Izolacia podlahy v byte

Profilova fotka
prosím o radu: kupili sme prízemný byt v tehlovom dome a potrebujeme spraviť tepelnú izolaciu pod podlahu. byt je podpivničený, pivnice ani bytový dom nieje zateplený. v byte su parkety alebo stara dlažba - velmi ťaha od spodu kedže v pivniciach je hlinena podlaha, je tam dosť vlhko. ked vysekame staru dlažbu plus betonový poter mame 4-5 cm na realizaciu izolacie a podlahovej krytiny. prosím poradte co tam možme dat aby to malo efekt a finančne nas to ,,nezrujnovalo,,. ďakujem za každú radu.
Odpovedať
zateplit najprv strop pivnice EPS, potom ostatne, ak to nepomoze. 4-5 cm na izolaciu, poter a dlazbu je dost malo, chcelo by to 3 cm iba na EPS
Odpovedať
Profilova fotka
možeme iba to čo sa da pivnice zateplit sa asi nebudu velmi dat kedže su to stare klietkove a natrepane bordelom starých dám až po strop.... pokusime sa casom aj to ale mame týžden aby sme vymysleli co s podlahou . v dvoch izbách su drevene parkety tie zachovame len uložíme plavajucu na ne. a tam kde je dlažba, ktorá musí ist preč musime niečo dat ale čo? jedna sa o 2 miestnosti. zhruba 18m2 rozmyslala som nad OSB alebo polystiren a na to poter a dlažbu len neviem či je to technicky možne.
Odpovedať
@ivulik1 veľmi ťahá od spodu a chcete tam dať dlažbu?!!!no.to by som si ja rýchlo rozmyslela ,píšeš 18 m2 to majú spolu 2 miestnosti,či?
Odpovedať
@ivulik1 Na parkety treba dat vinyl, existuje aj ako plavacka. Laminat bude ladovy. Poter sa asi nezmesti, musi mat urcitu hrubku. Polystyren asi tiez nie, OSB urcite nie. Laicka rada: mozno by tam mohol ist prilepit 3 cm hruby Styrodur /XPS/ - 18 m2 nebude stat vela. Na to by som skusil dat elektricke rohoze podlahovky, a zarovat to hrebenom pri lepeni dlazby. Preverit s obkladacom.
Odpovedať
Profilova fotka
Naozaj laicka...😀
Odpovedať
@peterpb Takychto odbornikov ako ty potrebuje modra strecha ako sol...:-D Uz druha tema, prinos ziadny, iba to tu zahlcujes svojimi "odbornymi" prispevkami... Aj zly nazor je nazor, ty si nepriniesol este ziadny...
Odpovedať
Profilova fotka
@ivulik1 vysekajte dlažbu, položiť 2cm polystyrén, osb dosku a korkovú podlahu alebo plávajúcu.
Odpovedať
@jan45 Urobi 2cm polystyrenu a OSB doska zelany efekt? Aby zase sa nerobila zbytocna robota...
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo a urobí? nechcem robit zbytočnu robotu... s tym vinylom na parkety sa mi zda dobrý napad :)
Odpovedať
@ivulik1 Ja som sa tiez len pytal, cakam na odpoved... Laicky to nieco malo urobi, oddeli to studene od tepleho, ale ci sa vyrovna efekt nakladom, resp ci to nezacne plesniviet v jednotlivych vrstvach... Lebo kondenzacia asi nastane rovno pod polystyrenom....
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo riešenie je obmedzené priestorovo, ale uisťujem, že daná skladba, najmä s použitím korku splní účel. O použití vinylu pochybujem. Nerobím projekt, takže nepokladám za povinnosť podložiť to výpočtom, ale odhad stačí.
Odpovedať
@jan45 @peterpb prosim o vysvetlenie dovodu, preco styrodur nevyhovuje. Ak dobre citate, chcu lepit dlazbu. Rad sa naucim nieco nove. Poter v izbe nebudu vysekavat, co ine ako vinyl plavacka nebude studene???
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
a čo porobeton? možeme uvazovať aj nad týmto.. to je v podstate beton s polystyrenom že?
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 netvrdím, že styrodur nevyhovuje, je len drahší a tu sa nevyužijú jeho vlastnosti, nečítal som, že chcú dlažbu klásť, len vysekať, Pocit tepla na podlahe je daný odvodom , vinyl má vyššiu hustotu ako korok, teda lepšie odvádza teplo. @ivulik1 porobetón je ľahčený betón a rozdiel medzi ním a betónom sa pri takejto hrúbke neprejaví, asi ste mysleli styrobetón, alebo perlit betón, ale ani ten nedosahuje pri malých hrúbkach požadované vlastnosti.
Odpovedať
@jan45 @ivulik1 suhlasim, aj korok existuje ako plavacka bez lepenia, takisto dobre riesenie. 18 m2 XPS nebude stat tak vela. 3 cm by mohli stacit na prerusenie tepelneho mostu, OBS sa pod dlazbu do kupelne a na chodbu asi nedava. Dal by som vsak elektricke rohoze.
Odpovedať
Profilova fotka
Styrodur je tepelna izolacia a neplni nosnu funkciu, tym padom by nemal ist priamo pod naslapnu vrstvu. Na tepelnej izolacii je nutne zrealizovat roznasaciu vrstvu, ci uz poter, alebo OSB, ako doporucil jan 45. PST moze byt akejkolvek hustoty, moze byt akokolvek extrudovany, z dlhodobeho hladiska u neho dojde k stlaceniu na miestach s najvacsou prevadzkou a teda aj k naslednym defektom v naslapnej vrstve. Chumo, keby si viac cital, mozno by si si vsimol, ze mojou najcastejsou radou na tomto fore je, aby ludia neradili v tom, comu nerozumeju. Bohuzial, alebo bohuvdaka, u nas sa to dobrymi stavbarmi a hokejovymi trenermi hemzi ;-) ;-) ;-) Ta posledna veta bez urazky...
Odpovedať
@ivulik1 a čo tak dať na dlažbu nivelačku,na to takú podložku a na to click-clack vinyl,bude to trošku drahšie,ale malo by to splniť účel,len bacha treba vypočítať výšku novej podlahy aby ti to nerobilo problém,alebo to môžeš spraviť aj bez nivelačky,to už sa poraď s niekým kto sa zaoberá podlahami. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivulik1 vysekat dlazbu,polozit 2cm pevny styrodur a anhydridovy poter 3cm!!!nic viac nic menej
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 a dvihne sa jej to este o 5cm a dvere bude musiet zrezat :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Mám rovnaký byt- starý tehláč na prízemí nad pivnicami. parkety nechavam v izbach povodne, drevene, do kupelne, kuchyne a chodby chcem dlažbu, tak som riešila ako to spravit nech nie je zima.na elektricke rohože som počula aj čítala len zlé recenzie. tak mi v podlahovom štúdiu vymysleli plán- nivelák, tá biela akoby vatelínová rohož, na to korková rohož podkladová a následne dlažba. vraj to pomože, som zvedava
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?