Koľko stojí výmena elektroinštalácie v 3 izbovom byte?

Profilova fotka
Viem, že už tu take diskusie boli, ale k nicomu prilis neviedli - nedozvedela som sa, kolko tak moze stat kompletna vymena elektroinstalcie. Moj pripad je 3i byt v tehlovom dome - 68m2. Je to 60rokov stary dom, pravdepodobne odvtedy neprerabana elektrina.. Vsimla som si, ze za pracu bolo uvadzane od 500eur vyssie, ale zaujimal by ma odhadom aj material. :-)
Odpovedať
1
2
9
Profilova fotka
ahoj my ideme vymienat celu elektroinstalaciu v 3izbovom panelovom byte a ideme menit aj rozvodovu skrinu pretoze mame plyn a chceme varnu dosku takze musi byt na viac voltov ci co....a cele nas to vyjde 1700,- €
Odpovedať
Profilova fotka
@erikaajuro noto znie este celkom fajn.. Viaceri mi totiz hovoria az o 2500,- co je nehorazne podla mna... Ja som naivne dufala v nejakych 1000+, max 1500,- :-|
Odpovedať
Profilova fotka
no nam sa aj toto zda vela ale co uz treba to urobit a nechcem plyn ale elekriku...tak treba zainvestovat a hadam budeme spokojny :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@erikaajuro no tak to urcite treba vymenit, su predsa len ine, vykonnejsie a najma viac spotrebicov ako pred 30 - 70 rokmi.. Ale teda ak teba vysiel panelak 1700, tak tehla by predsa len mohla byt trosku lacnejsia.. ;-) a v ktorom meste ti to robili za tu cenu?
Odpovedať
Profilova fotka
a este otazka - ta revizna kontrola po vymene elektroinstalacie je povinna? to musim na nejaky urad ohlasit a ktosi to pride kontrolovat? co mam chciet od elektrikara aj nejake doklady potrebne na tu reviznu kontrolu?
Odpovedať
Profilova fotka
robia nam to v Nitre a ta revizna sprava tusim nieje povinna ale niesom si ista
Odpovedať
Profilova fotka
Ak si z okolia LV alebo NR ozvi sa a môzme sa dohodnut.revizna sprava nieje povinna pokial je dom uz po kolaudaci.Pracu odhadujem tak ako si hovorila od 500 do cca 700 podla narocnosti a poziadaviek.material cca 500-1000 podla poziadaviek.A velky rozdiel medzi tehlou a panelom nieje.iba maly.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
@madyyy Ahoj, nevieš o niekom kto by mi za dobrú cenu urobil výmenu elektrických rozvodov v Bratislave? Kúpila som trojizbák a xcem to dať čo najskôr porobiť.
Odpovedať
No tak za 1000 az 1500 ti to pridem urobit pokial chces.... :-) bude to trvat cca 1-2 dni Cena je uz aj z materialom... =)
Odpovedať
@vivuska666 Ahoj, my riešime presne to isté 3izb.byt v Petržalke, panel, a výmenu celej elektorinštalácie, všetko komplet aj s prácou, aj s materiálom, vrátane káblov, zásuviek, spínačov, dátových prípojok a neviem čo všetko...máme prvú cenovú ponuku, že 3 100€. Celkom dosť.
Odpovedať
tak to su ine palky za elektroinstalaciu. mali sme sice zlavu na material - ale stalo nas to tak max do 200€ (podomietkove kable, podomietkove krabice, istice, isticova skrinka, vypinace, zasuvky) nieje to az tak zlozite - spraviili sme si to sami a znamy mi ponukol cenovu ponuku na stvorizbak za 500€ - bez murarskych vyspravok a materialu. ale aj tak sa mi tie ceny zdaju byt vysoke.
Odpovedať
Profilova fotka
Bezne sa za pracu na standard dome alebo byte berie cca 500 az 1000 podla narocnosti...beton je ina fuska musite uznat...Vela elektrikarov ponuka moznost vysekat si drazky svojpomocne a cena ide dole...ostatne je cena materialu...Nie kazdemu staci vypinac za 2 eura ale stoja aj 20-30 eur kus..ale tu sa stym niektory nepochvalia ze co si vybrali....Niekto ma v dome dve rozvodne skrinky a niekto chce mat kazdu izbu istenu zvlast atd, prepätove ochrany, prudove chranice, a neviem co este vsetko mozne....potom cena ide velmi velmi hore. Ale su elektrikari ktory beru ozaj az moc moc......
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vivuska666 @mbrnakova ak by ste mali zaujem, poslite IP s podrobnostami, vypracujeme cenovu ponuku :-)
Odpovedať
@silvia371 ok
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@manilla 200€ čo material či robota. To asi neaký omyl na 3 izbový byt
Odpovedať
prerábka el. inštalácie je veľmi osobitná podla požiadavok ale ked sú to len zásuvky v normálnom počte a klasika svetlá tak ako píšeš tých 1500 aj z novou skrinkou a príslušenstvom je normálka. madyyy má pravdu
Odpovedať
@caknk 4 izbovy..... cena len za material, (ok, mozno to bolo do 300€, ale viac urcite nie) pracu sme zvladli sami. a aj na material bola dost velka zlava (samozrejme po znamosti) kedze mame legrand vypinace, atd....
