Koľko stojí kompletné prerobenie 3 izbového bytu?

Ahojte. S manželom rozmýšľame nad kúpou 3-izbového bytu v okrese Martin. Byt je v pôvodnom stave, takže v prípade kúpy ho budeme musieť komplet zrekonštruovať. Zaujímalo by ma, koľko stojí taká rekonštrukcia??? V byte treba prerobiť umakartové jadro za murované, treba kúpiť novú vaňu, umývadlo, záchod, v celom byte treba položiť plávajúcu podlahu, vymeniť zárubne a dvere, novú kuch. linku, nábytok do detskej izby, vstavanú skriňu do chodby a všetko treba vymaľovať. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
fuh to je tak na 15 - 20 000 eur. zalezi ale od toho ci budete robit svojpomocne alebo budete mat firmu/y, lebo potom to bude este drahsie. a takisto na kvalite materialov. ale minimalne 15 000 eur by som pocitala.
Odpovedať
Ahoj. Je velmi tazko odhadnut kolko moze stat prerabka bytu, lebo kazdy mame ine naroky. Uz aj pojem kompletna rekonstrukcia moze znamenat pre kazdeho nieco ine. Spolahnite sa najma na seba. My sme sa rozhodli dat byt rekonstruovat dodavatelom. Najprv sme si ujasnili predstavu co chceme, urobili sme zoznam prac a veci co bude treba urobit, kontaktovali sme dodavatelov a nechali sa kontaktovat cez "dopyt". So 6-7 dodavatelmi sme si dohodli obhliadku. Zvazili sme ich ponuky a nase dojmy a tym sme vlastne aj zistili, kolko nas to priblizne vyjde (lebo samozrejme pocas rekonstrukcie sa naklady este mierne upravili).
Odpovedať
Ahoj, my prave kupujeme s priatelom byt, tiez v okrese Martin. Najprv sme si mysleli ze kupime prerobeny, ale ked sme videli ako su navysene ceny bytov a zevraj "prerobene" tak sme sa rozhodli pre neprobeny...obehli sme par bytov, no poviem Ti nic moc. A potom sme natrafili na jeden tehlovy 3-izbovy byt komplet prerobeny ale tak ze sa nam trafil uplne do vkusu tak sme ho zobrali. A cena bola o cca 15tisic eur vyssia ako neprerobene podobne. Ked sme ratali kolko by nas vysla prerabka tak min. 20tisic eur. Drzim palce :-)
Odpovedať
neviem ake mate vy poziadavky na standard. Niekomu nestaci laminat podlaha niekomu nestaci obklad a podobne veci jednoducho je to velmi otvorene. Neviem ani rozlohu bytu. Podla mna sa da okolo 18000 udrzat ak si veci porobite sami. Otazne je ake mate poziadavky na napr. kuchynsku linku ktora moze byt jedna z najvacsich poloziek. Cize je to o tom ci kuchynu zariadite za 2000€ alebo 5000€ alebo viac. Myslim ze min. limit je 18000. Ak vsak budete brat veci ktore sa vam pacia a nie len take co sa vam pacia lebo su lacnejsie tak rataj aspon 22000-25000. Zacal by som jadrom potom podlahy, malovanie, zarubne/dvere, vstavana skrina a kuchyna je uz na vas. Do vstavanej skrine nedavaj zasuvky tie vacsinou stoja dost penazi a ked si pozres nejaku komodu v obchode tak ju tam mozes vsunut dnu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
My tiež plánujeme kúpiť neprerobený 3 izb. byt v pôvodnom stave a prerobyť si ho podľa seba. Budeme robyť postupne, svojpomocne... lebo úver nás vyšťaví :-p Na začiatok budeme mať tak 4000€ na prerábku... ale snáď to nejak pomaly dokážeme. :-N
Odpovedať
ja si myslim,ze sa da aj za 10tis...ked nemusia menit elektrinu a ani okna nepisala....zalezi od materialov....clovek sa prisposobi svojim financiam....
Odpovedať
Profilova fotka
nepíšeš , či chcete meniť aj okná a búrať nejaké priečky. Ak áno, určite sa treba pripraviť na 15. až 20. tis. eur. To je rátané s normálnymi materiálmi, taká zlata stredná cesta. Ak použijete najlacnejší materiál, zmestíte sa aj do 13.tis. eur. Ak by ste dávali drahšie ako normal tak sa dá prerobiť aj za 25.tis - 30.tis eur. Všetko záleží od materiálu a čo všetko dokážete sami spraviť.
Odpovedať
Profilova fotka
za 8tis. to musíš krásne prerobiť, jedine že to dáš nejakej fy a tá Ťa pekne ošklbe, potom to skočí aj na tých 15tis. najlepšie potom kontrolovať položku po položke, začo vlastne platíš.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?