Hrubý cenový odhad rekonštrukcie?

Ahojte, chcel by som sa prosím poradiť - aký je váš cenový odhad kompletnej rekonštrukcie starého bytu? Pár detailov: - byt sa nachádza v Starom meste (Bratislava), rozloha 95m2 - napojenie aj na plyn (vlastný plynový kotol), plynová prípojka aj v kuchyni Byt je staromestský, má teda naozaj velkorysú svetlú výšku. Pre tento dôvod by som chcel do bytu umiestniť teplovodné podlahové kúrenie (tzn. kompletná demontáž starej podlahy, nová vrstva anhydridového poteru) a stropné chladenie, ktoré schovám do novej vrstvy omietky (chiller bude umiestnený na mini balkóne, ten má hĺbku len 30cm, ale predpokladám aj ukotvenie do steny). Celý zoznam stavbených prác (rozloha je 95m2): - kompletne nový systém teplovodného podlahového kúrenia s investíciou do nového kondenzačného plynového kotla) - kompletne nový systém stropného chladenia + investícia do chillera - úplne nová kúpeľna (obklad, podlaha, sprchový kút, umývadlo, wc). - nové podlahy, dvere - nové okná - plastové, celková plocha cca. 22m2 (min. 6-komorové trojsklá) - nová kuchynská linka so zabudovanými spotrebičmi Štandard kuchyne a kúpelne by som nazval vyššia stredná trieda, tzn. nie to najdrahšie, určite ale plánujem investovať do kvality. Môj cenový odhad na túto rekonštrukciu (bez zariadenia nábytkom) je cca. 35-40 tisíc EUR, čo si myslíte vy?
Odpovedať
Myslím že to je malo. Rátal by som okolo 60. Treba mat aj rezervu lebo počas prerábky sa niečo vyskytne alebo zmení. Elektriku riešiť nebudete vôbec?
Odpovedať
@marauder jenom opatrne s okny a podlahou. Do oknen by vam mohli kecat pamatkari (pokud je dum pamatkove chranen - ale nevim presne jak je to v SR) a u podlahy pokud nejste v prizemi tak podlaha bude pravdepodobne tramova takze pouziti anhydritu nemusi byt vhodne. A jak psal @mato86 otazka bude v jakem stavu jsou rozvody (plyn/elektrina/voda) to muze byt taky docela vyrazna polozka.
Odpovedať
@mato86 Elektrinu (ak sa nevyskytne nejaký problém) minimálne, dispozične byt zostane v pôvodnom rozložení. @raziel628 Dom naštastie nie je pamiatkovo chránený a okná mám odkonzultované so správcom bytovky. Akurát preverujem konštrukciu stropu, vďaka za tip.
Odpovedať
Ako to popisujes, co vsetko treba spravit, sa podla mna tiez pod tych 60 000 nedostanes. Zvlast, ak chces kvalitne vybavenie (co je uplne logicke). Aj tam uz bude podla mojho nazoru par kompromisov. Bez kompromisov, mozno aj s rezervou tak do 100 000. Ale to uz by si mal do detailu, ako si to predstavujes (v priebehu prerabky sa vzdy vyskytne nieco kvalitnejsie, ako planovane, co je samozrejme drahsie, ale silno laka). Teraz sa to mozno zle pocuva, ale za pochodu to uz potom nie je take bolestive, ked vies, na co sa mas pripravit, a hladat rezervy. Ak si sam organizujes jednotlivych dodavatelov, vies si to trochu ustrazit.
Odpovedať
@marauder Ci je efektivne robit velku prerabku a nechat pod linkou a novou kupelnou staru elektriku je dobre sa poradit s elektrikarom. Mali sme to takto raz v prenajatom byte (logiku sme v tom radsej nehladali), a ked sa zapla mikrovlnka,pravidelne vyhadzovalo poistky, ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?