Kolko stojí statik na posúdenie vyburania nových dverí v byte?

Profilova fotka
Neviem či je to nosná stena alebo nie ale kolko cca stojí. Chcela by som vyburat dvere z kuchyne do obývačky aby sme mali spojené izby.
Odpovedať
ca. 150€ len posudok. podla toho odkial si a akeho statika zozenies :-)
Odpovedať
80 Eur stat. posudok zvyčajne na vyrezanie otvoru do panelu hr.100mm o rozmere 800x 2000mm. Povolenie statika závisí tiež od samotnej konštrukcie panelu a poschodia samotného bytu atď.
Odpovedať
ahoj akurat to aj ja riesim ....chcem preburat prechod medzi kuchynou a obyvackou....statika som si nasla na nete a v utorok si to pride pozriet
Odpovedať
Ja tiež riešim podobný problém- tiež otvor medzi obývačkou a kuchyňou..ide o panel cca 15 mm hrubý. Viete odporučiť dajakého lacného dobrého statika v okolí BB? a keď už robíte otvor, dávate to robiť firme, či svojpomocne? koľko to asi vyjde finančne? ďakujem za odpoveď :)
Odpovedať
@marisea: 15mm hruby panel asi nebude nosny :)
Odpovedať
Profilova fotka
...pokial ja viem cena za vyburanie dveri cca do 500 Eur
Odpovedať
Ja som to zisťovala pred asi mesiacom a tu na MStreche mi odpísali, že ak to nie je nosný múr, tak žiadne povolenia nepotrebujete., ani posudky. Tu je úryvok zo zákona: §139b (15) Udržiavacími prácami, pri ktorých nie je potrebné ani ohlásenie (bežné udržiavacie práce), sú najmä a) opravy fasády, opravy a výmena strešnej krytiny alebo povrchu plochých striech, výmena odkvapových žľabov a odtokových zvodov, opravy oplotenia a výmena jeho častí, ak sa tým nemení jeho trasa, b) opravy a výmena nepodstatných stavebných konštrukcií, najmä vnútorných priečok, omietok, obkladov stien, podláh a dlažby, komínov, okien, dverí a schodišťových zábradlí, c) údržba a opravy technického, energetického alebo technologického vybavenia stavby, ako aj výmena jeho súčastí, ak sa tým zásadne nemení jeho napojenie na verejné vybavenie územia ani nezhorší vplyv stavby na okolie alebo na životné prostredie, najmä výmena klimatizačného zariadenia, výťahu, vykurovacích kotlov a telies a vnútorných rozvodov, d) výmena zariaďovacích predmetov, najmä kuchynských liniek, vaní, vstavaných skríň, e) maliarske a natieračské práce.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?