Odpovedať
Profilova fotka
@caknk ani nie, ja som teraz robil elektriku, všetky káble , krabice ma vyšli na 100 € do 3 i bytu 66m2
Odpovedať
Profilova fotka
Tak teda, ja som akurát teraz dokončil elektriku v panelovom 3i byte, sám som si robil drážky aj otvory pre krabice. Ja som všetko zasekával do stien, zásuvkové rozvody tak 30 cm od spodu panela a svetelné okruhy tiež 30 cm ale od stropu. Kľudne ale môžte káble ťahať v trubke v podlahách , ja robím plávajúce podlahy do celého bytu , t.j. 3 cm POLYSTYRÉN , tarakó fólia 80, ŽB poter 4 cm, takže tuna som mohol schovať trubky, no ale nevedel som. Samozrejme káble najlepšie kúpiť Ploché 3- žilové káble CYKY - 1.5 cm2 na svetlo, 2.5 cm2 na zásuvky. Meter stojí cca 70 centov / 90 centov. Len treba mať pevné nervy na susedov, pri rezaní drážok diamantovým kotúčom a následne vyseknutie betónu medzi nimi robí obrovský hluk a prach. V byte mám aj rozvodné krabičky v stenách s víčkom, kde je prepájané križovanie káblov. Jediné, čo som si dal robiť, bolo naťahanie káblov, a sem tam doseknutie drážky a pod. to stálo 100 € elektrikárovi. Ešte nemám zapojené jadro, to staviam momentálne. Takže bez zásuviek a vypínačov hrubá elektroinštalácia musí za materiál vísť na cca 150 - 200 € a za prácu ak už máte prichystané drážky max do 200 €. Keď čítam tie ceny 2000 - 3000 € za elektro, tak prevraciam oči koĺko si človek vypýta za prácu, ale hold Slovák ponadáva,ale zaplatí aj keď si na to zoberie 5 pôžičiek.
Odpovedať
@xmarekx Pri cene 200 € za matroš si vymenil len vodiče a krabičky čo podla mna nie je rekonštrukcia el. inštalácie. A určite máš viac izieb istených jedným ističom a svetla v celom byte tak max na dva a všetko bez prúdového chrániča a pospojovania. Teras som našiel faktúru za komplet novú inštaláciu v domke aj z prípojkou aj projektami aj revíziami aj vypínačie a zasuvky radu ABB element a hromozvod 3200 eur a to má ešte infra kúrenie v každej izbe takže aj drahé termostaty tiež ABB element. Toš nemylím že zlá cena ale pravda proti 200€ je to vela
Odpovedať
Profilova fotka
@usacek79 Ak ti mozem poradit skus kontaktovat p. Zamecnik 0905991949 je z Banoviec ale kazdy den je v BA pracuje aj premna je ochotny a lacny. Ziadny bratislavsky elektrikar sa na jeho cenu nechyta.
Odpovedať
Profilova fotka
@caknk jasné, že len káble, ale samozrejme, že aj ističe sú menené, prúdové relé, je tam 8 ističov. Padla tu cena 3100 € za panelový byt, čo je ale prehnané, nepredpokladám, že tam budú termostatyani hromozvod..
Odpovedať
Píšem že 3200 a v dome lepšie kukni
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Zdravím vás...práve riešim elektroinštaláciu v novom rodinnom dome. Rada by som sa trochu zorientovala v cenách. Plocha domu je 170 m2 + garáž 42 m2. Bude tam aj alarm, zásuvky, vypínače taká stredná trieda. Kábel na internet vo všetkých izbách, hromozvod .Aj s revíznou správou. Koľko by ma to cca mohlo stáť. Okolie Topoľčian.Vďaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@gabriella27 Ono sa od plochy domu neda vypocitat cena....cena je zavisla od dlzky kablov, poctu zasuviek a vypynacov, narocnost rozvadzaca atd....lebo aj na plochu 60m2 sa da minut material v hodnote pre 170 m2. Vsetko je o ludoch...
Odpovedať
@manilla nieje problem kupit legrand za 2,5 € a ta cena, no to muselo byt naozaj po znamosti
Odpovedať
Profilova fotka
@gabriella27 nam urobili 3i byt komplet za 700 + vypinace a zasuvky boli asi 200,-. aj s reviznou spravou. takze pocitaj cca raz tolko, no nad 2000,- to je uz zderstvo podla mna. aj mne kadejaki chytraci poslali ponuky az za 2000,- a najlacnejsi bol za 600,- samozrejme ploche medene kable.. tak vyberaj a nenechaj sa okradnut..
Odpovedať
Profilova fotka
legrand za 2,5? haha ak zozenies kupim 1000 kusov
Odpovedať
1
2
9
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?