojenie skrine nie je zahrnuté v prácach... tiež od 100€ (počítajte viac).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?